Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’in iftar sofrasında “barış” vardı

Büyükşehir’in iftar sofrasında “barış” vardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeklerinin ilkinde İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri buluştu. Başkan Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde düzenlenen iftar sofrasına Başkan Kocaoğlu’nun barış mesajları damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 23:49
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve il genel meclis üyeleri, CHP İzmir İl Yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Diğer yandan zaman zaman Başkan Kocağlu’na yaptığı çıkışlar ve meclisteki sert tavırları ile ön plana çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ile Aziz Kocaoğlu’nun yan yana oturması ve neşeli tavırları dikkat çekti.

“ZAMAN HATALARI TAMİR ETME ZAMANI”

Başkan Aziz Kocaoğlu, barış ve huzur dileyerek başladığı konuşmasında “Ramazan ayı bizim dinimize göre küskünlerin barıştığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve saygının egemen olduğu bir aydır. Bu anlamda kendimizi kontrol etmemiz ve 11 aydaki hatalarımızı tamir edeceğimiz bir zamandayız. Bildiğiniz gibi dünyada ve özellikle bölgemizde birçok problem var. Bizim bölgemiz en eski tarih coğrafyalarından birisi ve burada çeşitli ulusların çıkarları çatışıyor. Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, problemler bitmiyor. Bu Ramazan’da bölgemize, insanlık alemine ve tüm dünyaya barış gelmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.



“76 MİLYON BARIŞ İSTERSE OLUR”

Sözlerinin devamında Güneydoğu’da yaşanan terör ve şiddet olaylarına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Uzunca bir süredir Güneydoğu’da yaşanan huzursuzluğun ve terör olaylarının dinmesinin diliyorum. Bu terör olaylarının dinmesi için de bütün vatandaşlarımızın, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının barışın tesisi için çaba göstermesi gerektiğine inanıyorum. Büyük devletlerin, bizim bölgemizde çıkarı olan devletlerin, ve diğer siyasilerin yapacağı barışın kalıcı olması çok zor. Bizler barışı birbirimizi tanıyarak, birbirimizi severek, farklılıklarımızı zenginlik olarak bir tarafta tutup, aynı kadere, aynı hedefe yürürsek, birbirimize saygılı olursak ve barışı biz istersek 76 milyon isterse o zaman barış kalıcı ve sürekli olur. Dünya da barış için ülkemizde barış için bu Ramazan ayının yararlı olmasını, hayırlı olmasını diliyorum” dedi ve barış dileklerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.