Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Telingün'den Başkan Şenol'a salvo!

AK Partili Telingün'den Başkan Şenol'a salvo!

AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Gaziemir Belediyesi’nin duyarsız kaldığını belirterek, “Bu özel hafta için bir afiş bile asmadılar” dedi. T.C. ibaresinin devlet kurumlarından kaldırılacağı yönünde kamuoyunda süregelen tartışmalara yönelik de açıklamalarda bulunan Telingün, “Bu konu üzerinden yalan yanlış dedikodularla AK Parti’ye yönelik psikolojik bir harekat başlatıldı” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 13:44
İZMİR - AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı Nisan ayı Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Gaziemir Festival Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun’un yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleriyle partililer katıldı.
9’uncusu gerçekleşen danışma meclisi toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, geride bırakılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sözlerine bu özel güne kutlayarak başladı.

TELİNGÜN: BİR AFİŞ BİLE ASMADILAR!

Telingün konuşmasında ilk olarak geride bırakılan hafta kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla Gaziemir Belediyesi’nin bu özel haftaya duyarsız kaldığını belirten ve yerel yönetimleri eleştiren Başkan Telingün, “Bu özel günlerde Gaziemir Belediyesi, peygamber efendimizin doğum haftasına yönelik bir afiş asma zahmetinde bile bulunmamıştır. Yerel yönetimler bütün bireylere eşit gözle bakabilmeli ve onların değerleriyle barışık bir yönetim anlayışı sergilemelidir.” dedi.

Telingün şu ifadelerde bulundu; “Kutlu Doğum Haftası’nı geride bıraktık. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu mübarek hafta boyunca emekleri için teşekkürler ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Ancak bu konuda bir sitemim de var. Yerel yönetimler, belediyeler kimlerin oylarıyla seçilirlerse seçilsinler ilçedeki insanların birinci derecede hizmetkarıdır. Bütün bireylere eşit gözle bakabilmeli ve onların değerleriyle barışık bir yönetim anlayışı sergilemelidir. Bugüne kadar Gaziemir Belediyesi çok az bir kitlenin ilgilendiği konularda bile duyarlılık göstererek etkinlik oluşturmuştur. Ancak maalesef Gaziemir Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili, peygamber efendimizin doğum haftasına yönelik bir afiş asma zahmetinde bile bulunmadılar. Bunu kasıtlı yaptıklarını düşünmüyorum ancak önümüzdeki yıllarda da benzer durumların yaşanmaması adına konunun altını çizmek istiyorum.”



“AK PARTİ’YE YÖNELİK PSİKOLOJİK BİR HAREKÂT BAŞLATILDI”

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün gündemindeki bir diğer konu T.C. ibaresinin devlet kurumlarından kaldırılacağı yönünde kamuoyunda süregelen tartışmalara yönelik oldu. Telingün, “AK Parti’nin bu yönde aldığı bir karar yok. Ancak ne hikmetse bu konu üzerinden AK Parti’ye karşı bir asimetrik psikolojik harekat başlatıldı” dedi.
Telingün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;
“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Bakanlıkların, İcra Kurullarının, TBMM’nin ve herhangi bir hükümet organının, Türkiye Cumhuriyeti ifadesiyle ilgili aldığı bir karar varsa bunu kamuoyuyla paylaşmayan namerttir. Gaziemir Belediyesi şurada hemen. TC ibaresi yoktur belediye binasında. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi için de geçerli. 50’li yıllarda çıkarılan yasada, katma bütçeli kurumlara TC ifadesi konulamazdı. Çünkü yüzde 51’i devletin olan bir kurum Kamu İktisadi Teşekkülü niteliğindedir ve rekabet engellemesi olur. Buna rağmen AK Parti’nin bu yönde aldığı bir karar yok. Ancak ne hikmekte bu konu üzerinden bir asimetrik psikolojik harekat başladı. Dolayısıyla bu konudaki eleştirileri çok samimi çok içten bulmuyorum” dedi.

“DERSİNİ İYİ ÇALIŞ ÖYLE KONUŞ”

Telingün, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a yönelik eleştirilerine ilçede yapımına devam edilen Devlet Hastanesi ile devam etti. Şenol’un her seferinde kendi icraatıymış gibi hastane ile övündüğünü söyleyen Telingün, Şenol’un bu hizmete yönelik vermiş olduğu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Telingün, “Sayın Şenol Gaziemir Belediyesi’nin son 4 yılını değerlendirirken ilk bahsettiği ilçeye kazandırılan Devlet Hastanesi oluyor. Her seferinde hastane ile övünüyor. Ben bu konuyla ilgili detaylı açıklamalarımı sonraya saklayacağım ancak şimdi de birkaç noktaya değineceğim. İnsan bir şey söylerken ya dersini çalışır ya da ne dediğini bilir. Bir insan belediye başkanlığı makamında oturup yalan söylüyor diyemem. Belki de yanılarak doğru olmayan şeyleri söylüyordur. 14 bin dediği hastane alanı gerçekte 10 dönümdür. 2 bin 500 metrekaresi TOKİ’deydi ve TOKİ bu alanı belediyeye devretti. Geri kalan 7 bin küsür metre de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hazinesi olup hastane için belediyeye devredilmiştir. Dolayısıyla hastane için belediyenin en kıymetli yerini verdim demek hicap duyulacak bir cümledir” diye konuştu.

AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı sırasında kardeşlik ve ekmek israfı konulu sunumlar partililere izletildi. Toplantıda ayrıca AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Uzun, partililere hitap ettiği konuşmasında birliktelik mesajları verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.