Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Budak: 2,5 yıl içinde yöre insanına EXPO 2016 Antalya'yı iyi anlatmalıyız

Budak: 2,5 yıl içinde yöre insanına EXPO 2016 Antalya'yı iyi anlatmalıyız

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çetin Budak, bölge kalkınmasının can damarını oluşturacak olan EXPO 2016'nın Gazipaşa'dan Kaş'a kadar yöre insanına en güzel şekilde anlatılması gerektiğini söyledi....

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 14:23
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çetin Budak, bölge kalkınmasının can damarını oluşturacak olan EXPO 2016'nın Gazipaşa'dan Kaş'a kadar yöre insanına en güzel şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

    Manavgat, Alanya, Serik ve Gazipaşa'da vatandaşlara EXPO 2016 Antalya nedir denildiğinde çoğunun cevap veremeyeceğini söyleyen Budak, Antalya ekonomisi ve bölge kalkınması için hayati öneme sahip olan EXPO'nun geriye kalan en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini kaydetti. Budak, "EXPO 2016 Antalya yöre insanına bugüne kadar tam olarak anlatılamadı. Dışarı çıksak Manavgat ve Alanya'da bir çok insana sorsak EXPO Antalya 2016 nedir diye sorsak 'ya bilmiyorum diyecek, yada o nedir diye cevap verecek'." diye konuştu.

Başkan Budak, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Antalya Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı seçile Ahmet Boztaş ve MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem'i odada ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

ATSO olarak Antalya ekonomisi ve kalkınması için önemli gördükleri EXPO 2016 Antalya'nın yöre insanına en iyi güzel şekilde tanıtılması için çalışma yaptıklarını anlatan Budak, Antalya'nın ulaşımda 22 sırada olduğunu bunu daha aktif hale getirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. EXPO ile birlikte hızlı tren çalışmalarının gündeme alınması taraftarı olduklarını ve bunun içinde imza kampanyası başlattıklarının altını çizen Budak, Antalya-Alanya, Manavgat-Konya, Konya-İstanbul hattı hızlı tren proje çalışmasının bir an önce başlanılmasını istediklerini kaydetti. Budak, "EXPO 2016 Antalya'ya hızlı treni de dahil etmeliyiz. 2016'ya 2,5 yıl kaldı deniliyor. İstenilirse başlanır ve 2,5 yıl içinde bitirilir. Yeter ki başlanılsın. Turizm taşımacılığında Antalya-Alanya yetersiz kalıyor. Hızlı tren şart. Antalya ulaşımda 22'nci sırada. " diye konuştu.

GEZİ PARK'I EYLEMLERİ ANTALYA TURİZMİNİ ETKİLEMEDİ

İstanbul Gezi Park'ı eylemlerinin Antalya turizmini etkilemediğini söyleyen Budak, ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik havasının korunması için siyasi parti liderlerinin ülkeyi gerecek ve birbirini kıracak sert sözlerinden kaçınmasın aciliyet arz ettiğini kaydetti. Budak, "Gezi Park'ı eylemlerinde Antalya turizmi olumsuz etkilenmedi. İstanbul turizmi ise etkilendi. İstanbul'daki etkinin ne kadar olduğunu şu anda tam olarak kestiremiyoruz. Bu tür olaylarda turizme etkileri destinasyon bölgesine göre farklı farklı olabiliyor." dedi.

Bir gazetecinin 'Mısır'daki askeri darbenin Türk ekonomisi ve turizmini etkiler mi'' sorusuna Budak, Mısır'da askerlerin yönetime el koymasının Türk ekonomisi ve turizmini etkilemeyeceğini belirtti. Budak sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır'daki askeri darbe Türk turizmi ve Antalya turizmini etkilemez. Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 60'ı erken rezervasyonla geliyor. Mısır'daki olaylar Akdeniz çanağındaki turizm ülkelerinin son dakika rezervasyonlarını etkileyebilir. Bizdeki Gezi Park'ı olaylarında İspanya, Yunanistan ülkelere turist kaymış olabilir. Darbe sonrası Mısır'a gidecek olan turistler ülkemize ve Antalya'ya tatile gelebilir."

ATB Başkanı Ali Çandır da ürün marka tanıtımına yönelik Antalya ismini ön plana çıkarmak için coğrafi işaret uygulamasının önemli olduğunu söyledi. Bu bağlamda coğrafi işaretli ürün uygulamasına Finike portakalının örnek olduğunu aktaran Çandır, önümüzdeki günlerde buna Manavgat susamını da ekleyeceklerini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.