Dolar 34,2733
%0.09
Euro 37,6272
%0.07
Altın 2.897,700
%-0.41
Bist-100 9.041,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da bir gün değil, her gün yaşayan pazar alanı

Buca'da bir gün değil, her gün yaşayan pazar alanı

Atıl durumdaki alanları tam zamanlı kullanıma açmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, Betontaş Pazaryeri’nde farklı bir uygulama başlatıyor. Pazarın kurulduğu Çarşamba günü dışında atıl duran alanı “Haftada 1 gün değil, her gün yaşayan Pazar alanı” olarak yeniden düzenliyor. Betontaş Pazaryeri yapılacak çalışma ile futbol, tenis ve basketbol sahası olarak da hizmet verecek.

  • Ege Postası
  • 20.12.2015 - 13:17
İZMİR - Betontaş Pazaryeri artık sporseverlere de hizmet edecek. Buca’nın Karanfil, Şirinkapı, Gaziler, Murathan Mahalleleri başta olmak üzere birçok kesime hitap eden kapalı pazaryeri pazarın kurulduğu Çarşamba günü dışındaki günlerde de kullanılabilecek şekilde yeniden düzenleniyor. 
Alanın atıl halden kurtarılmasını sağlamak ve gençlerin sportif faaliyetlerine destek olabilmek amacıyla spor alanı olarak düzenlenecek olan Betontaş Pazaryeri, “Haftada 1 gün değil, her gün yaşayan Pazar alanı” olarak yeniden projelendiriliyor. Zeminden ölçülendirilerek hazırlanan projeyle alana basketbol, futbol sahaları ve tenis kortları yapılacak.



1 GÜN PAZAR, 6 GÜN SPOR
Her bir proje için ekstra maliyet yaratmak yerine, alanların ve tesislerin çok fonksiyonlu değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Üstü kapalı böylesi büyük bir alan haftada bir gün kurulan pazar için tutuluyordu. Haftanın 6 günü bomboş bekleyen bu alanı değerlendirmek istedik. Tenisinden futboluna kadar sporseverlere haftanın 6 günü hitap edecek bir alan yaratacağız” dedi.   

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.