Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kafe San işçisinin ekmek kavgasında adres Ankara

Kafe San işçisinin ekmek kavgasında adres Ankara

Çiğli Belediyesi’nin yaşadığı mali kriz nedeniyle taşeron tehlikesi ile karşı karşıya kalan KAFE-SAN çalışanları bir süredir sürdürdükleri eylemlerine gerçekleştirdikleri dev yürüyüş ile devam etti. Yoğun yağmur altında şantiyeden belediye önüne kadar yürüyen yüzlerce sendikalı personel, “İşimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz söz konusu. Taşeronda çalışmamız mümkün değil” diyerek belediye yönetimini bir kez daha işçisine sahip çıkmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2014 - 11:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 30 Haziran’da gerçekleşecek hizmet alım ihalesi öncesinde borçlar ve yaşadığı ekonomik kriz ile boğuşan Çiğli Belediyesi’nde personelin taşerona karşı direnişi devam ediyor. Belediye şirketi KAFE-SAN’ın ihaleye giremediği takdirde taşeron firmaya geçmek ve iş güvencesi ile sosyal haklarını kaybetmek zorunda kalacak olan 713 personel düzenledikleri çeşitli eylemler ve devam eden imza kampanyası ile belediye yönetimi ve İzmir kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor. Mesai saatlerinin bitimi ile birlikte belediye şantiyesinden belediye önüne kadar yürüyen KAFE-SAN emekçileri, yağan yağmura aldırmadan eylemlerini sürdürdü.
 
BELEDİYEYE ÇAĞRIDA BULUNDULAR
Üst üste yaşadıkları maaş krizlerinin ardından taşeron tehlikesi ile karşıya karşıya kalan Çiğli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan KAFE-SAN personeli, örgütlü bulundukları DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası önderliğinde başladıkları eylem sürecine ara vermeden devam ediyor. Sendika yöneticileri ile birlikte akşam saatlerinde belediye binası önüne çıkarma yapan yüzlerce işçi, sloganlar eşliğinde Çiğli halkına ve belediye yönetimine seslerini duyurmaya çalıştı. Belediye önünde bir basın açıklaması yapan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, yaklaşan ihale öncesi belediyeden henüz tatmin edici bir açıklama gelmediğini hatırlatarak, taşerona geçmelerinin mümkün olmadığını duyurdu ve Belediye Başkanı Hasan Arslan ile belediye yönetimini bir kez daha 713 işçiye sahip çıkmaya davet etti.
 
ARSLAN’A ÇAĞRIDA BULUNDULAR
Çalışanların alkışları ve sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Çiğli Belediyesi çalışanları olarak taşerona karşı mücadelede son derece kararlı olduklarını belirtti ve şöyle konuştu: “Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan çeşitli alternatifler üzerinde çalıştıklarını duyurdu, ancak henüz işçi arkadaşlarımızı ve bizler tatmin eden bir adım atılmadı. Dile getirilen çözümler tamamen geçici çözümler olup, Çiğli Belediyesi emekçileri bu tarz muğlak kararlara kesinlikle kapalıdır. KAFE-SAN personeli iş güvencesini kaybetme riski ile karşı karşıya. Biz emekçilerin mevcut işlerine KAFE-SAN şirketi üzerinden devam etmesini istiyoruz. Başkan Arslan, 1992’den bu yana süregelen borçların kapatılmasının mümkün olmadığını söylüyor. Bizler de çalışanlar olarak kendisine taşerona geçmemizin mümkün olmadığını söylüyoruz. Belediyenin görevi işçisine sahip çıkmaktır.”
 
“1 MAYIS ÖNCESİNDE TÜM ALACAKLARIN ÖDENMESİNİ BEKLİYORUZ”
Belediye yönetimi tarafından kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini hatırlatan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Çetin, “Geçtiğimiz günlerde çalışan arkadaşlarımızın hesaplarına 2 bin 100 TL yatırıldı ve geriye dönük maaşları ödenmeye başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde kalan iki maaşın da personel arkadaşlarımıza ödenmesini bekliyoruz. Ancak taşerona karşı da mutlaka ve mutlaka bir adım atılmalı. Belediyenin bu borçlarından kurtulması gerekiyor. Ne yazık ki, yapılan açıklamalar bizi tatmin etmiyor. KAFE-SAN işçisi mücadelesinde sonuna kadar kararlıdır. Kalıcı bir çözüm getirilene kadar eylemlerimiz sürecek” dedi.
 
İMZALAR ANKARA’YA
30 Haziran öncesi KAFE-SAN personeli için endişeli bekleyiş devam ederken, belediye yönetimi ile görüşmelerine aralıksız devam eden ve olası çözümleri masaya yatıran sendika temsilcileri de, bastıracakları afiş ve bildirilerle Çiğli sokaklarında hem halka, hem de İzmir kamuoyuna seslerini duyurmaya hazırlanıyor. Diğer yandan, geçtiğimiz hafta bir imza kampanyası başlatan Çiğli Belediyesi çalışanları, “Taşerona Karşı #direnİŞÇi” sloganı ile devam ettikleri mücadelesinde bir hafta içerisinde 10 bini aşkın imza topladı. Ayrıca düzenleyecekleri çeşitli gösteriler ile eylem sürecine devam edecek olan KAFE-SAN personelinin, önümüzdeki günlerde topladıkları imzalarla birlikte Ankara’ya giderek taleplerini CHP Genel Merkezi’ne ileterek destek istemeye hazırlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.