Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Orakoğlu: Türkiye'nin küresel güç olmasını istemeyenleri işi

Bülent Orakoğlu: Türkiye'nin küresel güç olmasını istemeyenleri işi

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, Türkiye’nin Ortadoğu’da terör bataklığına çekilmek istendiğini söyledi. Orakoğlu, "Türkiye savaşa çekilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin küresel güç olma yolundaki...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:59
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, Türkiye’nin Ortadoğu’da terör bataklığına çekilmek istendiğini söyledi. Orakoğlu, "Türkiye savaşa çekilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin küresel güç olma yolundaki başarısı bazı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini rahatsız ediyor. Hatay Reyhanlı’daki saldırı da bunun göstergesi." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Bülent Orakoğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 49 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı değerlendirdi. "Türkiye’nin küresel güç olmasını istemeyen devletler var." diyen Orakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Reyhanlı’daki bu menfur saldırı Türkiye’yi hedef almış görünüyorsa da esas Türkiye’nin Ortadoğu’daki vizyonuna yapılan bir saldırıdır. Çünkü burada görünen hedefler var, görünmeyen hedefler var. Esed’in arkasında çok ciddi küresel güçler var. Bunlar aynı zamanda Türkiye’nin küresel bir güç ve aktör olmasını da istemiyorlar. Bu yüzden bazı güçler Türkiye’yi kendi içindeki sorunlarla uğraştırmak için planlar yapıyor. DHKP-C, PKK ile birlikte kurulmuş bir örgüttür. PKK’nın silah bırakmasından sonra aktif bir şekilde ülke içinde etkin bir örgüt olarak DHKP-C’yi ön plana çıkarıyorlar. Ülke içindeki eylemlerle Türkiye’nin dış politikasını etkilemeye çalışıyorlar."

Başbakan’ın Amerika ziyaretinin Suriye’nin sonunu getirebilecek bir etkisi olabileceğini belirten Orakoğlu, Türkiye’nin karışmasını isteyecek ülkelerin şunlar olduğunu ileri sürdü:

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esed’ın bir Nusayri devleti kurmak istediğini açıklamıştır. Bu Nusayri devleti ise İsrail’in projesidir aslında. Artı İsrail’in Reyhanlı saldırısı hakkında hiçbir şekilde sesi çıkmıyor. Çünkü Ortadoğu’da en çok mezhepsel çatışma İsrail’in işine yarayacaktır. Kullanılan örgüt bile tamamen Nusayrilerden oluşmuş bir örgüt. Enteresan biçimde Rusya, ‘Suriye’ye askeri müdahale yapılması için saldırı düzenlendi’ iddiasını ortaya attı. Ama bunu Suriye devleti bile kabul etmedi. Biliyorsunuz PKK uzun yıllardan beri Kandil’i üst olarak kullanırken çözüm sürecinden önce Maliki ile ilgili hiçbir problem yaşamayan Türkiye’ye şimdi Irak hükümetinden olumsuz yanıtlar geliyor. Biz PKK’yı Irak topraklarında kabul etmeyiz, diyorlar."

Orakoğlu, "Suriye politikası bir AK Parti politikası değildir. Devlet politikasıdır." diyerek "Siz bunu beğenmeyebilirsiniz ama o şekilde çirkin yorumlamamalısınız. Özellikle Türkiye devletinin birlik olması gereken bir konu siyasi rant haline dönüştürülmemelidir. Toplum her kesimi kapsayan açıklamalar yapılmalıdır. Sadece küçük resmi görmemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.