Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu'ndan yolsuzluk şikayetleri hakkında yazılı önerge

Tanrıkulu'ndan yolsuzluk şikayetleri hakkında yazılı önerge

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında artan yolsuzluk şikayetleri hakkında TBMM’de İçişleri Bakanı’na yazılı soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 12:13
İZMİR - Tanrıkulu yaptığı açıklamada; “Gün geçmiyor ki; iktidarın hesapsız, siyasî yandaş anlayışı ve savurganca yaptıklarından şikayet gelmesin. Yurdumuzun her köşesinden vatandaşlarımız, hemen hemen her alanda iktidar tarafından yapılan haksız hukuksuz uygulamaları bizlere ileterek, çaresizliklerini dile getirmektedirler.
Bunların arasında da giderek artan, KÖYDES projeleri kapsamında meydana gelen yolsuzluk olarak tabir edebileceğimiz uygulamalar yer almaktadır. Kimi yerde KÖYDES projeleri ihalelerinin yandaşlara verilmesi, kimi yerde teknik şartnameye uymayan projelerin kesin kabulünün yapılması, kimi yerde proje ödeneklerinin amaç dışı kullanımı ile birlikte 2-3 yıl önce yapılan projelerin tekrar bakım, onarım, tadilat istemesi buradaki duyarsızlığı ve keyfi davranışları göz önüne sermektedir.
2005 yılından bu yana KÖYDES projelerine rakamsal olarak baktığımızda, ilk yıllarda planlanan projelerin yıl sonunda yüzde 100’e yakın bitirildiği -ki bunlar köy içme suyu, mesafesi kısa, stabilize bile olmayan köy yolu yapımı gibi, yapımı 1 yıldan çok daha az sürede bitirilecek küçük işler- ancak 2007 yılından itibaren planlanan işlerin bitirilme oranının giderek düşerek, 2012 yılında yüzde 64’lere gerilediğini görmekteyiz. Bu oran içme suyu projelerinde yüzde 47’lere kadar düşmüş durumdadır.
Ülke çapında çiftçilerimiz kuraklıkla baş etmeye çalışırken, KÖYDES projeleri kapsamında gölet yapımı, gölet sulaması projesi yoktur. 2012 yılında hiçbir atıksu, arıtma tesisi, fosseptik yapımı projesi yoktur. Yine 2012 yılında Türkiye’de ancak 11 km’lik yeni yol açılabilmiş, 30 km’lik yol tesviyesi yapılmıştır.
Halen 952 köy ve mahallemiz susuzdur. 6346 köy ve mahallemizin suyu yetersizdir. Planlanan işlerin ödenekleri yılbaşında kaymakamlıklara gönderildiği halde bitirilmeyen işlerin ödeneklerinin nerelerde kullanıldığı ise kamuoyu ile paylaşılmamaktadır.
İzmir’de de KÖYDES projeleri kapsamında yapılacaklarda söz sahibi olamayan muhtarlarımız; nelerin kimler tarafından, ne zaman yapılacağı konusunda fikir sahibi olmamakla beraber, bu alanda ihtiyaçları olan değil de, siyasî harcamalardan şikayetçiler. Aynı tarz şikayetler ülkemizin tüm illerinde devam etmekte olup, konu hakkında vermiş olduğum yazılı soru önergemle herşeyin gün yüzüne çıkacağını düşünüyorum.” diyerek, milletimizin vergileriyle oluşturulan KÖYDES’teki hesapsız ve siyasi harcamaların denetim altına alınmasını milletimiz adına istediğini vurgulamıştır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.