Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahir Şahin'den ön seçime yeşil ışık

Tahir Şahin'den ön seçime yeşil ışık

CHP'de yaklaşan yerel seçimler öncesi ön seçime bir yeşil ışıkta Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaktı. Başkan Şahin, ön seçimin gerekliliğini Menemen'de 1999 yılında parti içinde yaşananları anlatarak dile getirdi. Şahin, “ Atanmayan isimler kızmıyor darılıyor. Ön seçimi kaybeden ise 48 saat sonra tekrar gelip çalışıyor “ dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 13:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP yaklaşan yerel seçimler öncesi ön seçime bir yeşil ışıkta Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaktı. Yerel seçimlere bir yıldan az bir zaman kalırken CHP İzmir’de belediye başkanlıklarına aday olmak isteyen isimlerde yavaş yavaş meydanlara çıkıyor. Genel merkez ilçelerde anketlerle nabız ölçerken önseçim konusunda belirsizlik sürüyor. Belediye başkanlığı adaylığını sürece bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ön seçime sıcak baktığını dile getirmiş ve nedenini “Demokrasinin gereği olan ön seçim yapıldığı takdirde en doğru sonuca ulaşılacaktır. Sayı arttıkça, tabana doğru indikçe aklı selim egemen olacaktır” diyerek açıklamıştı.

“ÖN SEÇİM OLMASAYDI KARŞINIZDA OLMAZDIM”
Önseçim için gerekçeli bir çağrıda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den geldi. Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı ve CHP’nin seçilmiş kadın meclis üyelerini Menemen Kültür Merkezi’nde ağırlayan Şahin, önseçimi savunduğunu söyledi.1999 yılında belediye başkanlığına ön seçimle geldiğini hatırlatan Şahin, “O dönemde delegenin dört üçü rakip adaydan (Kadir Yıldırım) yanaydı. Ben onu geçip belediye başkanı oldum. Önseçime herkesin güvenmesi gerek. Aktif siyasete başladığımdan beri herkes şunu söylüyordu bu delegeyle önseçim olmaz. 2004’de de aynısı söylendi.2014 geliyor bu yapıyla önseçim olmaz deniyor. Ne zaman önseçim olacak. Ben şanslı bir insanım 99’da yaşadım önseçimi... Yaşatanlardan Allah razı olsun. Önseçim olmasaydı ben karşınızda belediye başkanı olamazdım. Belediye başkanlığım boyunca ön seçimi savundum. Kim alınır bilemem “dedi.

“KIZMAKTAN ÖTE DARILIYORLAR”
Başkan Şahin, ön seçimin gerekliliğini ve 99 yılında parti içinde yaşananları hatırlatarak şöyle anlattı; “ Diyelim ki atama olacak. Genel Merkez Tahir Şahin’i seçerse diğer adaylar komplekse girecek. ‘Beni Genel Merkez sevmedi’ diye…Kızmaktan öte bir şey darılıyor adaylar… Önseçimde kaybeden ise 48 saat sonra kazananın yanına gidiyor. Kızgın oluyor ama darılma olmuyor. ‘Delege böyle istedi’ diyor. 99 yılında ben önseçimi kazandığımda ilçe başkanımın evinde toplantı yapılıyor. Herkes diyor ki ‘destek olmayalım’ İlçe başkanım ‘destek olacağız arkasından gideceğiz delege şahin’i seçti. Ön seçimde o çıktı’ diyor. Ertesi gün herkes geldi çalıştı O gün muhalif olan herkesle bugün ilçeyi yönetiyoruz onlara yürekten teşekkür ediyorum”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.