Dolar 34,1114
%0.01
Euro 38,1974
%0.08
Altın 2.915,140
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski İl Başkanı Bayır’dan, Güler’e destek!

Eski İl Başkanı Bayır’dan, Güler’e destek!

CHP’nin önceki İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, basın açıklaması yaparak Türkiye’nin gündeminde geniş yer tutan İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler’e destek verdi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2013 - 11:00
 EGE POSTASI- CHP İzmir eski İl Başkanı Bayır, yaptığı yazılı açıklamada “Değerli hocamız ve İzmir Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler’in söylemini dikkatlice okuyalım. Hocamız, AKP ve yandaşları tarafından Anayasa’dan Türk vatandaşlığını silme oyununu olanca gücüyle Türk halkına göstermeye çalışıyor” dedi.

“Vekilimin sözlerine aynen katılıyorum”

Yandaş medyanın bir plan içerisinde olduğunu dile getiren Bayır, “İzmir Milletvekilimiz ve Parti Meclisi Üyemiz Birgül Ayman Güler şöyle diyor: ‘Benim ırk gibi bir perspektifim yok. Zaten hiçbir sol ideolojiye sahip kişi dil, din, ırk ayrımı yapmaz. Bizim kıblemiz insandır, nerede doğduğu, dili, dini, ırkı bizi ilgilendirmez ve insan olduğu için bizim değerimizdir.’ Vekilimin sözlerine aynen katılıyorum. Dikkatinizi çekmek isterim yandaş medya hocamızın söylediklerini çarptırarak bir algı yaratmak istiyor ve kendince bir planın gereğini yerine getiriyor” dedi.

“Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin kemikleri sızlıyor”
Kurulan oyun Anayasa’dan Türk vatandaşlığını silme oyunu olduğunu belirten Bayır, “Medya yurttaşlarımızın, AKP ve yandaşları tarafından kurulan oyunu görmemesini engelliyor ve dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor. Bu oyunu Türk Ulusu olanca kuvvetiyle reddedecektir. Hocamızın, ‘Türk Ulusu’ cümlesi Anadolu topraklarında yaşayan tüm alt kimliklerin oluşturduğu mozaiğin çimentosudur. İçerisinde Laz, Pomak, Çerkez, Kürt, Boşnak, Arnavut, Türkmen… hepsini barındırır ve ‘Türk Ulusu’ sözcüğü üst kimliğin adıdır. Bu adı bu topraklara emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı vermiş, Cumhuriyeti kurmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları vermiştir. Şimdi bunu kaldırmak istiyorlar, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Hocamızın Genel Kurulda söylediği sözler ile Kürt vatandaşlarını değil; Kürt milliyetçiliğini yani Türk Ulusu’nu, ulus devleti reddeden Kürtçülüğü kastederek, ‘Türk ulusuyla Kürt milliyetini bana eşit gördüremezsiniz’ demiştir” dedi.

“Yaşasın hakların kardeşliği, yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye”
Yandaş medyanın bu oyuna bir son vererek gerçekleri söylemesi halkı aydınlatması gerekliliğinin altını çizen Bayır, “Ben de bu ülkede kim ki Kürtçülük, kim ki Türkçülük, kim ki başka kimlik arıyorsa reddediyorum. Ben Mustafa Kemal’in Türk Ulusu’ndaki mozaiği savunuyorum. Bugünkü İktidarın Türk vatandaşı yerine Türkiye vatandaşı Kimliği getirmesini kabul etmiyor ve şiddetle reddediyorum. Türk Vatandaşlığı yerine Türkiye Vatandaşlığını getirmek önümüzdeki süreçte emperyalist güçlerin bizi parçalamasına yönelik bir tezgahtır” dedi.

Sözlerini, yapılanlar ile Türkiye’nin zayıflatılmak istediğini belirterek sonlandıran Bayır, “Hocamız üzerinden oynanmak istenen oyun, Misak-ı Milli hudutları içinde farklı milliyetçi akımları ayrıştırarak Türkiye’yi zayıflatma planıdır. Türk Ulusu bu oyuna gelmemelidir. Irkçılığın her türlüsüne karşı çıkılmalı ve emperyalizme karşı verilen mücadelede mozaikteki kardeşliklerin bir arada yaşamasını savunmalıdır. Yaşasın hakların kardeşliği, yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.