Dolar 34,1114
%0.01
Euro 38,1974
%0.08
Altın 2.915,140
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'nın yeni patronu:Ali Karaege

CHP Karşıyaka'nın yeni patronu:Ali Karaege

CHP Karşıyaka'da, Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan süreç yeni bir ilçe kongresiyle sonuçlandı. 5 kişilik Kayyum’un başındaki Dr. Ali Karaege’yle, Kayyum’da yer alan Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı arasındaki başkanlık yarışını 203 oy alan Karaege kazandı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2013 - 18:17

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanması sonrası istifa etmesi, devamında il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum atamasıyla Karşıyaka’da kongre süreci başlamıştı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’la Alabay ekibinin desteğini alan Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Kadın Kolları eski İl Başkanı Nurşen Balcı arasındaki yarışta ipi göğüsleyen Karaege oldu.



KARAEGE 203 OY ALDI
Ziya Gökalp Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 11:00 de başlayan kongrede geçici Kayyum da yer alan iki isim yarıştı. Saat 13:30'da delegeler sandık başına gitti. Sandıklar saat 17:00 itibariyle açıldı. Toplam 369 delege oy kullanırken Karaege’nin mavi listesi 203 oy alırken, Balcı’nın beyaz listesi 162 de kaldı.4 oy da iptal edildi.



YENİ YÖNETİM KURULU
Karaege’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Seçim Alkan, Ali Girgin, Nazlı Güngör, Emine Kamal, Öznur Kılınç, Mehmet Kuzer, Suat Özdemir, Güler Öztürk, Cemalettin Özyılmaz, Ümmühan Paralı, Çağdaş Sivri, Gürsoy Taşdemir, Hasan Taşkın, Ayşegül Tezcan, Erdoğan Turan ve Ali Yaramışlı...

KARAEGE:ADİL ŞEFFAF VE KATILIMCI OLACAĞIZ

CHP Karşıyaka’nın yeni İlçe Başkanı Ali Karaege’nin ilk sözleriyse, “ Bana oy veren vermeyen bütün delege arkadaşlarımı kucaklıyorum. Kazanan CHP oldu. Adil şeffaf ve katılımcı bir ilçe örgütü hepinizin hizmetinde olacaktır” oldu.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR
Ali Karege’yi destekleyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Nurşen Balcı’yı destekleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak kongrenin yapılacağı salona alkışlarla birlikte girdi. Kongreye İzmirli PM Üyeleri Saniye Nazik Işık, Hüseyin Saygılı, CHP YDK Genel Sekreteri Selahattin Balta, YDK Üyesi Sumru Karaer, Ülkü Caner, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Musa Çam, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İl Kongresi’nde Ali Engin’e rakip olan Levent Eyipişiren gibi isimlerde takip etti.



ALABAY'DAN ÇELENK
Salonda en dikkat çeken ayrıntı ise cezaevinde tutuklu bulunan eski İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın gönderdiği çelenk oldu.

SAYGI DURUŞU VE MARŞ TARTIŞMASI

Kongrenin başında tansiyon yükseldi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Karaege’ye, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak oturduğu yerden saygı duruşu yapılmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmaması nedeniyle tepki gösterdi. Durak, Karaege'ye, " Sen ne yapıyorsun. İstiklal Marşını okutsana" diye bağırdı. Karaege'de, " Acele etme Başkan gündem var" dedi. CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel'de Başkan Durak'a dönerek, “Sakin ol... Ne yapmak istiyorsun. Divan seçilsin ondan sonra da okunur” dedi. Bunun üzerine Karaege de gündemi okudu ve saygı duruşunun yapılacağını ve İstiklal Marşı’nın okunacağını söyledi.



DİVAN BAŞKANI MOROĞLU

Divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu oybirliğiyle seçildi. Divan üyeliklerini Nazlı Kiran, Hasan Ark, Alev Haliki Uztan, Muhdi Memet Savural yaptı. Divan seçiminin ardından saygı duruşu gerçekleşti ve İstiklal marşı okundu.

BLOK LİSTE
Olağanüstü kongre olması nedeniyle adaylar konuşma yapmadı. Yönetim kurulu ve yedek üyelerin seçiminin blok liste ile yapılması önergesi oy birliğiyle kabul edildi. 

TÜZÜK-GÜNDEM TARTIŞMASI

Görevden alınan ilçe yönetiminde sekreter olan Mehmet Brav, tüzüğe göre ilçe yönetimini görevden alınmasını il yönetiminden bir kişinin kürsüde anlatması ve görevden alınan ilçe yönetiminden de bir kişinin konuşma yapması gerektiğini vurguladı. Bu arada buna karşı çıkan delegelerde seslerini yükseltti ve delegelerin Divan’a karışmaması gerektiğini ifade etti. Divan Başkanı Moroğlu, gündemin önceden ilan edildiğini ve böyle bir maddenin gündeme konulmadığı belirtti. Moroğlu delegelerden seslerin yükselmesi sonrası Divan da bu konuyu kararlaştırmak için 5 dakika süre istedi. Hem il yönetiminden hem de görevden alınan ilçe yönetiminden isimlerle görüşen Moroğlu, “Tüzüğe göre gündem yanlış başladı ama kongrenin sükunet içinde geçmesi için ilan edilen gündemin devam etmesi kararını aldık” dedi.



HERKES AYAĞA KALKTI SLOGAN ATTI

Divan Başkanı Moroğlu kürsüye her iki başkan adayını da çağırdı.Her iki adayında ellerini havaya kaldıran Moroğlu, salondaki herkesi ayağa kaldırarak, “ Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı attırdı.

GÖRÜŞ BİRLİĞİNE ENGİN İTİRAZI

Saat 15:15’te kongrede oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra Balcı ve Karaege 15 dakikalık bekleme sonrası sandıkların açılması konusunda görüş birliğine vardı. CHP İzmir İl Başkanı Engin’den bu karara müdahale geldi. Seçim kurulunun tutanak tutmasına rağmen Engin, saat 17:00’ye kadar beklenmesi konusunda itiraz etti. İtiraz sonrası seçimde sandıkların uygun olarak saat 17.00’den sonra açılmasına karar verildi.


















Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.