Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta sandık görevlisi bulunamadı

CHP Konak'ta sandık görevlisi bulunamadı

10 bin kadar üyesi olan Konak'ta, üyelerden yüzde 80'i görevi kabul ettiğine yönelik mesaja yanıt vermedi. Kulislerde, İlçe Başkanı Karamustafaoğlu'na tepkili olan üyelerin sandık görevlisi olmak istemediği konuşuluyor

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 10:36
İZMİR- Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre CHP, yerel seçim öncesi İzmir genelinde seçmene birebir ulaşmaları için her sandıkta iki kişi görevlendirme uygulamasını hayata geçirmeye çalışırken kentin ikinci büyük ilçesi Konak'ta kriz çıktı. Yaklaşık 10 bin üyesi olan ve 1083 sandık bulunan Konak'ta, ilçe başkanlığının görevlendirdiği üyelerin birçoğunun görevi kabul etmeyerek sandık görevlisi olduğunu genel merkeze bildirmediği öğrenildi.

Konak'ta ilçe başkanlığının belirlediği üyelerden sadece yüzde 20'sinin genel merkezde kurulan elektronik sisteme cep telofonuyla bildirimde bulunduğu belirtildi. Diğer metropol ilçelerde bu oranın yüzde 60'ın üzerinde olduğu kaydedildi. Kulislerde, geçtiğimiz haftalarda bazı ilçe başkanlarıyla Ankara'ya gidip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na "Büyükşehir adaylığı için Aziz Kocaoğlu'na mecbur değilsiniz" diyen CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ile kendi ilçe yönetimi arasındaki uyuşmazlık iddialarının bu gelişmenin nedeni olduğu gösteriliyor. Kulislerde, Karamustafaoğlu'nun bu girişimiyle Ali Engin başkanlığındaki il yönetimiyle de ters düşmesinin oluşan tabloda payı olduğu da konuşuluyor. Dönemin CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve ekibiyle, Kocaoğlu'nu destekleyen partililerin tepki göstererek Karamustafaoğlu'nun belirlediği şekilde sandık görevlisi olarak çalışmak istemediği iddia ediliyor.

Genel Merkez istedi

İzmir CHP'de sandık krizi çıktı. Parti genel merkezi yerel seçim öncesi parti örgütlerine "her sandıkta iki kişi görevlendirin" talimatı verdi. Sandık görevlilerinin kendilerine zimmetlenen sandıklarda oy kullanan seçmenlerle iletişim kurarak seçim çalışması yapmaları istendi. Aylar önce verilen bu talimat sonrası CHP İzmir İl Başkanlığı, ilçe yönetimlerinden bu çalışmayı yapmalarını istedi. Bu çerçevede İzmir'deki 10 bin sandığın tamamına sandık görevlisi atandı. Daha sonra parti genel merkezi bu atanan partililerden cep telefonlarından 3172'ye mesaj atarak, görevli olduğu sandığı bildirmelerini istedi.

Şaşkınlık yarattı
Şu ana kadar metropol ilçelerinden Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Karabağlar gibi ilçelerden yüzde 60'ın üzerinde bir dönüş olurken Konak'ta ekim ayında bu oran yüzde 16 iken, kasım ayı itibariyle bu yüzde 20'de kalması kriz çıkardı. CHP'nin kalesi olarak gördüğü ve yaklaşık 10 bin üyesinin olduğu ilçede 1083 sandığa 2'şer kişinin yazılamaması şaşkınlık yarattı.

Bu durum partideki kulisleri iyice hareketlendirdi. Geçen yılki ilçe kongresinde Karamustafaoğlu, dönemin CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus'u geride bırakarak ilçe başkanlığına seçilmişti. Ancak, aynı seçimde yönetim kurulu üyeleri ise, Tunus'la yola çıkan isimlerden oluşmuştu. Parti kulislerinde Karamustafaoğlu'nun yönetim kurulu üyeleri ile arasında yaşanan uyuşmazlığın oluşan bu son tabloda etkili olduğu konuşuluyor.
Kulislerde bir diğer etkenin ise, Karamustaoğlu'nun Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları görüşmede "Kocaoğlu'na mecbur değilsiniz" çıkışında bulunması nedeniyle İl Başkanı Ali Engin'le ters düşmesi olduğu da öne sürülüyor. Tunus ve yönetimdeki ekibiyle Aziz Kocaoğlu'na yakın partililerin tepki göstererek Karamustafaoğlu'nun belirlediği şekilde sandık görevlisi olarak çalışmak istemediği iddia ediliyor.

Engin devrede
Selçuk'ta geçen ay gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in, Karamustafaoğlu'nu sandık örgütlenmesi konusunda uyardığı ve bu konuda harekete geçmesini istediği öğrenildi. Ancak görevlendirme noktasında herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi İl Başkanı Engin'i çileden çıkardı. Engin'in yakın çevresine, "Gerekirse sandık görevlilerini tek tek ben yazacağım. İktidar olduğumuz bir ilçede bu durum kabul edilemez. İlçe başkanı başka işlerle uğraşmaktan asli görevini yapmıyor" dediği belirtildi.

Karamustafaoğlu: Bunu aşacağız
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Sandık görevlilerinin tamamını belirlediklerini ifade eden Karamustafaoğlu, "Bu anlamda bir sıkıntı yok. Genel merkezimiz sandık görevlilerine, 'mesaj atarak g revli olduğunu onaylayın' dedi. Partililerimiz bunu gerekli görmediği için geri dönüş yapmamışlar. Belki de bu anlamda bizim bir eksikliğimiz olabilir. Şimdi sandık görevlilerini tek tek arayarak görevli olduklarını genel merkeze bildirmelerini istiyoruz. Aksi halde görevli olamayacaklar. Bizler de yerlerine başka isimler bulacağız. Partililerin bizimle çalışmak istemediği iddiası gerçeği yansıtmıyor" dedi.
Şu anki ilçe yönetimini oluşturmamış olmasının sorun teşkil etmediğini vurgulayan Karamustafaoğlu şöyle devam etti: "İzmir'in en uyumlu ilçe başkan ve yönetimi Konak'ta iş başında diyebiliriz. Bir direnme ya da direnç diye bir şey söz konusu bile değil. Sandık görevlilerimiz belli ama geri dönüşte bir problem var. Partililer bu geri dönüşü önemsememişler. Bunu da aşacağız." (Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.