Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den körfez açılımı

Büyükşehir'den körfez açılımı

Geçtiğimiz haftalarda Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen organizasyonda İzmirli bisiklet severler ile buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, bisiklet kullanıcılarına verdiği kesintisiz yol sözünü yerine getirmek için emin adımlarla ilerlerken, Büyükşehir Belediyesi’nden örnek bir çalışma daha geldi. İzmir’i denizle buluşturmak adına toplam 5 etapta yürütülecek Kıyı Tasarım Projesi için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet dostu kent yaratmak amacı ile İzmir kıyılarını bisiklet istasyonları ile donatacak. Proje çerçevesinde istasyonlardan ücretsiz olarak bisiklet kiralanabilecek ve İzmirli vatandaşlar sahilde bisiklet keyfi yaşayacak.

  • Ege Postası
  • 12.09.2013 - 13:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “İZMİRDENİZ” adı verilen ve İzmirlilerin deniz ile ilişkisini arttırmayı hedefleyen Yeni Kıyı Tasarım Projesi çerçevesinde oluşturulacak yeni bisiklet yollarında vatandaşların kullanımına sunulacak olan kiralık bisikletlerle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen tarife doğrultusunda, bisikletlerin işletmesini yine belediye firması olan İZULAŞ üstlenecek. İZULAŞ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bisiklet başına 10 TL plaka tescil ücreti, 10 TL bisiklet güzergah izin belgesi ve 5 TL de bisiklet çalışma izin belgesi ödeyecek.

SAHİLE 29 BİSİKLET İSTASYONU

İzmir Bisiklet Projesi olarak da adlandırılan proje çerçevesi 3 aşamada hayata geçecek. Projenin ilk etabında İzmir sahilinde yer alan bisiklet yolları standartlara uygun olarak yeniden revize edilecek. Karşıyaka-Mavişehir bölgesinden başlayacak düzenleme İnciraltı’ndaki öğrenci yurtlarının olduğu bölümde son bulacak. Belirlenen güzergah üzerinde 29 adet bisiklet istasyon kurulacak. İmal edilecek 29 istasyonun kurulumu ile birlikte, vatandaşların bisikletlerini ücretsiz olarak park edebilecekleri park yerleri de yapılacak. Ayrıca istasyonlara yerleştirilecek güvenlik kameraları ile park edilen bisikletler koruma altına alınacak. Böylece evine ve işlerine bisiklet ile giden kullanıcılar da, bisikletlerini rahatça kendilerine yakın olan bölgelere park edebilecek.

İLÇE BELEDİYELERİ DE SİSTEME DAHİL OLACAK

Bisikleti ulaşım sitemine entegre de edecek projenin hayata geçmesi için çalışmalar devam ederken, konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine de yazı gönderildi. Sahilde yapılması planlanan terminaller ve park yerleri daha sonra kent genelinde de yaygınlaştırılacak. Projenin ikinci aşamasında ise, bisikletlerin Avrupa’da olduğu gibi kent içi trafikte kendilerine ayrılmış bir şerit dahilinde, ve standartlara uygun olarak kullanımı sağlanacak.

BİSİKLETLER UYDU TAKİP SİSTEMİ İLE KONTROL EDİLECEK


Vatandaşların kimlik belgesi teslim ederek ücretsiz şekilde kiralayacağı bisikletlerin çalınmasına karşı da GPS (Uydu takip sistemi) ile önlem alacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, maliyetleri ise kiralama işini üstlenecek olan İZULAŞ A.Ş.’ye bırakacak. Diğer yandan Karşıyaka’da uygulanan KARBİS gibi sistemler de Büyükşehir’in projesine dahil olacak ve merkezi sisteme dahil edilecek. Projenin hayata geçirebilmesi için bürokratik süreçler dahilinde, İZULAŞ A.Ş.’ye yetkilendirme yapılacak fakat ihaleye çıkılmayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.