Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir meclisi ESHOT'u oyladı

Büyükşehir meclisi ESHOT'u oyladı

ESHOT Genel Müdürlüğü 2013 yılı mali gelir gider bütçesi hesaplanması bugün ilk oturumla başladı. Sırrı Aydoğan’ın Meclis Başkanlığını yürüttüğü oturumu çok sayıda ESHOT Genel Müdürlüğü çalışanı da izledi. Toplantıda CHP Grubu adına Olgun Atilla, AK Parti Grubu adına ise Ahmet Türkyılmaz ESHOT ile ilgili konuştu. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyesi Kerem Ali Sürekli’nin 2010 yılında “Meclisin usulsüz oylama yaptığı” gerekçesiyle açtığı davanın geçtiğimiz yaz sonuçlanması üzerine, bugünkü bütçe komisyonunun her maddesi tek tek isim sayılarak oylandı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 18:22
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Meclis Başkanı Sırrı Aydoğan’ın gruplar adına konuşması için her kişiye 5’er dakika söz vermesinin ardından CHP Grubu adına Olgun Atilla, AK Parti Grubu adına ise Ahmet Türkyılmaz söz aldı. CHP Grubu adına söz alan Olgun Atilla, 2013 yılında ESHOT’un eski körüklü araçlarının yerini 430 adet yeni otobüsün alacağını ve İzmir halkının her gün ulaşımda kullandığı 90 dakikada yapacağınız seferlerin ücretsiz oluşu bu sene de devam edeceğinin müjdesini verdi. ESHOT’un yeni yılda yapacağı yatırımlar için 678.131.563 TL’lik bütçesinin %21.67’sini kullanacağı belirtiliyor.  


AB STANDARTLARINA GÖRE
CHP Grubu adına konuşan Olgun Atilla İzmir halkının günlük hayatında neredeyse her gün kullandığı 90 dakika içerisindeki bir diğer seferlerin ücretsiz olması uygulamasının bu yılda devam edeceğinin müjdesini verdi. Ayrıca ESHOT’un otobüs filosuna katacağı ve eski körüklü otobüslerin yerini alacak olan 430 adet yeni otobüsün müjdesini de verdi. Atilla, bütün bu yapılan yatırımların, AB Standartları seviyesinde olduğunu belirtti.

BORÇLANMADAN YATIRIM YAPAMAZ HALE GELDİ
AK Parti adına konuşan Ahmet Türkyılmaz ise konuşmasında ESHOT Genel Müdürlüğünü ve yıl sonunda yapılan ulaşım zammını eleştirdi. Türkyılmaz, “ESHOT, borçlanmadan yatırım yapamaz hale geldi. Bu kurum yönetilemiyor. Yılın sonunda zam yapıyorsunuz. 2013’te yapmayacağız diyorsunuz. Bu da yanlış bir strateji, yanlış bir politika” diye konuştu.

DEVEDE KULAK KALIR, 430 OTOBÜS HAYAL
İzmir’deki toplam durak sayısının 6.375 olduğu bilgisini veren Türkyılmaz, bunların yalnızca 110 tanesinin akıllı durak olmasına isyan etti. Türkyılmaz, “Her yerde akıllı durak afişlerini, reklamlarını görüyoruz. İzmir’de toplam 6.375 adet durak var. Bunların yalnızca 110 tanesinin akıllı durak olması devede kulak kalır. 110 akıllı duraktan daha fazla sayıda bu durakların reklamı var” dedi. Türkyılmaz, 2013 yılında ESHOT’un filosuna katılacak olan 430 adet otobüsü de hayal olarak nitelendirdi. “Sermaye giderlerinden dolayı alamayız. Bu bir hayal” dedi.

OYLAMA TEK TEK İSİM SAYILARAK YAPILDI
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Kerem Ali Sürekli’nin 2010 yılında, “Meclisin usulsüz oylama yaptığı” gerekçesiyle açtığı davayı  geçtiğimiz yaz kazanmasının ardından bugünkü oylama tek tek meclis üyelerinin isimleri sayılarak yapıldı. Meclis yarın saat 18:00’da devam edecek…




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.