Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulgar TIR şoförlerinin boykotu sürüyor

Bulgar TIR şoförlerinin boykotu sürüyor

Bulgar TIR şoförlerinin, Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarında dün başlattıkları boykot bugün de sürüyor. Bu nedenle çok sayıda TIR sırada bekliyor. Türk ve Bulgar taraflarındaki TIR kuyruğu giderek artıyor. Kapıkule...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 16:01
Bulgar TIR şoförlerinin, Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarında dün başlattıkları boykot bugün de sürüyor. Bu nedenle çok sayıda TIR sırada bekliyor. Türk ve Bulgar taraflarındaki TIR kuyruğu giderek artıyor.

Kapıkule Mülki İdare Amiri ve Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Özırmak, olayın bir asayiş boyutuna ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Bu artık bir taşıma sorunu değil. Şunu söyleyeceğim kendilerine eylem amacına ulaşmışTIR artık yolun açılması gerekiyor. Ve bu Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'nın sorunudur artık. Trafik durmuş, yol kesilmiştir. Bunu açmak ise Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'nın görevidir, Ulaştırma Bakanlığı'ndan çıkmıştır olay.'' Nedim Özırmak ayrıca; Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen bilgiye göre isteyen TIR'cıların İpsala üzerinden çıkış yapabileceğini ve ceza yazılmayacağını kaydetti.

Dün sabahtan beri gümrük kapısı yolunda kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri ise duruma isyan etti. "Bu rezilliğimizi görsünler" diyen TIR sürücüsü Ahmet Helvalı, bu arabaların ülkeye döviz getireceğini söyleyerek şunları kaydetti. ''Biz gidersek döviz gelecek para gelecek. Kalkınmakta olan bir ülkeyiz işte böyle mi kalkınacağız. 30 kilometre kuyruk 2 gün kuyrukta bekle, bir gün iç gümrükte bekle, 2 gün iç gümrükte bekle çıkamazsın. Yetkililere bunu söylüyorum.''

    Boykot nedeniyle Kapıkule ve Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunda 10, Hamzabeyli ve Lesova Gümrük Kapısı yolunda ise 8 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

    Boykot dün sabah saat 08.00'da başlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.