Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’yı karıştıran olaylarla ilgili davada tutuklu sanık kalmadı

Bursa’yı karıştıran olaylarla ilgili davada tutuklu sanık kalmadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde 28 Ekim 2012'de 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istenmesi üzerine çıkan olaylara ilişkin görülen davada tutuklu...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 13:08
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde 28 Ekim 2012'de 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istenmesi üzerine çıkan olaylara ilişkin görülen davada tutuklu sanık kalmadı. Davanın ikinci duruşmasında tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verildi. Dört gün süren olaylar 58 mala zarar verme olayı, 9 kasten yaralama 2 yağma ve 2 görevliye mukavemet ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Geçen Kurban Bayramı'nın son günü olan 28 Ekim 2012'de BDP Yıldırım İlçe Teşkilatı önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kişilik grup, AK Parti ilçe binasına siyah çelenk koyacaklarını söyleyerek yürüyüşe geçti. Ulus Mahallesi Aslan Caddesi'nden yürüyen grup, terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atarak, Yavuz Selim Mahallesi Meydanı'na kadar geldi. Burada önlem alan polis ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek grubun geçmesine izin vermedi. Çevrede toplanan vatandaşlar da BDP'lilere tepki gösterince olaylar çıktı. Olaylarda aralarında bir gazetecinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. İlker Kaya (31) isimli bir gencin de öldüğü ve 4 gün süren olaylarda 58 ayrı mala zarar vermek, 9 kasten yaralama, 2 yağma, 2 ayrı görevli memura mukavemet vakası vukuu bulmuştu.

Olayların ardından yapılan kamera görüntü tespitinden sonra jandarma ve emniyet ekipleri harekete geçti. Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 24'ü tutuklanarak Bursa ve Kütahya H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Soruşturmanın tamamlanmasıyla 24'ü tutuklu 10'u tutuksuz 34 kişi hakkında özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütü adına suç işlemek' iddiasıyla dava açıldı. Davanın Nisan ayında yapılan ilk duruşmasında 21 kişi tahliye edilmişti.

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklardan Mehmet Kılıç ve Mahir Tang hazır bulunurken, Kütahya'da tutuklu bulunan Ahmet Aras ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların avukatı Mustafa Yağcı tutuklular hakkındaki suçlamaların herhangi bir dayanağı kalmadığını öne sürerek 3 sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti tutuklu bulunan sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.