Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Delican CHP’li vekillere yüklendi: 'Aziz Bey'in gölgesinde bekliyorlar'

Bülent Delican CHP’li vekillere yüklendi: 'Aziz Bey'in gölgesinde bekliyorlar'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. CHP milletvekili adaylarının adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sahada çalıştığını öne süren İl Başkanı Delican, “CHP’ye bakacak olursak, Aziz Bey’in arkasına saklanmışlar onun gölgesinde bekliyorlar” dedi. Bülent Delican CHP’li vekillere yüklendi:

  • Ege Postası
  • 22.10.2015 - 09:51
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ – Katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve en başta İzmir’den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahada olmadığını söyledi.

AZİZ BEY HEPSİNİN ADINA SAHADA ÇALIŞIYOR
Delican, AK Parti’nin sahada olduğunu ancak CHP’li vekil adaylarının sahada değil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gölgesinde beklediğini ileri sürdü. Delican, “CHP’ye bakacak olursak, Aziz Bey’in arkasına saklanmışlar onun gölgesinde bekliyorlar. Aziz Bey onların hepsinin adına sahada çalışıyor. Diğer milletvekilleri Tuncay Özkan, Sayın Balbay en başta Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu sahada yoklar. AK Parti olarak bizler İzmir’de bütünleşmeye, kucaklaşmaya çok önem veriyoruz. İzmirlilerin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Bununla ilgili getirilecek çözümleri aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR’DE HEDEF 1 MİLYON OY
İzmir’de bir anket çalışması yaptırdığını açıklayan Delican, yapılan saha çalışmasıyla son durum hakkında bilgilenmek istediklerini belirtti. İzmir’deki hedeflerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın açıkladığı gibi 1 milyon olduğunu vurgulayan Delican, “Burada sayı belirtmek çok doğru değil ama Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın da dediği gibi 1 milyon oy hedefini koyduk. Sahada gördüğümüz anketlerde Sayın Binali Yıldırım’la, Aziz Kocaoğlu yüzde 30 eşit oy alıyorlar. Kimi milletvekili görmek istersiniz sorusuna. Tabi İzmirlilerin bu teveccühü bizim için gerçekten önemli. Yüzde 30’u oya vurduğunuzda yaklaşık 1 milyon oy yapıyor ki, biliyorsunuz Sayın Binali Yıldırım 947 bin oy almıştı Belediye Başkan Adayı olarak. İnşallah biz koyduğumuz bu hedefe ulaşacağız. İzmirlilerin teveccühü ve hoş görüsüyle başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

İZMİRLİLERİN TAMAMINI KUCAKLAYACAK BİR FORMÜL
Başbakan Davutoğlu’nun mitinginin Gündoğdu Meydan’ında değil, 3 ayrı yerde yapılmasının nedeni hakkında konuşan Delican şunları söyledi: “Biz Gündoğdu’da çok büyük mitingler yaptık. İzmirli hemşerilerimiz bizi bağrına bastılar. En son Başbakanımıza miting yaptık. İzmir’deki en büyük mitingi yaptık. Ancak bu defa daha farklı, İzmirlilerin tamamını kucaklayacak bir formül düşündük. İzmir havzalar kenti. Bakırçay ve Küçük Menderes Havzaları var. Bir de ortada metropol hattı var. Biz de buna bakarak dedik ki havzalarda halkımızla buluşalım. Başbakanımızı havlara getirelim. Bakırçay’da Bergama’da küçük bir miting alanı. Küçük Menderes’te de Ödemiş’te bir miting alanı planladık. Metropolde de güzel Bucamızı planladık.”

ANA TEMA BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK
Mitinglerin ana teması hakkında bilgi veren İl Başkanı Delican, devletin terörle mücadele konusunda var gücüyle çalıştığının  altını çizerek, “Bu son süreçte Temmuz’dan bu yana terör örgütü acımasızca devletimize saldırıyor. Acımasızca insanları katlediyor. Şehitler veriyoruz. Bir hiç uğruna katlediyorlar. Bununla mücadele etmek için devletimiz var gücüyle çalışıyor. Hükümet olarak da biz hiç hükümeti hükümetsiz bırakmadık. En son seçim hükümetiyle diğer partiler buna katkı koymadıkları halde biz bu vatanın bekası için, geleceği için sorumluluk altında var gücümüzle terörle mücadele ediyoruz. Biz de bu mitingleri teröre karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik miting olarak düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

DEV TÜRK BAYRAĞI BUCA’DA AÇILACAK
Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting öncesinde hazırlanması için talimat verilen Dev Türk Bayrağı’nın Buca’da açılacağını söyleyen İl Başkanı Delican, “20 metreye 30 metre büyüklüğünde aslında Gündoğdu Meydanı için hazırladığımız bir bayraktı. Ancak elim terör saldırısından sonra biz kararımızı değiştirdik. Her iki havza ve metropolde planladık. Buca’da inşallah o büyük bayrağın altında toplanacağız. Bizim için bayrak çok anlamlı” dedi.
 
BAŞBAKANIMIZ İZMİR DEYİNCE GÖZLERİ PARLIYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e özel bir sevgisi olduğunu kaydeden Delican, Davutoğlu’nun İzmir’de fazla zaman geçirememekten şikayetçi olduğunu ifade etti. Delican, “Sayın Başbakanımız Konyalı. İzmir’de çok fazla Konyalı hemşerisi var. İzmir’de hem göçmen olarak gelen birçok insanımız aslında Konya kökenli. Başbakanımız İzmir deyince gözleri parlıyor. İzmir’e özel bir sevgisi olduğunu çok iyi biliyorum. Başbakanımız İzmir’e en son geldiğinde Başbakanlık Ofisi’nde toplantıdan sonra Kordon ziyareti yaptı. Kordon’da daha fazla kalmak istedi ama maalesef yoğun programları yüzünden İzmir’de çok fazla zaman geçirememekten şikayetçi” diye konuştu.

İZMİRLİLERLE BULUŞMAK, KAYNAŞMAK İSTİYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir sevgisini yineleyen İl Başkanı Delican sözlerini şu şekilde tamamladı: “Başbakan 2 gün İzmir’de olacak. Yoğun programlarından arda kalan zamanlarda çeşitli ziyaretler umarım yaparız. Bir kesinlik yok. Sayın Başkanımızın İzmir’e olan sevgisi, ilgilisi Başbakanlık Ofisi’yle İzmir’de önemli bir adım olarak harekete geçti. Bundan sonra inşallah Başbakanımız hükümet kurulduğunda İzmir’de iki-üç gününü geçirmeyi planlıyor. İzmir’de İzmirli hemşerileriyle buluşmak kaynaşmak bir arada olmak istiyor. Her geldiğinde bir yere gidelim hemşerilerimizle bir arada olalım diyor ancak Başbakanımızın yoğun temposunda bu gerçekleşmedi ama iki günlük programda İzmirli vatandaşlarımızı yapacağımız mitinglere davet ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.