Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir bu iddiayla çalkalanıyor

CHP İzmir bu iddiayla çalkalanıyor

CHP İzmir'de flaş bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'nin, ilçe başkan adayı Ramazan Coşkun'un açtığı dava neticesinde CHP Kemalpaşa İlçe Kongresi'nin iptaline yönelik karar aldığı, kararın da bir hafta içinde ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve seçim kuruluna tebliğ edileceği öne sürüldü. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in de Kemalpaşa'ya giderek konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. CHP İzmir bu iddiayla çalkalanıyor

  • Ege Postası
  • 07.01.2016 - 18:21
EGE POSTASI- CHP Kemalpaşa’da 5 Aralık’ta gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun yarıştı, seçimi 30 ay farkla Üreten’in listesi kazandı. Coşkun, blok listeyle yapılan seçimde Üreten’in listesi ile kongrede yaşanan bazı hususların tüzüğe ve siyasi partililer kanununa aykırı olduğunu iddiasıyla hem seçim kuruluna hem de il başkanlığına itirazda bulundu. Coşkun kendi listesinin kazanmış sayılmasını talep etti. Seçim kurulu ve il başkanlığında itirazı reddedilen Coşkun kongreyi yargıya taşıdı.

Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne başvuran Coşkun, verdiği dava dilekçesinde kongrede siyasi partiler kanunu ve CHP tüzüğünün ihlal edildiğini öne sürdü. Coşkun, Üreten’in listesindeki yönetim kurulu asil üyelerinin, il kongre delegelerinin soyadına göre alfabetik sıralama kuralına uyulmadığı, il kongre delegeleri ile yedek yönetim kurulu bölümünde cinsiyet ve gençlik kotasına uyulmadığı, divan tutanağının imzalanmadığı, son iki olağan kongre (2012-2015) arası hesap incelemelerinin yapılmadığı, kongrede raporun okunmadığı ve bu dönemin ibra edilmediği gerekçelerini sıralayarak mahkemeden kongrenin iptalini istedi.

BOMBA İDDİA: KONGRE İPTAL OLACAK
Kulislere bomba bir iddia düştü. Mahkemeden kongrenin iptaline yönelik karar çıktığı ve önümüzdeki hafta taraflara gerekçeli kararın tebliğ edileceği iddia edildi. Mahkemenin kararının seçim kuruluna ulaşmasının ardından seçim kurulunun kongrenin iptaline yönelik karar alması gerekiyor.

İL KONGRESİNİ ETKİLEYECEK
Öte yandan kongrenin iptal edilmesi il kongresini de etkiyecek. İl kongresinin 12 oy farkla bitmesi nedeniyle Kemalpaşa ilçe kongresinin iptali, il kongresine de etki edeceğinden il kongresinin de iptali gündeme gelecek. Kararın netleşmesi sonrası il kongresinin de iptal edilmesi doğrultusunda itirazların olacağı öğrenildi.

YÜKSEL KEMALPAŞA'YA GİTTİ
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. Yüksel'in Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne giderek hakimle görüşmeye çalıştığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.