Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu imza, özgürlüğe…

Bu imza, özgürlüğe…

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 18. İzmir Kitap Fuarı’nda “Balbay’a Özgürlük Girişimi Standı”nda, CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Yazar Mustafa Balbay’ın kitaplarını “özgürlük” temennisiyle okurları için imzaladı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 14:55
İZMİR-  İzmir Fuar alanında, demir parmaklıkların dekor olduğu standı ziyaret eden İzmirli kitapseverler, Balbay’ın hem önceki kitaplarını hem de 18. Kitap Fuarı’na yetiştirdiği “Yargıtatör” isimli tiyatro oyunu eserini CHP İzmir Milletvekili Moroğlu’na imzalattılar.

Kitapseverler, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Balbay için yazdıkları mektupları da 18.Kitap Fuarı’na özel hazırlanan posta kutusuna bıraktı ve Balbay’ın el yazısıyla yazdığı “Fuar Mektubu”nu aldı.

Silivri’den mektup var

Mustafa Balbay’ın tutukluluğunda 4 yıl 50 günü geride bıraktığına dikkat çeken Moroğlu, Balbay’ın fuar ziyaretçilerine 80 demir gözlü hücre penceresi önünde yazdığı ve “Yazdıklarımın dudaklarınızda sese dönüşeceğini düşündükçe, özgürlüğü hücrelerimde hissediyorum. Çağdaş İzmir duygunuz ve duruşunuz hiç eksilmesin” dediği mektubunu dağıttı.

İzmir’in 583 bin oyunun tutsaklıkta, 685. günü geride bıraktığına vurgu yapan CHP Milletvekili Moroğlu, “Silivri’de savcı mütalaası sonrası ilk duruşmada yapılanları gördük. 23 Nisan’da Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaşadıklarımız, ortada. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay dahil sekiz milletvekilinin içeride olması, halkın oylarının tutuklu olması demek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olması gereken milletvekilleri tutsak. TBMM’yi Türkiye Tutsak Millet Meclisi haline getirenlerin adı, tarihe kara harflerle not düşülecek. Biz, umutla ve kararlılıkla aydınlığın ve umudun ülkesi, herkesin Türkiye’sini kurma mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

“Mustafalar”ın şiiri
Kitap imzalatanlar arasında küçük çocuklu ailelerin fazlalığı dikkat çekerken, Moroğlu ve Balbay’ın adaşı, standın en küçük ziyaretçilerinden yedi yaşındaki Mustafa Deniz Arslan’ın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şiir, imza gününün alkış toplayan aktivitesiydi.
Bayraklı Ömer Özkan İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Deniz Arslan, şiirinde “umut” ve “barış” çağrısı vardı:
“Atatürk'ün çocuklara verdiği günü hiç unutmadık,
O günü biz kutlarız..Çocuklar o gün çok mutludur, gelecekten umutludur..
Bugünün çocukları,yarının büyükleri
Kimi doktor,kimi öğretmen,kimi bilim insanı..
Bırakın çocukları barış içinde yaşasınlar,
Gelecek yarınlara umutla baksınlar..”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.