Dolar 34,1185
%0.3
Euro 38,1252
%0.18
Altın 2.876,790
%1.68
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Mis gibi” festival

“Mis gibi” festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bayındır Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek 17. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali için geriye sayım başladı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2014 - 09:43
Yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan ve bölgede markalaşan çiçekçiliğin kutlandığı festival, 2-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Festival boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi de standlar açarak şenlikteki yerini alacak.
2 Mayıs Cuma günü saat 11.30'da kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festival kapsamında, en güzel çiçek ve çiçek standları seçilecek. Okullar arası yarışmalar olacak. Düzenlenecek konserler de Bayındırlılara unutulmaz bir festival yaşatacak.
 
Festival programı
2 Mayıs Cuma   günü saat 11.30’daki kortej yürüyüşü ile başlayacak 17. Bayındır Çiçek Festivali’nin açılış töreni ise saat 12.00’de gerçekleştirilecek. İlçe aynı gün “En güzel çiçek standı yarışması” ile farklı bir heyecan yaşayacak. Akşam saat 20.00’de Bayındır Şehir Stadyumu’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile Halk Müziği konserleri olacak. 3 Mayıs Cumartesi, gün boyunca çocuklar için etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecek. Akşam 20.00’de yine Şehir Stadyumu’nda ünlü sanatçısı Sümer Ezgü’nün konseri var.
4 Mayıs Pazar, yani festivalin son gününde iki ödül töreni birden yapılacak. Önce “En güzel çiçek standı yarışması” ardından da “Anaokulu öğrencileri resim yarışması”nda dereceye girenlerin ödülleri takdim edilecek. Bayındır Çiçek Festivali, saat 200.00’deki İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Halk Müziği konserleri         ile sona erecek.
           
Çiçek üreticisine milyonlarca liralık destek
Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiçek, ağaç, süt, yoğurt, peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye 2007 yılından bu yana yaklaşık 101.8 milyon TL ödeme yaptı. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden ise 2007 yılından itibaren yaklaşık 14.2 milyon lira ödenerek ağaç, çalı, mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki alındı. Bayındır Kooperatifi'nden alınan çiçekler, İzmir'in çeşitli yerlerine dikiliyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.