Dolar 34,1455
%0.03
Euro 37,9569
%0.11
Altın 2.882,430
%-0.1
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgüven vatanına, İzmir Özgüven'ine kavuştu

Özgüven vatanına, İzmir Özgüven'ine kavuştu

İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven 4.Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından hükmün ertelenmesi ve hakkındaki yakalama emrinin kaldırılmasından sonra İzmir’e 163 gün sonra döndü. Özgüven CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 17:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven 4.Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından İzmir’e 163 gün sonra döndü. Özgüven’i kalabalık bir grup Adnan Menderes Havalimanı iç hatlarda karşılandı.Özgüven’i karşılayanlar arasında CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu,Torbalı ve Bergama belediye başkanları ile Dikili Başkan Vekili Yusuf Altıparmak vardı.Özgüven ilk önce üç ay önce doğan torunu Çınar Özgüven,eşi ve çocukları ile hasret giderdi.Özgüven İçişleri Bakanlığı tarafından idari tedbir amaçlı görevden uzaklaştırılmıştı. Özgüven’in başkanlığa dönüşü için İçişleri Bakanlığı’na gerekli başvuru yapıldı.Bakanlık kabul ederse Özgüven koltuğa geri dönecek.



İLK DURAK CHP İL BAŞKANLIĞI

Özgüven’in İzmir’deki ilk durağı CHP İl başkanlığı oldu. İl Başkanı Ali Engin’in özel işleri nedeniyle katılmadığı basın toplantısında Özgüven’e İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu eşlik etti.

5.5 AY İÇİN ‘SÜRGÜN’ DEDİ

“Sürgünden sonra sizlerle birlikte olmak mutluluk verici” diyerek sözlerine başlayan Özgüven, İsveç’teki 5.5 ayını sürgün olarak nitelendirdi.Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Özgüven, “İhaleye fesat karıştırmak kötü bir ad…namussuzluk hırsızlık içine giriyor. Biz hiçbir olaya karışmadığımız halde suçlandık. Biz yılmadık mücadelemizi sürdürdük. Hiç kimse zannetmesin ki yasayla bizi affettiler. Biz suç işlemedik. Bu suçun cezasını çekmeye mahkum ettiler ama geldiğimiz noktada mücadelemiz yeniden başlıyor.Belediyenin tek kurşunu zarar uğratmamamıza rağmen cezalandırdılar. Çıkan yasaya destek veren partilere halka teşekkür ediyorum. Süreç içinde kamuoyunun önemli bir desteğini aldık. Bu bizim için onur vericiydi. Neticede kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz.Belediyemizde sosyal belediyeciliğin örneklerini verdik. Türkiye bu çalışmalarımızı izledi ve biliyor.Kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.



‘KAÇTI’ YORUMLARINA CEVAP VERDİ

İsveç’e gitmesinin kimilerince ‘kaçtı’ olarak yorumlandığını ifade eden Özgüven, “ Kaçtı dediler önce. Ben hiç kaçmadım. İşte buradayım. Benim dışarıda olmam mücadeleye ivme kazandırdı. Mücadelenin sürmesini sağladı. Dışarıda olduğum sürede arkadaşlarıma yardımcı olacağımı düşündüm. Geriye dönüp bakıyorum. Doğru karar verdiğimi görüyorum.Partimle devamlı irtibat halinde oldum. İçerde olsam bugünkü noktaya gelemeyebilirdik. Dışarıda olmam içerdeki arkadaşlarıma da güç verdi” diye konuştu.

“HAKKIMI ARAYACAĞIM!”

Hak etmedikleri bir durumla karşılaştıkları için haklarını Anayasa Mahkemesi’nde ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde sonuna kadar arayacaklarını belirten Özgüven, "İhaleye fesat karıştırdığımız suçlamasıyla ceza aldık. Yapmadığımız bir ihalenin fesatı olur m? Bunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. İkinci cezada belediyenin ortağı olduğu şirket var. Belediye araç satın aldı. Para bir cepten bir cebe giriyor. Kamu zararı yok. Birilerine zimmet geçmemiş. Ceza verdiler” dedi.

“DEVAM EDECEĞİM”

Başkanlığa devam edip etmeyeceğiyle ilgilide konuşan Özgüven, “ Ben görevden alınmadım. Görevim devam ediyor. Görevden el çektirildim.İçişleri Bakanlığı beni tekrar göreve döndürecek ben de devam edeceğim. 2014 için sürece bakacağız. Bugün iktidarda olanlar Dikili’nin genelini ele geçirmeye çalıştılar.Bizim fiziki varlığımızı tutukladılar. Dikili’yi fikren hiçbir zaman teslim alamadılar alamayacaklarda…” ifadelerini kullandı.

İNANÇ: DUAYEN İSİM HOŞGELDİN

CHP İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, “ Sosyal demokrat belediyeciliğinin duayen ismi Özgüven aramıza katıldı.Kendisine ‘hoş geldin’ diyorum” dedi.

MOROĞLU: DÜNYANIN EN GÜZEL İNSANLARINDAN

CHP İzmir Milletvekili ve Özgüven’in yakın arkadaşı Mustafa Moroğlu ise, “ Dünyanın en güzel insanlarından birine kavuştuk.80’li yıllardan bu yana Dikili’de yaptıklarıyla yurttaşa ulaşan belediyeciliğin ötesine geçen ülkenin demokrasi mücadelesinin önünü açan bir arkadaşımızın tecrübelerinden faydalanmak ve onu aramıza görmekten dolayı da mutluyuz” dedi.

BİZE UĞRAŞMA FIRSATI VERDİ

“Özgüven ve arkadaşlarının başına gelenler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başına gelen aslında ülkenin dört bir yanında sosyal belediyecilikle uğraşanların başına gelenler bir çok yasanın yanlış hazırlandığını ortaya koydu ve bize uğraşma fırsatı verdi” diyen Moroğlu şöyle devam etti; “ Türkiye’de demokrasinin ve hukukun yerleşmesi için köklü bir yargı reformu gerekiyor.4. Yargı Paketi görüşülürken biz de ihaleye fesat karıştırma maddesini hukukçu arkadaşlarımızla inceleme ve adaletsizlikleri nasıl engelleriz çalışması başlattık.İhaleye fesat karıştıranlar 5-12 yıl cezası alırdı. Hakime kalmıştı alacağı ceza. Oysa ihaleye fesat karıştırma açılmalıydı. Biz de kamu zararı işlenmemişse ikinci kişilere rant sağlanmamışsa görevi kötüye kullanma alanında değerlendirilmesi için bastırdık. Sonunda 4. Yargı paketi çıktı. Türkiye’nin bir çok yerinde bir çok arkadaşımız yararlandı”




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.