Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de Çiğli atışması

Büyükşehir'de Çiğli atışması

AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Sıddık Sosyal Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli'de yaptığı yol düzenlemelerini eleştirdi. Soysal'ın eleştirileri üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, Soysal'ın Çiğli'de belediye başkanlığı için aday adayı olmasına atıfta bulunarak, "Sen aday adamsın daha çok çalışman lazım. Burada seçilmiş belediye başkanları var. Senin onlardan daha sıkı çalışman gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 21:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı ikinci meclis oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde gerçekleştirildi. ESHOT ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 mali yılına ait idare kesin hesap cetvellerinin görüşüldüğü meclis oturumuna damgasını EVKA 5’teki yeni trafik düzenlemeleri ekseninde AK Parti Meclis Üyesi Sıddık Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında geçen diyalog vurdu.

KOCAOĞLU-SOYSAL ATIŞMASI OTURUM BOYUNCA DEVAM ETTİ
Ulusal kurtuluş mücadelesinin kahramanları arasında yer alan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i anarak meclis oturumunu başlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu ülke zorda kaldığında İzmir’den yüz binlerce Hasan Tahsin çıkacağına inanıyorum” diyerek önemli bir mesaj verirken, Kocaoğlu’nun bu sözleri meclisteki AK Parti ve MHP grupları tarafından da destek gördü. Meclis oturumu gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam ederken, EVKA-5 Kavşağı’nda yapılan trafik düzenlemesi kısa süreli polemiğe yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili yerde yapılan düzenlemeyi eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Sıddık Soysal, “Burası yapılırken imar planına uyulmadığı gibi sonrasında yapılan işlemler ile söz konusu bölge imar planına uydurulmak istenmektedir. Çiğli’de özellikle son bir aydır yapılmakta olan çalışmalar ilçedeki trafik sıkıntısı gidermediği gibi merkezde tam bir trafik keşmekeşi yaşanmaktadır. Altı tane mahallenin ulaşımı aynı noktada yoğunlaşmaktadır. Çözüm için Maltepe Kavşağı’ndaki sıkıntıyı bir an önce gidermek gerekiyor. Bu hususların iyice değerlendirilerek yapılan uygulamaların gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Yol yaparken yapboz haline getirmemek lazım” diye konuştu. Soysal’ın sözlerine sinirlenerek sert karşılık veren Başkan Kocaoğlu, “Biz yapbozcu değiliz. Bu sizin kendi şahsi görüşünüzdür. Fikirleriniz değerlendirilecektir” diyerek karşılık verdi. Soysal ve Kocaoğlu arasında geçen diyalog oturumun devamında da tatlı sert bir şekilde devam ederken, Başkan Kocaoğlu, Soysal’a hitaben “Sen aday adamsın daha çok çalışman lazım. Burada seçilmiş belediye başkanları var. Senin onlardan daha sıkı çalışman gerekiyor” diyerek imalı bir gönderme yaptı.

HESAPLAR OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Oturumun ikinci kısmında ESHOT ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2012 mali yılı kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı oylanırken, isim isim okunarak oylanan maddeler, AK Parti’den gelen ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.


ATİLLA:SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Mazeretli olarak oturuma katılmayan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın yerine söz alan Grup Sözcüsü Olgun Atilla, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yüksek gerçekleştirme oranlarını işaret ederek, bütçe oranlarının başarı örneği olduğunu niteledi ve “Bütçeler yapılırken doğru hareket edilmiştir ve gerçekçi gelir tahminleri yapılmıştır. Akıllı bilet, işçi kartı gibi kullanımlarında gelir oranı yüzde 85’i bulmaktadır. 2 yıllık zaman içinde ulaşıma sadece yüzde 5 oranında zam yapıldı. Maliyet rakamları ve giderler enflasyona bağlı olarak yüzde 15 oranında artarken, oranlar aslında başarının da kanıtıdır. Bu da belediyenin sosyal belediyecilik anlayışının göstergesidir” dedi. Kalem kalem oylanan rakamların ardından söz alan Başkan Aziz Kocaoğlu da, yapılan tüm çalışmaları başarı olarak nitelendirirken, ilgili birimlerin çalışanlarına teşekkürlerini sunarak, “Hem son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirdik, hem de borçlanma konusunda son derece az borçlanarak kent için faydalı işler başardık. 2013 yılında daha da başarılı olmayı hedefliyoruz. Kesin hesaplar bizce çok iyi durumda” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.