Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar:“Güler'e siz de tepki gösterin!...“

Kırkpınar:“Güler'e siz de tepki gösterin!...“

Anadilde Savunma Hakkı konulu yasa görüşmeleri sırasında söylediği sözler nedeniyle gündemin üst sıralarına oturan CHP İzmir Milletvekili Birgül Aymar Güler’e bir tepki de AK Partili gençlerden geldi. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Güler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu…

  • Ege Postası
  • 25.01.2013 - 17:05
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ ‘Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz’ sözleri CHP’li Birgül Aymar Güler’in başını ağrıtmaya devam ediyor. Geniş bir çevreden tepki alan sözlerinin arkasında duran Güler hakkında AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri harekete geçti. AK Partili gençler Güler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Temel İnsan Hakları’nı ihlal ettiği ve Türkiye halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle Suç duyurusunda bulundu.

KIRKPINAR: TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar “CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 23 Ocak Çarşamba günü TBMM’de ‘Anadilde Savunma Hakkı’ konulu Kanun Tasarısına dair görüşlerini bildirmek için söz almıştır. Kendisinin aldığı sözde kullanmış olduğu ve Türkiye Siyasi Tarihine kara bir leke olarak geçecek talihsiz ifadeleri siz değerli Kamuoyuna üzülerek hatırlatmak istiyorum diyerek başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: ‘Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz’ diyen Birgül Ayman Güler’e Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Temel İnsan Hakları’nı ihlal ettiği ve Türkiye halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle Suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bizler 70.000 üyesi bulunan bir Gençlik Örgütünün mensubu İzmirli Gençler olarak CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Parlamento’da Güzel İzmir’i temsil ediyor olmasından dolayı büyük bir hicap ve üzüntü duymaktayız. İzmir’in Kadim Medeniyetlerden süzülüp gelen, farklı din, dil ve Kültürlere ev sahipliği yapmış olduğunu unutturmaya çalışan zihniyetin, Bab-ı Ali Baskınının gerçekleştiği o elim günün 100.Yıl’ında tekrar hortlamasını bir tesadüf olarak nitelendirmiyoruz. Hatta bu durumun Demokratik bir Türkiye için mücadele eden her kesimin, mücadeleye devam etmesi gerekliliğini hatırlaması adına fırsat olarak değerlendirilmesinden yanayız.
İzmir, coğrafyası, tarihi, kültürel birikimi ve değerleri ile Türkiye ve Akdeniz Havzası için bir Ufuk Şehirdir. Bu Ufuk şehrin hak ettiği bir biçimde temsil edilmesinden yanayız.

Coğrafyasıyla, tarihiyle, kültürel birikimi ve değerleri ile Türkiye ve Akdeniz Havzası için Ufuk Şehir söylemini hak etmiş olan İzmir, bu tarz radikal söylemlere geçmişte asla prim vermemiştir, bundan sonra da asla vermeyecektir. Bu şehrin gençleri olarak bizler, Güzel İzmir’in genlerine yerleşmiş hoşgörü kültürünü tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz.

CHP’Lİ GENÇLERE ÇAĞRI
Son olarak, CHP Gençlik Kolları’nda yer alan veyahut sempati duyan Demokrat Genç arkadaşlarımızı, Birgül Ayman Güler’in yaptığı bu açıklamalar karşısında tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.