Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da istifa depremi: Yönetim düştü

CHP Buca'da istifa depremi: Yönetim düştü

CHP Buca’da flaş bir gelişme yaşandı. Bektaş Gül'e muhalif 10 ilçe yöneticisinin dün saat 16:30 itibariyle istifalarını notere verdikleri öğrenildi. CHP Karşıyaka'dan sonra Buca'da da böylece Kayyum yolu gözüktü.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 17:05

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Parti içi muhalefetin en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Buca'da, Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında Denetim Komisyonu seçiminde CHP içinde yaşanan çatlak büyümüş daha sonra ilçe yönetimine sıçramıştı.İl yönetiminin mercek altına aldığı Buca’da flaş bir gelişme yaşandı. 10 ilçe yöneticisi istifasını notere verdi. Tüzüğe göre 16 ilçe yöneticisinden 9’unun istifası yönetimin düşmesi için yeterli görünüyordu. Böylece CHP Buca İlçe Yönetimi düşmüş oldu.

KİMLER İSTİFA ETTİ'
Buca’da Bektaş Gül’le çatışarak istifa noktasına gelen ve istifa kararını noter kanalıyla gönderen İlçe yöneticilerinin Fikret Alaca, Mehmet Güldiken, Ahmet İmamoğlu, Ayten Karadağ, Nevriye Çeğik, Özgür Koç, Hasan Serindağ, Kemal Yıldız, Nurhayat Yılmaz ve Süleyman Yılmaz olduğu öne sürüldü…

ENGİN 8 YÖNETİCİYLE GÖRÜŞTÜ
Çarşamba günü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin  ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'le bir araya gelen 8 yöneticinin 'iki arkadaşımız mazereti nedeniyle gelemedi. 10 kişi olarak istifa etmekte kararlıyız" dedikleri, İl Başkanı Engin'in ise, "seçim sürecindeyiz istifa etmeyin. Ancak istifa etmekte kararlıysanız kararınıza saygı duyarız" dediği öğrenildi.Dün il yönetiminin girişimlerine rağmen kararlarından vazgeçmeyen 10 yönetici noter kanalıyla istifa etti.

 GÜL: ONLARI YÖNLENDİRENLER VAR!..
10 ilçe yöneticisinin istifa etmesinin  ardından süreci Ege Postası’na değerlendiren CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül “ Belediye Meclisi’nde Denetim Kurulu üyeliğiyle başlayan bir süreç bu... Bu arkadaşları yönlendiren bazı kesimler var.Kongre sürecinde her şeyi detaylı olarak anlatacağım" dedi.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, "İstifalar elimize ulaştığında gereğini yapacağız" dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÇATLAK YARATMIŞTI
Ocak ayı ilk belediye meclis toplantısında yaşananlar sürecin fitilini ateşlemişti. Belediyenin 2012 harcamalarını mercek altına alacak ‘Denetim Komisyonu’ için CHP grubu Murat Işık, Bektaş Gürsoy, Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel’i aday gösterme kararı aldı. Bu isimlere tepki göstererek grup toplantısını terk eden Levent Köstem, Erkut Tamay, Güngör Kaya, Veli Balyemez, Sevilay Dursun, Hasan Kurt, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar, mecliste yapılan gizli oylamada da birlikte hareket ederken komisyona Kurt, Dursun, Aykut ve Ergundoğar seçilmişti. 


GÜL RAPOR YAZDI AMA...
Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün grup kararına uymayan 8 meclis üyesini disipline gönderme girişimi ilçe örgütündeki çatlağı ortaya koymuştu. 8 meclis üyesinin disipline gönderilmesi için yönetim içinde gerçekleşen oylamayı İlçe Başkanı Gül, 7’ye 6 kaybederken, Gül de bunun üzerine İl Başkanlığına meclis ve grupta yaşananlar hakkında rapor yazmıştı.İl  Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta yaptığı yönetim kurulu toplantısında Buca'da son bir uyarı yapma kararı almıştı. Büyükşehir Meclis Toplantısı öncesi gerçekleşen grup toplantısında Buca CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ile meclis üyeleri Levent Köstem ve  Veli Balyemez arasında Buca'da denetim komisyonu seçimlerinde yaşananlar ekseninde tartışma da yaşanmıştı.Buca Yedi Göller’deki bir restoranda yapılan kahvaltıda İlçe Başkanı Gül,’ün muhalif meclis üyelerini ve onlara destek verenleri sert dille eleştirmesi bardağı taşıran son damla oldu.Giderek yükselen istifa sesleri 10 ilçe yöneticisinin notere istifalarını vermeleriyle sonuçlanmış oldu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.