Dolar 34,1408
%0.02
Euro 38,0736
%0.42
Altın 2.886,280
%0.03
Bist-100 10.034,00
%1.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da kritik buluşma

CHP Karşıyaka'da kritik buluşma

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan Karşıyaka CHP İlçe Başkanlığı’ndan bağımsız olarak, geçtiğimiz aylarda istifa eden eski ilçe kadın kolları yönetiminin girişimleriyle partili kadınlar tarafından kurulan Karşıyaka Kadın Gücü Platformu ile Latife Hanım Köşkü’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Paltformun kurucusu Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Nurşen Balcı platform olarak mahallelerde belediyenin çalışmalarını ve parti politikalarını anlattıklarını ifade edip “çorbada tuzumuz olsun istiyoruz” dedi.İlçe Kadın Kolları BaşkanI Sibel Özenir kahvaltıya gelmeyerek dikkat çekerken İl Başkanı Ali Engin toplantıda CHP bayrağı ve logosu bulunmaması nedeniyle platforma sitem ederken, İlçe Başkanı Karaege ise ilçe kadın kolları ve platformun ayrı ayrı çalışmasına karşı olduğunu söyledi.Genel Başkan Dokuzcan ise, “şunu hiçbir zaman unutmayın önce içinizdeki eşitliği sağlayın” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 17:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın İzmir’deki 3 günlük programının son durağı Karşıyaka oldu. Dokuzcan CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından ilçe başkanlığından bağımsız olarak geçtiğimiz aylarda istifa eden eski ilçe kadın kolları yönetiminin girişimleriyle CHP’li kadınlar tarafından kurulan Karşıyaka Kadın Gücü Platformu ile Latife Hanım Köşkü’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Organizasyona CHP İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve eşi Birsen Durak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Manisa, Denizli ve Aydın İl Kadın Kolları Başkanları ile partili kadınlar katıldı.Toplantıya CHP Karşıyaka Kadın Kolları İlçe Başkanı Sibel Özenir’in katılmaması dikkat çekti.

KADINLARDAN HARMANDALI

Toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Ali Engin toplantıda CHP bayrağı ve logosu bulunmaması nedeniyle platforma sitem ederken, İlçe Başkanı Karaege ise ilçe kadın kolları ve platformun ayrı ayrı çalışmasına karşı olduğunu söyledi. Platform kurucusu aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Nurşen Balcı ise yaptıkları çalışmalarla mahallelerde hem belediyenin çalışmalarını hem de partinin politikalarını anlattıklarını söyledi. Genel Başkan Dokuzcan ise kadınlara ‘önce içinizdeki eşitliği sağlayın’ mesajı verdi. Kahvaltının ardından Bostanlı Kadın Danışma Merkezi üyeleri harmandalı oynadı. Toplantının ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Genel Başkan Dokuzcan ve platform üyesi kadınlara önce Latife Hanım Köşkü’nü sonra ilçede hizmete açtığı projeleri gezdirdi.



BALCI PLATFORMU ANLATTI

Geçtiğimiz aylarda olağanüstü kongre sonrası ilçe başkanlığına seçilen Ali Karaege’yle uyum sorunu yaşayan ilçe kadın kollarının istifa etmesi sonrası oluşum sürecine giren ve Karaege’nin ilçe kongresinde rakibi olan belediye meclis üyesi Nurşen Balcı tarafından kurulan Karşıyaka Kadın Gücü Platformu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’la kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Karşıyaka Kadın Gücü Platformu kurucusu CHP Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı konuşmasında “15 bayan arkadaşımla yola çıktık ve yürütme kurulunu oluşturduk. Cumhuriyetin değerleri için neler yapabiliriz bunun için çalışıyoruz. Hepimiz CHP’liyiz.CHP’nin değerlerine ilkelerine inanan insanlarız. İki aylık zaman zarfında her hafta ülkenin gündemini oluşturan konuları toplanıp konuşuyoruz. Özellikle belediyemizin yaptığı çalışmaları ön plana çıkartmalıyız. Her Çarşamba bir mahallede belediyenin çalışmalarını platform olarak anlatıyoruz.Önemli günlerde etkinlikler yapıyoruz. Halkın nabzını tutuyoruz evlerde cafelerde vatandaşla buluşuyoruz.Çorbada tuzumuz olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.



KARAEGE: AYRIŞMAYI DIŞARIYA YANSITMAYIN

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, “ Seçimlere 9 ay kala kadınların Karşıyaka’da ayrı ayrı yerlerde toplantı yapmasına karşıyız. CHP’li kadınlar bir halinde olmalı.Ayrışmayı dışarıya yansıtmamız gerek. Seçimlerde farklı yerlerde çalışırsanız başarılı olamayız.Böyle kopukluklara asla izin vermeyeceğiz. Lütfen herkes sahip çıksın.Birbirimizle uğraşmamamız lazım. Yanlışlarımızı bulmak için çalışmayalım. Mücadele etmemiz gerek AK Parti’dir” dedi.



DURAK KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİ İDDİALI KONUŞTU

“İzmir’de CHP’nin en yakın rakibine attığı 168 bin oy farkının 92 bininin oluştuğu yerdir Karşıyaka” diyerek konuşmasına başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak şunları söyledi; “ Partimizde kadınlarımız önde olacaklar. Verilmeyen değerlerin son yıllarda üst üste verilmesi önemli… Önümüzdeki seçimde biz yine 15’in üzerinde kadın belediye meclis üyemizle yola devam edeceğiz. 37’de 3 yanılgı yaşadık 2009’da. Biraz daha fazla çalışacağız. Başarıda kadınlarımızın payı büyük. Bize ne denli katkılar yaptıklarını biliyoruz. En zor günlerimizde kadınlarımızla yüzümüz gülüyor. Bundan sonraki süreçte kol kola giderek güzel günler yaşacağız. Seçimi biz CHP’nin iktidarı olarak düşünürsek başarılı oluruz. 1 oy fazla almamız Türkiye için önemli.Diliyoruz ki Türkiye İzmir gibi olsun. Partimize şeref sözü vermek istiyoruz. 2014’de Türkiye’nin en yüksek oyunu alacak merkezden sevgilerle…”



ENGİN SİTEM ETTİ

CHP İl Başkanı Ali Engin kısa süren konuşmasında platforma sitem etti. Engin, “ Partimiz Kadın Kolu Genel Başkanımızla birlikte kadın gücü anlamında önemli işlere imza attı. Partimizin gurur duyduğu bir belediye başkanına sahibiz Karşıyaka’da… Bu platformların güçlenmesini istiyoruz. Ancak CHP’li kadınların kurduğu bu platformun parti çatısı altında ilerlemesini isterim. Bugün burada CHP bayrağı göremiyorum çünkü…” dedi.



DOKUZCAN:İÇİNİZDEKİ EŞİTLİĞİ SAĞLAYIN

CHP’li kadınlara son mesaj Genel Başkan Dokuzcan’dan geldi.”Ayrı gayrı yok bir olacağı diri olacağız” diyen Dokuzcan şunları söyledi; Burada bir güç var. Karşıyaka’nın gücü değil yalnızca Hakkari’deki Iğdırda’ki kadınlarımızın da işine aşına yansımalı bu güç... Platformlar farklı düşündeki insanların bir araya gelip kurdukları bir oluşum... Sizlerden ricam kadın sorunları üzerine farklı düşüncelere sahip insanlarla da bir araya gelip yeni politikalar üretmeniz.Her bir kadın üyemizin birlikte omuz omuza çalışmasını istiyoruz. Bizim gönlümüz açık: Taş atsalar gül atarız.Ama şunu hiçbir zaman unutmayın önce içinizdeki eşitliği sağlayın”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.