Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanı Engin'in 1 Mayıs mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Engin'in 1 Mayıs mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile mesaj yayınladı. Engin mesajında şunları kaydetti.

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 14:41
Bütün Devrimler İşçiyle Başlar, Tüm Saltanatlar İşçiyle Biter.

İşçi sabır demektir, alın terinin karşılığıdır işçi. İşçi ülkesi, milleti için en büyük sıkıntıları çeken ama yine de vatan sevdasından vazgeçmeyendir.
İktidara geldiği günden bu yana, Sendikasızlaştırma, kayıt dışı ve esnek çalışmaya göz yumma, iş kazaları adı altında işlenen cinayetlere seyirci kalma gibi işçinin yaşamını zorlaştıran ve kayıt altında çalışan işçiye adeta işkence yapan AKP iktidarının emekçiye reva gördüğü yaşam aynı zamanda AKP’nin sonunu getirecek hatalar silsilesidir.

Hatta AKP’nin Bakanları işi o kadar utanmazlığa vurmuşlardır ki, ‘Asgari Ücretle rahatça geçinilebilir’ açıklamasını yapmışlardır. İşçimizle dalga geçer gibi yapılan bu açıklama ve uygulamalar, aslında günümüz iktidarının insana, alın terine ve emekçiye ne kadar önem verdiğinin de göstergesidir.
Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bütün devrimler İşçiyle başlar ve bitmez sanılan saltanatlar-iktidarlar İşçi ile sona erer. Hakkını almak için sabreden, kötü gidişatın düzeltilmesi için bıkıp usanmadan uyarılarda bulunan sendikalarımız ve İşçilerimizin bu sabrı artık tükenmiştir.

İşçi, 1 Mayısı, Bayramını meydanlarda kutlamaya hazırlanırken, işçimize meydanları kapatmaya çalışan zihniyet bilmelidir ki, zamanı geldiğinde emekçide saltanatın kapılarını aynı zihniyete kapatır.

İktidar işçinin bayramını nerede kutlayacağına karar vermeyi bıraksın ve adaletli bir ücret, hak edilen sosyal haklar ve insanca bir yaşam için çalışsın.

Tüm 1 Mayısta alanlarda olan CHP, yine alanlarda, emek sahibi işçi kardeşlerimizle omuz omuza meydanlarda olacaktır. İnanarak söylüyorum ki, İşçi kardeşlerimiz ve sendikalarımız CHP iktidarında 1 Mayıslar da talepleri dile getirmek, hak aramak için değil, Bayramlarını kutlamak, halaylar çekmek için meydanlarda olacaklardır.

Tüm hakları verilmiş, insanca bir yaşam sürecekleri ücretlere kavuşmuş olacakları bir iktidar için çalışıyoruz. Emeğin en yüce değer olduğuna, İşçinin hakkının alın teri yere düşmeden verilmesi gerektiğine inandığımız için iktidar olmak istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Emeğin ve İşçinin bayramında, Dayanışmanın ve direnişin gününde tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Bayramını kutluyor, 1 Mayıs’ta Gündoğdu meydanında tüm CHP İzmir örgütüyle yanlarında olacağımızı bir kez daha belirtmekten onur duyuyorum.

Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.