Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 3 sürpriz başvuru!

CHP İzmir'de 3 sürpriz başvuru!

CHP İzmir’de aday adaylığı ekseninde sürpriz gelişmeler yaşandı. Kamuda çalışmadıkları için YSK'nın açıkladığı 1 Aralık süreci kendilerini kapsamamasına rağmen eski il yöneticisi Suat İstanbullu Balçova, Gaziemir eski ilçe başkanı Ramazan Kaya Gaziemir, eğitmen Yıldırım Baytekin ise Torbalı için belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Üç isimde başvurularını Genel Merkeze yaparken, Genel Merkez başvuruları onayladı ve ilgili yazıyı ilçe örgütleri ile İl Başkanlığı'na gönderdi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 18:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 200’ü aşkın belediye başkan aday adayı sahada non-stop çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de aday belirlemede izlenecek yöntemin önümüzdeki hafta belli olması beklenirken, aday adaylığı ekseninde sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

BAŞVURULAR GENEL MERKEZE
CHP Genel Merkezi aday adayı potansiyelini yeterli görmediği ilçelerde düğmeye bastı. 2 Eylül sürecinde herhangi bir resmi başvuruda bulunmamaları ve kamuda da çalışmamalarına rağmen 3 partilinin adaylık başvurusu kabul edildi.
CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Ramazan Kaya Gaziemir, eski il yöneticisi Suat İstanbullu Balçova ve eğitmen Yıldırım Baytekin ise Torbalı için belediye başkan aday adayı başvurusunda bulundu. Üç isimde kamuda görev yapmadıkları ve başvuru süresi dolduğu için aday adaylığı dosyalarını geçtiğimiz hafta Genel Merkeze teslim etti. Genel Merkez başvuruları kabul ederken  ilgili yazıyı ilçe başkanlıkları ve İl Başkanlığı’na gönderdi. Genel Merkezin anket firmalarına üç ismi de eklettirdiği belirtildi.


ÇAĞRI KESKİN’DEN M?
İstanbullu, Kaya ve Baytekin’in başvuruları parti kulislerinde büyük ses getirirken, partililer ‘Üç isimde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’e yakın isimler. Başvuru çağrısı Keskin tarafından yapıldı’ yorumunda bulundu.

KİMLER BAŞVURMUŞTU
2 Eylül sürecinde Gaziemir’de mevcut belediye başkanı Halil İbrahim Şenol dışında Yüksel Demirsoy, Düriye Taş, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım ve Serdar Yılmaz, Torbalı’da mevcut belediye başkanı İsmail Uygur dışında Hakkı Güney ve Fikret Akyüz, Balçova’da ise mevcut başkan Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra Semra Aksakal, Hüseyin Çorlu,İsmail Yıldız, Selma Savaş Bektaş, Şenol Aslanoğlu, Ergin Akman ve Ali İhsan Ülker aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.