Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir, Balbay için sokağa iniyor

CHP İzmir, Balbay için sokağa iniyor

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ ın tutukluğunun 4.yılının dolması sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığı sokağa çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 04.03.2013 - 14:38
İZMİR-  5 Mart 2009 tarihinde gözaltına alınarak, 6 Mart’ta tutuklanan Mustafa Balbay için daha önce birçok etkinlik ve eylem gerçekleştiren CHP İzmir il başkanlığı bu kez sokakta vatandaşla birlikte Balbay için özgürlük isteyecek. CHP Balbay için 6 Mart Çarşamba günü, Balbay’ın milletvekili seçildiği 2.seçim bölgesinde bulunan CHP Karşıyaka ilçe başkanlığının önünde toplanarak özgürlük ve adalet isteyecek.
Tutukluluğunda 4.yılı doldurduğunda cezaevinde bin 460. tutukluluk gününü geçireceğini belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin, adında adalet olan ama icraatlarında hiçbir şekilde adaletten söz edilemeyecek AKP’nin işine geldiğinde özel mahkemeler kurduğuna dikkat çekerek, hem AKP’ yi hem de yargı sistemini eleştirdi. Ali Engin şunları söyledi.

6 Mart’ta Balbay’ımız toplama kampındaki 4.yılını dolduruyor. İçimiz acıyor, ciğerimiz yanıyor, biliyoruz ki hiçbir suçu yok, biliyoruz ki siyasi baskılar sonucu içerde. Bu ülkenin bölünmezliğini, halkın özgürlüğünü, cumhuriyetin kalıcılığını savunan Mustafa Balbay’ı el üstünde tutmamız gerekirken, sırf birileri onun kaleminden, fikirlerinden, vatan sevgisinden ve halkın ona olan inancından korkuyor diye cezaevinde tutuluyor. İlk günden bugüne hiç pes etmedik, İzmir’de, Silivri’de hep Balbay için çalıştık, onu yalnız bırakmadık. 4. Esaret yılını doldururken de, yine yanında olacağız. Sesimizi öyle yüksek çıkaracağız ki Silivri’den duyulacak. O gün yine hepimiz bir Balbay olacağız.
Tüm İzmir’i Balbay ve Özgürlük için Davet ediyoruz..

Mustafa Balbay için yapılacak törenin Karşıyaka çarşısı içinde bulunan CHP Karşıyaka ilçe başkanlığının önünde 6 Mart Çarşamba günü saat 12.00’ de başlayacağını söyleyen CHP il başkanı Engin “Balbay 2. Seçim bölgemizden milletvekili seçilmişti, bizlerde bu bölgenin en büyük ilçelerinden Karşıyaka’da bu organizasyonu yapmayı kararlaştırdık. İl yönetim kurulu üyelerimizden oluşan bir komisyon kurarak çalışmaları zaten başlatmıştık. Komisyonumuzun Karşıyaka ilçe başkanlığımız ile yaptığı çalışmalar sonrasında etkinliğimize, Balbay’ın çocuklarının isminden yola çıkarak “ Yağmur’a ve Deniz’e Hasret 4 Yıl” ismini verdik. Bu isim, işlemeyen bir adalet sistemi yüzünden bize göre suçsuz yere, yavrularından, eşinden, özgürlükten, halkından uzak 4 yılın nasıl zor geçtiğini anlatıyor.” dedi.

Annesi, Babası ve Kardeşi de Katılıyor
CHP İzmir İl Başkanı Engin, Yapılacak etkinliğin sokakta olmasının önemli olduğunu, bunun Balbay’ın özlemini çektiği sokakları, etkinliğe katılacak olanlarında onun çok özlediği halkını temsil edeceğini belirterek, 6 Mart Çarşamba günü tüm İzmir’i bayraklarını, dövizlerini alarak CHP Karşıyaka ilçe başkanlığının önünde buluşmaya davet etti.

Mustafa Balbay için yapılacak etkinliğe Anne, babası Melek ve Fevzi Balbay ile kardeşi Suat Balbay’ında katılacağı bildirildi. Ayrıca çok sayıda milletvekili, Belediye Başkanın yanı sıra, partililer ve vatandaşlarında yüksek oranda katılımı bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.