Dolar 34,1133
%0.29
Euro 38,1015
%0.12
Altın 2.874,310
%1.59
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi'nde Başkan neşteri

Buca Belediyesi'nde Başkan neşteri

​Buca’da belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra tercihini ‘baba yadigarı’ isimlerden yana kullanmaya karar veren Piriştina belediye bürokrat kadrosunda bütün taşları yerinden oynattı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2014 - 16:06
EGE POSTASI - Buca’da yerel seçimlerin ardından CHP’den seçim kazanan ve belediye başkanlığı koltuğuna oturan Levent Piriştina belediye bürokrasisinde geniş çaplı değişik için düğmeye bastı. Tercihini ‘baba yadigarı’ isimlerden yana kullanmaya karar veren Piriştina, babası merhum Ahmet Piriştina ile uzun yıllar birlikte Büyükşehir'de çalışan Kocaoğlu döneminde ise pasifize edildikten sonra belediyeden ayrılan eski genel sekreter Cumhur Utkan ve İZSU’da uzun yıllar genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Erdem Kolağası’nı yanına almıştı.  Belediye Başkan Yardımcısı olması beklenen Erdem Kolağası’yla, Buca-Mar’ın başına geçmesi beklenen Cumhur Utkan’la ilgili somut bir adım ise şu ana kadar atılmazken,Piriştina, belediye bürokrat kadrosunda bütün taşları yerinden oynattı.
Piriştina, Başkan Yardımcısı Halit Kurt’la ‘devam’ dedi. Cemil Şeboy döneminde kızağa çekilen, Ercan Tatı döneminde tekrar müdür yapılan ancak 4 ay sonra tekrar müdürlükten alınan İsmet Balkozak Zabıta Müdürlüğüne getirildi. Ruhsat Denetim Şube Müdürü Seray Babayiğit aynı görevde kaldı, ona ayrıca Ulaşım Müdürlüğü de verildi. Başkan yardımcısı Cengiz Eskibatur’un yeni görev yeri Yapı Kontrol  Müdürlüğü oldu. Piriştina, Eskibatur’u Yapı Kontrol Müdürü olarak atarken, Temizlik İşleri Müdürü olarak da Mahmut Bulut’u atadı. Ercan Tatı döneminde özellikle Temizlik işleri ihalesi nedeniyle yoğun eleştirilere hedef olan  Ali Yaşar’ı, Başkan Piriştina görevden alarak kızağa çekmiş oldu. Planlama Müdürü Beril Özalp’ın sorumluluğu daha da arttı. Başkan Yardımcısı olan Özalp’e 10 tane müdürlük bağlandı. Planlama Müdürü Özalp Başkan Yardımcısı olunca yerine Ercan Tatı döneminde Planlama’da göreve başlayan Şehir Plancısı Ulaç Kızılkaya getirildi. İşletme Müdürlüğü Hüsnü Rençber’in yerine ise Hüsniye Güzel geldi. Hüsniye Güzel İşletme Müdürü olarak görev yaparken yönetim tarzı konusunda önceki Başkan Tatı’yla ters düştüğü için görevden alınmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.