Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Buca sancısı!

CHP İzmir'de Buca sancısı!

CHP Buca’da istifa eden 9 yöneticinin durumu belirsizliğini koruyor.Kulislerde istifa eden bazı yöneticilerin istifalarını geri alma niyetinde oldukları ve İl Başkanı Ali Engin’le görüşme zemini aradıkları öne sürüldü. İkinci bir iddia ise istifaların bu sabah İl Başkanlığı’na kurye tarafından ulaştırıldığı ancak il yönetiminin bazı yöneticileri istifadan döndürme girişiminde oldukları için net bir karar almadıkları.

  • Ege Postası
  • 28.01.2013 - 16:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda ‘denetim komisyonu’ seçimlerinde yaşanan çatlak ilçe örgütüne de sıçramış , CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’le yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 9 yönetici istifa kararı alarak aynı gün istifalarını notere teslim etmişti. Sabah saatlerinde istifaların kurye tarafından İl Başkanlığı'na geldiği öğreniirken,  istifa eden iki ilçe yöneticisinin istifalarını geri almak istedikleri öne sürüldü. 

ENGİN’DEN İDDİALARI DOĞRULAR NİTELİKTE AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yaptı ve, “ Bazı arkadaşların istifalarını geri alma niyetinde oldukları ve benimle görüşmek istedikleri kulağıma geliyor. İstifalardan geri alınma söz konusu olursa yönetim düşmemiş olur. Yerel seçim sürecindeyiz. Mecbur kalmadıkça istifaların olmasını, yönetimlerin düşmesini istemiyoruz” dedi.

İKİNCİ İDDİA B
ASKI VAR
Kulislerdeki ikinci bir iddia ise,  il yöneticilerinin istifa eden ilçe yöneticilerinden bazılarına ’’istifa etmeyin’ baskısı yaptıkları ve konuyla ilgili karar almada ağırdan aldıkları... İstifa eden yöneticilerin istifa kararlarından dönmedikleri ve kararlı oldukları Buca'dan gelen haberler arasında...

ENGİN ANKARA'YA GİDİYOR
Partisinin İl Başkanları Toplantısı nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günü Ankara'da olacak Engin'in,dün il yönetimini toplamaması 'Buca ne olacak'" diye kafalarda soru işaretleri  bırakıyor.İl Başkanı Engin'in bugün harekete geçeceği iddia ediliyor. 

İSTİFALAR GELİRSE NE OLACAK'

İstifa eden yöneticilerin Hasan Serindağ, Ahmet İmamoğlu, Ayten Karadağ, Nurhayat Yılmaz, Nevriye Keyik, Kemal Yıldız, Mehmet Bavak, Mehmet Güldiken ve Fikret Alaca oldukları iddia edilirken, 9 yöneticinin istifası CHP İl Başkanlığı’na ulaşırsa,il yönetimi toplantı yapacak, istifalar öncelikle Genel Merkeze gönderilecek. Daha sonra MYK toplantısında Genel Merkez Buca’ya kayyum heyeti atayacak. 30 gün içinde de Karşıyaka'da olduğu gibi yeni bir ilçe kongresi yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.