Dolar 34,1052
%-0.01
Euro 38,1801
%0.03
Altın 2.916,210
%0.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da cep telefonu mesajı çatlağı

CHP Karşıyaka'da cep telefonu mesajı çatlağı

CHP Karşıyaka İlçe’yi kongreye kadar götürmek için atanan Kayyum Heyeti’nin Başkanı Ali Karaege’nin attığı cep telefonu mesajı ortalığı karıştırdı. Karaege’nin Uğur Mumcu’yu anmak için yazdığı mesajda kullandığı ‘Dr.Ali Karaege CHP K.Yaka İlçe Başkanı’ ünvanı, parti içinde yeni bir tartışmanın kapısını araladı…

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 17:00
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ- Adnan Alabay’dan boşalan koltuğun yeni sahibini belirlemek için Pazar gününü bekleyen CHP Karşıyaka örgütünde sular durulmuyor. Kongre öncesi krizin bu seferki nedeni, Alabay yönetiminin görevden alınmasının ardından atanan Kayyum Heyeti’nin Başkanı Ali Karaege’nin attığı cep telefonu mesajı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alarak Kayyum Heyeti’ndeki görevine başlayan, kongre öncesi ‘İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim olan Ali Karaege’, Uğur Mumcu’yu anmak için attığı mesajda, ‘Kayyum Heyeti Başkanı’ ünvanı yerine CHP Karşıyaka İlçe Başkanı ünvanını kullandı.

MESAJDA NE YAZIYOR'
Ülkemin güneşi…
Ülkemin geleceği…
Katledildi alçakça!
UĞUR MUMCU’YU
Ölümünün 20.yılında
Rahmetle anıyoruz
DR.ALİ KARAEGE
CHP K.Yaka İlçe Başkanı…


Karaege’nin CHP'li delegelere, üyelere ve il yönetimine gönderdiği mesajda  ‘Kayyum Heyeti Başkanı’ yerine, ‘CHP Karşıyaka İlçe Başkanı’ ünvanını kullanması kongre öncesi parti tabanında muhalif seslerin yükselmesine neden oldu.

Kongre süreci yaşayan, cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Alabay’ın mektup yazarak sürece dahil olduğu, Alabay’a yakınlığıyla bilinen Müjdat Ünsalan’ın da İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladığı dönemde tüm gözler Başkan Cevat Durak’ın alacağı tutuma çevrilmişti. 27 Ocak Pazar günü yapılacak kongrede 2’li, hatta 3’lü bir yarışın yaşanma ihtimali CHP kulislerinde kıran kırana süren bir siyasi satranç yaşanmasına neden olurken, Ali Karaege’nin attığı cep telefonundaki mesajda kullandığı unvan, özellikle ona muhalif kanatta ciddi bir tepki yaşanmasına zemin hazırladı.

ALİ KARAEGE: BEN YASAL OLARAK İLÇE BAŞKANIYIM!..
Uğur Mumcu için attığı mesaja tepki verilmesine bir anlam veremediğini vurgulayan Ali Karaege, “Ben yasal olarak ilçe başkanıyım. Onun sahip olduğu tüm yetkileri kullanıyorum. Süreçte bir çok yazışma gerçekleştirdim. Bunu da ilçe başkanı ünvanıyla yaptım. Bu mesajlardan rahatsızlık duyan insanlar seçim sürecinde seçimi provoke etmek isteyen insanlar. Benim attığım mesajda hiçbir kötü yan yok. Orda Uğur Mumcu’yu anmak için atılmış bir mesaj” dedi...



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.