Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a sert çıktı

CHP'li Çıray TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a sert çıktı

Kız ve erkek çocukların gelecek yıldan itibaren farklı okullarda okuyacağını söyleyen TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a CHP İzmir Mv. ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray sert çıktı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 10:22
ANKARA- 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF'in işbirliğiyle düzenlenen 14'üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda konuşan Sadık Yakut’un “eğitimi kız ve erkek okulları diye ayıracaklarını” söylemesi üzerine Çıray, “böyle bir TBMM Başkanvekilinin yönettiği Meclis’in üyesi olmaktan onur duymuyorum,” dedi.

“Sadık Yakut’a Soruyorum: Çocuklarını bir arada okutanlara ‘Gavat’ mı demek istiyorsunuz'”

TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut, Meclis'teki 14. Ulusal Çocuk Formu'nda konuşmuş ve şöyle demişti: “Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye'de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek.”

Bu sözler üzerine konuşan CHP İzmir Mv. Dr. Aytun Çıray, Sadık Yakut’un kendi içinde bile çeliştiğini öne sürdü ve “Bir hekim olarak artık AKP’nin yöneticilerinde bir seks takıntısı olduğunu düşünüyorum. Bilinçaltları karanlık. Sayın Yakut, şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorsa bu yanlışlık nedi? Vali Coş ile TBMM başkanvekili Sayın Yakut’un bakış açılarında farklılık yok. Sadık Yakut’a soruyorum: bu kadar yıldır çocuklarını bir arada okutanlar ‘gavat’ m? Bu sözler bir arada okuyan ve evlatlarını bir arada okutan Türk milletine hakarettir,” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.