Dolar 34,1418
%0.02
Euro 38,0776
%0.43
Altın 2.885,380
%0
Bist-100 10.014,00
%1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler; “AKP Kürdistan Ebeliği Yapmakta!”

CHP’li Güler; “AKP Kürdistan Ebeliği Yapmakta!”

Sürecin Irak ve Suriye’den sonra İran’a saldırılarla devam edeceğini dile getiren Güler, “müzakerelerin seyrinden anlaşılan odur ki saldıran kim olursa olsun onlara destek verilecek demektir. Bu ‘çözüm’ süreci ‘barış için, gözyaşları dinsin diye, analar içindir’ mi demiştiniz!” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 14:53
İZMİR-  CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler 25 Nisan 2013 Perşembe günü Kandil’den konuşan, PKK teröristlerinin 8 Mayıs’tan sonra çekilmeye başlayacaklarını ve ‘barış süreci’ninaşamalarını açıklayan ‘KCK Başkanı’ Murat Karayılan’ın sözlerini ve süreci yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

AKP PKK’ya ne sözler verdi'

Karayılan’în açıklamasına göre AKP’nin PKK’ya sözler verdiğini belirten Güler, “Anayasal güvence altında Kürt halkına kimlik ve statü verilecek.PKK ile işbirliği içinde Türkiye – Irak – Suriye – İran Kürtleri arasında ‘Kürt milli dayanışma’ konferanslarına izin, onay ve destek verilecek.Apo başta olmak üzere teröristlerin tümü serbest bırakılacak.Soruna yabancı devletlerin müdahil olmaları kabul edilecek” dedi.

Müzakerenin temel koşulu Anayasa


Yaşanan süreçte müzakerenin temel koşulunun Anayasa olduğunu ifade eden Güler; “AKP Türk vatandaşlığı ile Türk ulusunu kısaca ‘ulus devlet ilkesi’ni vermiştir.AKP etnik topluluklara ‘kimlik ve statü tanıma’yı kabul etmiş ve ‘milliyetler devleti’ni kabul etmiştir. AKP bölgesel özerklik düzenini kabul etmeye hazırdır; ‘üniter devlet ilkesi’nden vazgeçmektedir. AKP, Türkiye’nin egemenliğini, komşu ülkelere müdahale edebilmek hırsının ateşiyle ‘uluslararası toplum’la paylaşmaya açıktır. AKP Apo dahil tüm teröristleri serbest bırakma konusunu görüşmektedir” dedi.

Demokrasi Manifestolarına Dikkat!

Karayılan’ın çözüm sürecini üç aşamalı açıkladığını ifade eden Güler; “tarihte reformculuk, demokratikleşme paketleri, demokrasi manifestoları, hep belli kesimlerle ve belli hedeflerle ilişkili olmuştur. Günümüzde de, bugünlerde de ortalığı saran ‘reform’culuk tutkusuna, durmadan el değiştiren ‘demokrasi manifestoları’na ve Türkiye’yi demokratikleştirme yarışlarına, Karayılan’ın açıkladığı ‘üç aşama’yla ilişkileri bakımından çok dikkat etmekgerekir” dedi.

AKP’nin PKK-BDP ile birlikte emperyalizmin hizmetinde olduğunu belirten Güler, “yabancı güçlerin müdahalesine açık davet yapmaya cüret eder duruma gelen AKP Kürdistan ebeliği yapmakta; bunun için de Türkiye’yi çözmektedir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.