Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzleyenler 'Şef' oldu

İzleyenler "Şef" oldu

Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşen muhteşem konserle sezon finalini yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2014 - 09:45
İZMİR-  Orkestrayı yöneten dünyaca ünlü sanatçımız Gürer Aykal’ın, izleyenler arasından kurayla seçtiği kişilere “şef” görevi vermesi ise büyük beğeni topladı. Filarmoni, ayakta alkışlandı. Aykal, daha önce de Cem Yılmaz ve Ali Poyrazoğlu gibi ünlü isimlere orkestrayı yönettirmişti.
 
AYKAL BEĞENİ TOPLADI
Konserin ilk bölümünde genç sanatçı Emre Şen piyanoda solist olarak sahne aldı. Bu bölümde Franz Liszt’in piyano konçertosu seslendirildi. Büyük beğeni toplayan eserler, izleyicilerden alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra, Macar Halk Dansları’ndan örnekler sundu. Dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal’ın performansı da konsere katılanları büyüledi. Ayakta alkışlanan Aykal, kura ile belirlenen 7 kişiye kısa süreliğine orkestrayı yönettirdi.
 
KARŞIYAKA SANAT KENTİ OLACAK
Konser günü İzmir dışında olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da prova çalışmalarına katıldı. Kısa süre orkestrayı da yöneten Akpınar “Karşıyaka sanatla yaşayan bir kent olacak. Sanata ve sanatçıya önem veren bir belediyeyiz. Sanatsal ve kültürel etkinliklerimizi daha da artıracağız” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.