Dolar 34,1052
%-0.01
Euro 38,1801
%0.03
Altın 2.916,210
%0.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak'tan ayağının tozuyla  iki kritik görüşme

Durak'tan ayağının tozuyla iki kritik görüşme

CHP Karşıyaka'da İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alarak adaylığını açıklayan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege’den sonra , uzun zamandır Alabay’la birlikte siyasette yol arkadaşlığı yapan Müjdat Ünsalan da adaylığını açıklamıştı. Her iki isme de sıcak bakmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Genel Merkezi’nin davetlisi olarak gittiği Fransa dönüşü iki kritik görüşme gerçekleştirdi. Ünsalan uzlaşı formülü olarak Nurşen Balcı ismini önerirken, İl Başkanı Engin'in ise Karaege'yi kendisinin aday çıkartmadığını dile getirdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2013 - 17:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka eski  İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan süreç, Alabay’ın istifası, ardından il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum Heyeti atamasıyla devam etmişti. CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da 27 Ocak’taki kongreye saatler kala kritik görüşmeler ardı ardına geliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Fransa dönüşü ayağının tozuyla hem İl Başkanı Ali Engin hem de hafta başında adaylığını açıklayan Müjdat Ünsalan’la görüşme gerçekleştirdi. Her iki görüşmede sürpriz diyaloglar yaşandı.

 

ENGİN: GEREKİRSE KONGREYE GELMEM

 

İl Başkanı Ali Engin’in  desteğini alarak adaylığını açıklayan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege’den sonra , uzun zamandır Alabay’la birlikte siyasette yol arkadaşlığı yapan Müjdat Ünsalan da adaylığını açıklamıştı. Her iki isme de sıcak bakmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Genel Merkezi’nin davetlisi olarak gittiği  Fransa dönüşü  iki kritik görüşme gerçekleştirdi.Sürecin başından itibaren ‘uzlaşı’ arayışında olan Durak iki kritik görüşmede bu konuyu masaya yatırdı. İlk önce İl Başkanı Ali Engin’le bir araya gelen Durak’ın Engin’e Karaege ismine sıcak bakmadığını bir kez daha dile getirdiği ve ‘ sürecin başından beri Karaege’yi destekliyorsun. Böyle uzlaşı olmaz. Biz uzlaşı çabasındayız. Sen her yerde Karaege’nin ismini söylüyorsun’ dediği, İl Başkanı Engin’in de bu sözler üzerine, “ Ben Karaege benim adayım demedim. İlçe başkanlığı yapabilecek bir isim dedim. Böyle düşünüyorsanız gerekirse kongreye gelmem’ dediği öğrenildi.

 

ÜNSALAN’DAN BALCI ÖNERİSİ


Durak’ın ikinci görüşmesi Nisan ayında gerçekleşen kongrede Alabay’a büyük destek veren delegasyonun büyük çoğunluğunun isteğine ‘varım’ diyerek adaylığını açıklayan Müjdat Ünsalan’la gerçekleşti. Durak’ın Ünsalan’a sıcak bakmadığını bir kez daha dile getirdiği öğrenilirken, Ünsalan ‘uzlaşı’ için sürpriz bir isim önerdi. Ünsalan'ın Halen Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olan, aynı zamnada Kayyum’da da yer alan eski il kadın kolları başkanı Nurşen Balcı’nın ismini önerdiği ifade edildi. Durak’ın Balcı ismine net bir cevap vermediği öğrenilirken taraflar  son kararlarını vermek için bir kez daha bir araya gelecekler. Ünsalan'ın Balcı isminde uzlaşılması halinde adaylığını geri çekeceği ifade edildi. Ancak  Durak’ın Serdar Aktop, Ertam Özen ve Aziz Ülkü gibi isimleri başkanlık için düşündüğü iddia ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.