Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de kadro şeması tamam!

Büyükşehir'de kadro şeması tamam!

Yerel seçimin arından kadro operasyonu için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta aldığı karar doğrultusunda meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Başkan Kocaoğlu önderliğinde toplanan İzmir Büyükşehir Belediye meclisi hazırlanan yeni teşkilat şeması oybirliği ile kabul edilerek resmen yürürlüğe girdi. Diğer yandan, yeni kadrosunda son rötuşları yapan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yeni bürokratlarını önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2014 - 22:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından yetki ve sorumluluk alanları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kadro düzenlemesi meclis onayına sunuldu. Geçtiğimiz hafta meclisi olağanüstü toplantıya çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mecliste oybirliği ile kabul edilen önerge doğrultusunda kadrolara son şeklini verecek ve yeni daire başkanları atayacak. Belediyenin üst düzey bürokratları ile gerçekleştirdiği toplantılarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun atamaları önümüzdeki günlerde tamamlaması beklenirken, illerin nüfusuna göre düzenlenen “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliği” doğrultusunda yeni açılan dairelere de dışarından atama yoluna gideceği öğrenildi.
 
YENİ TEŞKİLAT ŞEMASI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Geçtiğimi haftalarda resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren yeni Norm Kadro Standartları Cetveli doğrultusunda daire başkanı, şube müdürü ve diğer kadrolarda meydana gelen artış sonucu yeniden düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Teşkilat Şeması, alınan meclis kararı doğrultusunda resmen yürürlüğe girdi. Başkan Kocaoğlu’nun son şeklini verdiği teknik ve idari liste doğrultusunda daire başkanlığı sayısı 31’e çıktı. Şube müdürü kadrosu 120’den 180 kişiye yükseltilirken kadrolu genel sekreter yardımcısı sayısı ise 5 olarak devam edecek.
 
12 YENİ DAİRE AÇILDI
Yürürlüğe giren teşkilat şemasında yürürlüğe giren bütünşehir yasasının etkileri kendisini gösterirken, artan sosyal projeler ve kırsalda kalkınma projeleri de yeni kadrolarda kendisini gösterdi. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, İmar Denetim Dairesi Başkanlığı,Harita ve CBS Dairesi Başkanlığı, Altyapı Dairesi Başkanlığı, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Yapım İhaleleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, Atık Yönetim Dairesi Başkanlığı önümüzdeki süreçte hizmet verecek yeni birimler olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.