Dolar 34,1918
%0.03
Euro 38,1267
%0.09
Altın 2.898,940
%0.11
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Kadın Kolları öğretmenlerin yanında

CHP İzmir İl Kadın Kolları öğretmenlerin yanında

CHP İzmir İl Kadın Kolları 24 Kasım öğretmenler gününde Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanlığı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği İzmir Şube Başkanlığı ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri ile kahvaltıda buluştu. CHP İzmir İl Kadın Kolları yöneticileri konuklarını kapıda kırmızı karanfillerle karşıladı. Kahvaltı son derece sıcak bir havada geçti.

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 11:38
İZMİR- CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediye başkan Aday Adayı Özgün Utku : " Değerli öğretmenlerim, sayın basın mensupları, bugün 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak ve kızlı erkekli kahvaltı yapmak üzere toplandık. Bu özel gününüzde bizlerle olmanız bizi onurlandırdı. Bugünkü konuşmamı hazırlamak için dün akşam oturduğumda gözüm haberlere takıldı. Haklarını aramak için Ankara'da yürümek isteyen öğretmenlere polisler gaz sıktı, boya sıktı. Onların yürümesini engelledi. Öğretmenlerin yerlerde sürüklendiği bir ülkede demokrasi olamaz.
'Milleti kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' diyen 'Öğretmenler, yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten haklarını aramak için yürümek isteyen öğretmenleri yerlerde sürükleyen anlayışa üzülerek ifade ederim ki günümüzde gelinmiştir. Bir tarafta Köy enstitülerinin kurulmasına öncülük edip köylerinden çocukları çıkarıp, bilimin, sanatın ışığı ile donatan, onları gittikleri yerleri aydınlatmak üzere hayata katan anlayış. Bir tarafta '1930'lu yıllar Türkiye coğrafyasında bir daha asla yaşanmaması istenen yıllar' diyen anlayış. Bu öyle bir anlayış ki önce taşımalı eğitimi getirdi, köylerde artık öğretmen yok, ebe yok, imam var. Köylü bir şey danışmak istese imama soruyor, o pencereden şekillendiriyor doğrularını, yanlışlarını. Oysa aydına sorulacaklar aydına imama sorulacaklar imama sorulmalı. İmama sorulacak konuları aydına sormamalıyız, aydına sorulacak konuyu imama sormamalıyız.
Bu anlayış sonra eğitimi 4+4+4 diye 3 parçaya ayırdı. Küçücük çocukları, sıcakta soğukta oradan oraya taşıyarak okutuyoruz. Siz 6 yaşındaki çocuğunuzun bu şekilde oradan oraya taşınmasını ister misini? Aklınız onda kalmaz m? Bu çocukların özellikle kız çocuklarının eğitimin dışında tutulması için yapılmış bir projedir. 'Mümkün müdür ki, bir kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ileriye gidebilsin'' Ülkemizde kadın ve erkek eşit tanımlanmadıkça her atağa kalktığımızda tökezliyoruz, yere kapaklanıyoruz. Bu nedenle kadın ve erkeği eşit tanımlayan partinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Bu süreçte sizleri de yanımızda görmekten onur duyacağız. Afiyet olsun." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.