Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: Endişeleriniz varsa bize ödünç oy verin

Sürekli: Endişeleriniz varsa bize ödünç oy verin

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, geride bıraktığı 1 yıllık görev süresince ilçe teşkilatı olarak yaptıkları, ileriki dönem çalışma programı ve genel anlamda Karşıyaka’nın durumunu ele aldı. Sürekli’nin hedefinde Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Cevat Durak da vardı. Karşıyaka Belediyesi’nin gelmiş geçmiş belediyeler içinde en başarısız belediye olduğunu ve restoran işletmeciliği yaptığını dile getiren Sürekli, belediyenin dini siyasete alet ettiği iddiasında bulundu. Sürekli Karşıyaka seçmenine seslendi ve “ Endişeleriniz varsa bize ödünç oy verin. AK Parti belediyeciliğini Karşıyaka görsün” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 12:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Sürekli, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın geride bıraktığı 1 yıllık görev süresince yaptıkları, ileriki dönem çalışma programı ve genel anlamda Karşıyaka’nın durumunu ele aldı.Sürekli’nin hedefinde Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Cevat Durak da vardı.

 “KARŞIYAKALILIK VURGUSU”

 Karşıyaka AK Parti İlçe Teşkilatı’nın Türkiye’nin önde gelen teşkilatlardan olduğunun altını çizen Sürekli, “ Genç yapısı ileriye dönük projeleriyle dikkat çeken bir teşkilatız. Yönetimi oluştururken  Karşıyakalılığı dikkate aldık. Bizim yönetimimizde  Karşıyaka’da doğmamış isimlerde var ancak  Karşıyakalılık bilincine ulaşmış arkadaşlar. Bu durumun çalışmalarımızda faydasını çok gördük. Hizmet binamız herkesçe övgü alıyor. İktidar partisine yakışan bir ilçe binamız var. Genel Başkan Yardımcılarımız, Bakanlarımız hizmet binamıza övgü yağdırdı. Mutluyuz, gururluyuz, motivasyonumuz yüksek…Haftada 3-4 vekili ağırladığımız oluyor” dedi.

 “SANDIK ÖRGÜTLENMESİ MODELİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

 Teşkilat olarak önemli projeler yaptıklarını ifade eden Başkan Sürekli bu çalışmaları şöyle anlattı; “ Sosyal yardımlarımız aralıksız sürüyor. Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’in istediği sandık örgütlenmesi modelini ilçemizde uyguluyoruz. Bunun ilk örnekleri Demirköprü Mahallesi’nde…İlçede 864 sandık var. Hepsine koordinatör atadık. Nasıl üye yapılır nasıl seçim kazanılır gibi eğitimler veriyoruz bu koordinatörlere… Üye güncellemelerimizi aralıksız yapıyoruz. Çağrı merkezi kurduk. Üyelerimiz aranıyor. AK Parti ve belediye halkında görüşlerini alıyoruz.  Vatandaş yıllar önce üye olmuş ancak hiç aranmamış. Bu yüzden önemli bir çalışma. Seçim dönemine kadar yapılması gereken ne varsa yapılacak.Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Vicdanımız rahat olacak”



 “SEÇMENE SESLENİYORUM ÖDÜNÇ OY VERİN”

 “Her zaman seçmenin yanında olmak bizim ilkemiz. Seçmene ulaştığınızda her türlü tepkiyi alabiliyorsunuz” diyen Sürekli son yapılan anket çalışmalarının sonucuna göre istikrarlı bir yükselişte olduklarının altını çizdi ve, “   CHP  Karşıyaka’da düşüşte. Son anketlerde AK Parti olarak  yüzde 30’ları geçtik.Seçim döneminde CHP’yi geçeceğimizi düşünüyoruz.Biz seçmenin gönlüne girmeye çalışıyoruz. ‘Endişeleriniz varsa  bize ödünç oy verin diyoruz. AK Parti hizmetini Karşıyaka görsün’ diyoruz. ‘Fethedeceğiz’ söyleminden kaçınıyoruz. Seçmenlere sesleniyorum. Algıda bazı sorunları aşamadıysak bile bize ödünç oy verin.AK Parti belediyeciliğinin hizmetini görün. Belediyeden kurtulun” dedi.

 “SİYASİ YAŞANTIMDAKİ EN BÜYÜK ARZUM…”

 2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Karşıyaka Arena’da katıldığı bir toplantıda ‘size görev veriyorum sandık yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir toplantıyı Halkapınar’da gerçekleştirin’ dediğini hatırlatan Sürekli, “KSK Arena’da Genel Merkez’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz. Seçim startının verileceği bir toplantı olacak. Sandık görevlilerimizin büyük bölümünü atadık. Geriye kalan kısmı da atayıp Başbakanımızın da katılacağı toplantıyı gerçekleştirmek istiyoruz. Böylelikle siyasi yaşantımda en büyük arzumu gerçekleştirmiş olmak istiyorum” dedi.

 ROTASYONLARIN SEBEBİNİ AÇIKLADI

 İlçede yürütme kurulunda sıklıkla rotasyon yapmasının kamuoyunda yanlış anlaşıldığını dile getiren Sürekli, “ En çok rotasyon yapan ilçeyiz. Yola çıkarken bunu söyledim. Periyotlarda yürütme kurulunda değişikliğe gideceğim… Bazı arkadaşlarımız vakit sıkıntısı yaşıyor.Yürütme kurulundaki arkadaşlarımızın yükü ağır. Performans kriteri var partimizin uyguladığı… Bu duruma da dikkat ediyoruz. Bu doğrultuda değişiklikler yapıyoruz.Gördüğünüz gibi toplantımızda görevi değişen arkadaşlarımızda yanımızda. Tam kadroyuz” dedi.

 “BELEDİYELERİN EN BAŞARISIZI”

 Başkan Sürekli ilçe teşkilatının yapısı ve çalışmaları hakkındaki konuşmalarının ardından Karşıyaka Belediyesi’ni adeta topa tuttu.Karşıyaka’da belediyenin varlığının bile tartışıldığını dile getiren Sürekli, şunları söyledi, “ Yağmurlar yağıyor sokaklar çamurdan geçilmiyor. Karşıyaka böyle bir belediyeyi hak etmiyor. 9 yıl boşuna gitti. Hiçbir yatırım yok. Karşıyaka Belediyesi restoran işletmeciliğine soyundu. Ayrıca bu restoranlar zarar ediyor. Zamanı gelince bu dosyada açılacak. Sosyal alanlar açılsın ama ilçenin her tarafına restoran açmak hangi zihniyetin ürünü…Bunlar incelenecek.Bu belediye yatırım yapmıyor. Elindeki arazileri satıyor. Belediye gündemlerini inceleyin hep arazi satışı geliyor meclise…Tamam yapılsın ama usulü var. Verimli yapılsın. Niye satıyoruz diye önerge veriyoruz ancak ısrarla cevap alamıyoruz. Islarla kaçınıyorlar. Buradan gelen paralar boşa harcanıyor. Yamanlardaki yatırım boşa…Sokaklardaki taşları 3 defa değiştirerek harcayamazsınız o paraları… O parayla Karşıyaka’nın çehresini değiştirin. Bir sürü gayrimenkul satıldı ama o paralarla ne yapıld? Karşıyakalı, Belediye Başkanı’ndan ve belediyesinden memnun değil.Karşıyaka Belediyesi sınıfta kaldı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş belediyelerin en başarısızı. Meclis üyelerimize bugüne kadar hiçbir komisyonda görev verilmedi. Yasal zorunluluğu yok ama siyasi etik açısından yapılması gerekirdi. Bütçeye çekimser oy verdiler.Nede? Hiç bilmedikleri içinde olmadıkları bir bütçeydi. Bu konuda da belediyeyi kınıyorum”

 DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR

 Konuşmasında Karşıyaka Belediyesi’nin dini siyasete alet ettiği iddiasında bulunan Sürekli, “Karşıyaka Belediyesi, camilere tahsis ettiği alanlara şart koşuyor. Caminin ismine Karşıyaka Belediyesi eklensin istiyor. Böyle bir anlayış olabilir m? O kadar çaresizler ki işi dini siyasete alet ederek sürdürüyorlar.Bunu yapmasınlar. Karşıyaka’da camii için arazi tahsisi şart ama isim konusunda şart koşmalarını kınıyoruz” dedi.

 “DURAK’TAN YERSİZ ÇIKIŞLAR GELİYOR”

 Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın hükümetin ilçede yapmak istedikleri projelere gerekçe göstermeden itirazlar yaptığını belirten Sürekli, “Son örnek marina projesi. Karşıyaka’nın çehresi değişecek.Projeyi inceledik. 2 yılda bitecek. 500 yatlık bir proje…Hemen istemeyiz itirazları yükseldi. ÇED süresi olacak. İtirazlarınızı yaparsınız. Kocaoğlu olumsuz yaklaşımının nedenlerini anlattı. Ancak Durak’tan yersiz çıkışlar geldi. Hiçbir gerekçe sunmadan itiraz ediyorsun. Öncelikle teşekkür etmen gerek. Derinliği olmadan yapılan açıklamaları doğru bulmuyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.