Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin'le dobra dobra

Ali Engin'le dobra dobra

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin geride kalan başkanlık süresince il başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları özetledi. Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın hazırladığı 'Sesli Gazete' programında Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğullar'nın ve Gökhan Kafalı'nın sorularını yanıtlayan Engin partide restorasyon yaptıklarını söyledi. Engin belediye başkanlığı için aday adaylığı durumu için “ Bana bir görev verirse parti ben de 30 yıldır yaşadığım, esnafın her sabah elini sıktığım, gelişimi gözlemlediğim ilçeden aday olmak isterim. Ancak Karşıyaka’ya ‘adayım’ demedim. Partim görev vermeli” diye konuştu. Buca’da 14 meclis üyesinin İl Başkanlığı tarafından Disiplin’e gönderilmesini için ise, “Bıçak kemiğe dayanmıştı” dedi. AK Parti cephesinden İzmir’e yönelik son zamanlarda gelen iddialı açıklamalara yönelikte “ ‘İzmir’i uçuracağız’ diyorlar önce Bayındır’ı uçursaydınız ya…Bayındır’da hiçbir icraat görmedik. AK Parti belediyeciliğinin vizyonu yok” ifadeleri kullandı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 12:26
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Can Radyo’da katıldığı programda sorulara cevap verdi.İl Başkanı Engin,CHP İzmir İl Başkanlığı olarak yaklaşık 1 yıllık zaman zarfında yaptıkları çalışmaları özetledi. Engin, Ak Parti’nin İzmir’e yönelik son zamanlarda yaptığı iddialı çıkışları de değerlendirdi. Engin İl tarafından disipline sevk edilen Bucalı 14 meclis üyesi hakkında önemli açıklamalar yaparken, uzun süredir sıklıkla karşılaştığı ‘belediye başkanlığı için aday olacak mısınız’ sorusuna cevap verdi.

“İZMİR’İ BIRAKIN BAYINDIR’I UÇURSAYDINIZ”

Son dönemlerde yerel seçimler için AK Parti’den İzmir’e yönelik gelen iddialı açıklamalarını değerlendiren Engin, “ Son yerel seçimde Büyükşehir’de yüzde 57 oy almıştık. Aradan 4 yıl geçti. Hayat pahalılığı tarımdaki büyük çöküş esnafın belinin bükülmesi işsizliğin artması durumu var. Bunların üstüne ‘3 çocuk yapın’ ‘milli içeceğimiz ayrandır’ diyen bir Başbakan var. İzmir AK Parti’ye nasıl oy versin. Önce bir nedeni olmalı. Her şey daha kötüye giderken, İzmir terördeki belirsizliği sorgularken ‘İzmir’i alacağız 20 ilçeyi alacağız’ demelerini gerçekçi bulmuyorum. Geçen yerel seçimde sadece Bayındır’da başarılı oldular. O da kendi içimizdeki teknik hatadan kaynaklandı. ‘İzmir’i uçarcağız’ diyorlar önce Bayındır’ı uçursaydınız ya…Bayındır’da hiçbir icraat görmedik. AK Parti belediyeciliğinin vizyonu yok. Önce kenti yoksullaştırıyor. Sonra sosyal yardımlarla kendisine bağlıyor.AK Parti’nin uzun yıllardır iktidar olduğu İstanbul, trafikte dünyada en kötü iki şehirden biri olmuş. Yeşil alanların olmadığı gettoların oluştuğu yoksulla zengin arasındaki farkın binlerce misli arttığı bir kent... İzmir’de vizyon var hedef var barış var şeffaflık var.AK Parti belediyeciliği rantiye belediyeciliği yapıyor” diye konuştu.

“1 YILDIR PARTİDE RESTORASYON YAPTIK”

Göreve başladığı günden bu yana CHP İzmir İl Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaları özetleyen Engin, “ Yaklaşık bir yıldır partide restorasyon yaptık. Partimizin bürokratik işlerini gerçekleştirdik. Sandık görevlileri önemliydi. Tamamlanması yüzde 90’a ulaştı. Apartman bazında sokak bazında çalışmak istiyoruz. 10 bin partilimizi belirledik. Bugüne kadar 150 köyü ziyaret ettik. Kasım ayına kadar toplam 500 köyü hedefliyoruz. STK’ları ziyaret ediyoruz. 11 ilçede muhtarla geniş katılımlı toplantılar yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Büyük bölge toplantıları yaptık. Her ay bir ilçede ilçe başkanları toplantısı yapıyoruz.İlçe danışma kurulları önemli.Uzun zamandır yapılmıyordu. Geldiğimden beri ikincisini düzenledik. ‘Eleştirilerinizi önerilerinizi sokakta yapmayın. Bu kurullarda yapın’ diyorum örgüte…Geldiğimizden buyana 20 bin yeni üye kazandırdık” dedi.

“BUCA’DA BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTI”

Parti içinde yaşanan çatışmalar nedeniyle kangren haline gelen CHP Buca’da 14 meclis üyesinin İl Başkanlığı tarafından Disiplin’e sevk edilmesinin hatırlatılması üzerine Engin şunları söyledi, “ İl Başkanı olarak süreçte Buca’ya çok gittim konuştum. Sorunları meclise taşımayın, basına taşımayın partiyi küçük düşürmeyin diye gayret ettim. İl Başkanlığı olarak üyeleri disipline verdik. Bıçağın kemiğe dayanmıştı. Ben vicdanen rahatım. Gerekli tüm çabayı gösterdim. Sonuçta şunu gördüm bu arkadaşlar mı önemli partim ve Buca mı önemli… Bir karar alınması lazımdı. Siyaseti kişisel gelecek için yapmıyorum. Siyasetçiler kararlı olmalı. Bu kararı verdik. Son karar Disiplin’de…Takdir onların…”

“GELİŞİMİ GÖZLEMLEDİĞİM İLÇEDEN ADAY OLMAK İSTERİM”

‘Belediye başkan adayı olacak mısınız'’ sorusuna cevap veren Engin, “ Ben şuanda il başkanıyım. Kasım sonuna kadar partiyi derleyeceğiz, çalışacağız. Kasım sonu geldiğinde parti içe dönecek adaylar belirlenecek. Bana bir görev verirse parti ben de 30 yıldır yaşadığım, esnafın her sabah elini sıktığım, gelişimi gözlemlediğim ilçeden aday olmak isterim. Yerel yönetici öyle olmalı.30 yıldır Karşıyaka’da yaşıyorum. Siyasetin dışında sporundan derneklerine kadar bir çok oluşumun içinde yer aldım. Karşıyaka’ya adayım demedim. Parti görev vermeli… Görevini yapan bir belediye başkanı var. Başarılıysa devam eder. Mevcut başkanın yerine gelme gibi bir çalışmam yok. ‘ben istifa edeceğim şansımı deneyeceğim’ yok böyle bir şey. İl Başkanlığını bırakayım genel merkezin kapısına dayanayım. Böyle bir şey olmaz” dedi. İlçe başkanlarına adaylık sürecinde haksızlık yapılmaması gerektiğini ifade eden Engin, “ İlçe başkanları il başkanları ailesinden işinden fedakarlık yapan insanlar. İlçe başkanlarını belediye başkanlığı yapamaz diye göstermek haksızlık. Her ilçe başkanımız belediye başkanı olabilir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.