Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarnıç'ın 2B sorunu Ankara'ya taşınıyor

Sarnıç'ın 2B sorunu Ankara'ya taşınıyor

CHP Genel Merkezi Bulgaristan’da 12 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi İzmir eksenli harekete geçti. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Gaziemir’e geldi. Tamaylıgil ve Öztrak Bulgaristan’dan gelen vatandaşların yoğun şekilde yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta seçimi ve bölgenin kanayan yarası haline gelen 2 B’yi masaya yatıracak.

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 13:45
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Gaziemir’e geldi. Gün boyu STK ziyaretleri yapacak olan Tamaylıgil ve Öztrak’ın ana gündem maddesi ise ilçenin en büyük sorunu haline gelen Bulgar göçmenlerinin yoğun bir şekilde yaşadığı Sarnıç’taki 2B durumu ve Bulgaristan’daki Türk Partisi H.Ö.H’ün ( Hak ve Özgürlük Hareketi) durumu oldu. İkiliye Sarnıç’ın durumuyla yakından ilgilenen CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mehmet Ali Susam ve Erdal Aksünger de eşlik etti.
Tabu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Sarnıç’taki 2B çalışmalarının durdurulması sonrası bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından şok etkisiyle karşılanırken CHP’de mağduriyetin giderilmesi için harekete geçmişti. Süreçte İlçe Başkanlığı, Belediye ve CHP İzmir Milletvekilleri Sarnıç’ta toplantılar yaparken CHP Genel Merkezi de konuya el attı ve Genel Sekreter Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Gaziemir’e geldi. Sarnıç’ta oturan vatandaşlarla 2 B’yi konuşacak olan Tamaylıgil ve Öztrak ayrıca 12 Mayıs’ta Bulgaristan’da yapılacak olan seçimde oy kullanabilme hakkına sahip bölge insanıyla Türk Partisi H.Ö.H’ün durumunu ve seçimi masaya yatıracak.Toplantıya H.Ö.H milletvekilleri de katılacak. Toplantı öncesi gün boyu STK’ları ziyaret edecek olan ikili CHP Gaziemir İlçe Binası’nda açıklamalarda bulundu.



ÖZTRAK:2 B RANTA DÖNÜŞTÜ
2 B Meselesinin büyük bir ranta dönüştüğünü ve konunun üstüne gideceklerini belirten Öztrak, “ İnsanları mağdur edip ellerinden hakları olan toprakları alacaksını büyük firmalara peşkeş çekeceksiniz. Maalesef ülkenin manzarası bu. Üretmiyoruz. Ürettirmiyoruz. Büyük rantlar yaratıp ne var ne yok satıyoruz” dedi.

H.Ö.H’Ü PARÇALAMA GİRİŞİMİ VAR
Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin durumunun önemli olduğunu ifade eden Öztrak, ”Partinin kongresine gittim. Burada Onursal Başkanları Bulgaristan ve Türkiye Başbakanlarının işbirliği içinde olduğunu söyleşmişti. Döndüğümde bu doğrultuda soru önergeleri verdim ve Bulgaristan Başbakanı H.Ö.H hareketine karşı Başbakan Erdoğan’dan yardım istedi m? Erdoğan buna olumlu cevap verdi mi vermedi m? Olumlu cevap verdiyseniz bugüne kadar hangi girişimlerde bulundunuz diye sordum. Bugün gelinen noktada H.Ö.H’ün karşınsa bir parti çıkarılmak isteniyor. Ve o parti bu ülkede Başbakan’ın talimatıyla valiler kaymakamlar tarafından belirli bir destek sağlanmaya çalışılıyor. Belediyeler aracılığıyla da vatandaşa baskı kuruluyor. Bu bir devlet politikası değil. Başbakan’ın kendi ihtirasından kaynaklanan bir girişim. Yoksa Türkiye Devleti hiçbir zaman orada üçüncü parti konumuna gelmiş soydaşlarımızı içine alan kitle partisi olma yolunda ilerleyen bir partiyi bölme noktasında olamaz. Başbakan kendi doğrultusunda gidiyor. H.Ö.H’ü parçalama girişimi var. Bunu kabul etmek mümkün değil “diye konuştu.

TAMAYLIGİL: HAYALLERİ HAYAL OLARAK KALACAK
Sarnıç’ta 2 B doğrultusunda hukuksuzluk ve kayırmacılığın yaşandığını söyleyen Bihlun Tamaylıgil, “ İnsanların haklarının arayışlarının kaybolması acıdır.Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız” dedi. Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler doğrultusunda konuşmasına devam eden Tamaylıgil, “ Hükümet, Türklerin bulunduğu yerlerde onları daha da güçlendirmesi gerek.Ancak Bulgaristan’da parti içinde ayrışma yaratacak bir müdahil içindeler. Yönetimde yer almış bir partinin gücünün zayıflaması konusunda bir tercih içindeler.Olması gereken dış politikamızın hassasiyetleri içinde hareket etmeleridir” dedi. Bihlun Tamaylıgil İzmir’in önemine değinerek, “İzmir her zaman aydınlık ve CHP kalacaktır. İzmir ile ilgili hayal kuranların hayalleri sadece hayalde kalacak. CHP hiç kimsenin mağdur, sorun içerisinde yaşadığı günü istemiyor. Onların seslerini her zaman anlatacak” diye konuştu.

2 OTOBÜSLE ANKARA ÇIKARMASI
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin 2 otobüsle Ankara’ya gidip CHP Grup Toplantısı’na katılacaklarını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra kürsüde Sarnıç’taki 2 B durumunu gündeme getireceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.