Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca trafiğine ‘Levent Piriştina çözümleri’

Buca trafiğine ‘Levent Piriştina çözümleri’

Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret eden Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, kentte otopark başta olmak üzere “trafik sorunu” üzerine çözümlerini anlattı

  • Ege Postası
  • 27.12.2013 - 11:11
İZMİR- Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, yöneticiler ve federasyon üyeleriyle bir araya geldi. Kendisi de Balkan kökenli olan Piriştina, federasyonun çalışmaları hakkında bilgi aldı, görüş, öneri ve talepleri dinledi. Levent Piriştina, samimi bir hava içinde geçen görüşmede, İzmir’in yeni yıldızı haline getirmeyi vaat ettiği Buca’ya yönelik hazırlamış oldukları projeler hakkında bilgi verdi. “Soydaşlarımızın arasında bulunmak bizi mutlu etti” diyen Levent Piriştina, gösterilen sıcak ilgiden dolayı kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti.

39 adet yeni otopark yapımı…
Kentte başta otopark olmak üzere ulaşımda yaşanmakta olan sorunları ekibiyle birlikte iyi analiz ettiklerini dile getiren Levent Piriştina, Buca’nın stratejik noktalarına otopark yapımına öncelik vereceklerini kaydetti. Eski bir yerleşim yeri olan Buca’da otopark sorununun vatandaşları canından bezdirdiğini anlatan Piriştina, “Halkımızın güven içinde araçlarını park edebilecekleri alanların yaratılması zorunludur. Belirlenen uygun bölgelerde çok katı otopark yapımlarını gerçekleştireceğiz. Bu sayede Buca’da yolların trafik akışının hızlandırılması ve yayaların da daha güvenli şekilde günlük hayatlarını devam ettirmesini hedefliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlarında onaylanmış 39 adet otopark alanı bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının bahçeleri de mesai saatleri dışında otopark olarak kullanımını düşünüyoruz” diye konuştu.

Tek yön uygulamaları gerekiyor…
Ulaşım konusunun Buca’da sorun olmaktan çıkacağını söyleyen Piriştina, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafik sorununun temel çözümü ana ve ara arterlerde yolların rahatlaması için kamulaştırma bütçesinin planlanmasıdır. Bu bütçe sağlandıktan sonra planlanan arterlerde kamulaştırmalar yapılıp yol genişletici çalışmalar gerçekleştirilecektir. Kentin merkez meydanlarında tek yön uygulamaları, alt ve üst geçitlerle trafik yoğunluğu ciddi oranda azaltılacaktır. Ulaşım sorununa en somut çözüm Seyhan-Karabağlar bağlantısında yapılacak kamulaştırma sonrasında 300 metrelik bir asfalt çalışması olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.