Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buz pistine yoğun ilgi

Buz pistine yoğun ilgi

Bağcılar Belediyesi’nin, Demirkapı ve Kirazlı Mahalleleri’ndeki buz pistlerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor. Hürriyet Mahallesi’nde üçüncü buz pistinin de hizmete girmesiyle her gün ortalama bin 500 ilçe sakini buz pistinden faydalanma...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 11:04
Bağcılar Belediyesi’nin, Demirkapı ve Kirazlı Mahalleleri’ndeki buz pistlerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor. Hürriyet Mahallesi’nde üçüncü buz pistinin de hizmete girmesiyle her gün ortalama bin 500 ilçe sakini buz pistinden faydalanma imkanı bulacak.

Ücretsiz olarak dağıtılan malzemeleri kullanan ilçe sakinleri yaz sıcağında hem eğleniyor hem de sportif faaliyette bulunuyor. 2 buz pistinden her gün 100 kişinin yararlandığı ilçede, yakında Hürriyet Mahallesi’nde inşa edilen pistin de hizmete girmesiyle bu sayı bin 500’e çıkacak. Her yaştan ilçe sakininin spor yaptığı buz pistinde profesyonel buz hokeyi oyuncuları tarafından gençlere eğitim veriliyor. Eğitim süreci sonunda öğrencilerden buz hokeyi takımı oluşturulacak. Buz pistinden her gün saat 10.00 ile 18.00 arasında yararlanabiliyor.

Sporcunun yanında olduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sporu desteklemek için 20’ye yakın branşta faaliyette bulunan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduklarını ifade etti. İlçeyi uluslararası, ulusal ve il bazında başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirdiklerini belirten Çağırıcı, futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi branşlarda geçen yıl Yaz Spor Okulları’nda 20 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. 3 buz pisti ile başta gençler ve öğrenciler olmak üzere ilçe sakinlerine sportif faaliyetlerde bulunma imkanı sağladıklarını ifade eden Çağırıcı, "Aynı zamanda atık pil, plastik ve kapakları geri getiren gençler bu pistten ücretsiz yararlanabilecek. Bu anlamda hem çevreye zarar vermemiş hem de buz pateni yapma imkanına kavuşmuş oluyorlar. Benim sizlerden ricam, çevre duyarlılığınız, sadece buz pateni pisti döneminde değil yılın 365 günü aynı olmalı. 1 ton kullanılmış atık kağıdın dönüşümden sonra yeniden kullanılması tam 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.