Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de o dosyada karar verildi: ' İhraç yok'

CHP İzmir'de o dosyada karar verildi: " İhraç yok"

CHP İzmir'de İl Başkanı Ali Engin'in yerel seçimler sonrası parti aleyhinde çalışanlara yönelik başlattığı disiplin harekatı sürecinde il yönetiminin oy birliğiyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Bergama eski İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan hakkında karar verildi. Türkdoğan için disiplin kurulu oy çokluğuyla 'ceza gerektirecek suç unsuru yok' kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2014 - 17:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimin ardından İl Başkanı Ali Engin’in talimatıyla parti aleyhinde çalışanlara yönelik örgütte başlatılan disiplin hareketı sürecinde disiplin kuruluna sevk edilen  ilk isim Bergama eski ilçe başkanı Özkan Türkdoğan olmuştu. Yerel seçim sürecinde parti tarafından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in aday olarak açıklanmasının ardından ilçe başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte istifa eden  Özkan Türkdoğan hakkında basına yaptığı açıklamalarla partiye zarar verdiği iddiasıyla Kayyum Heyeti işlem başlatmıştı. İl yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile alınan kararla Türkdoğan, partiden ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderilmişti.

4’E KARŞI 5 OY!
İl disiplin kurulu Türkdoğan’ın savunmasınını aldıktan sonra karar verdi. Türkdoğan için 4 kurul üyesi 'ceza' talep ederken, 5 üye ise 'suç yok' yönünde oy kullandı. Disiplin kurulu oy çokluğuyla Türkdoğan’ın dosyasında suç unsuru bulunmadığı kararı aldı.

SAVUNMASINI ALDIK KARAR VERDİK
Disiplin Kurulu Başkanı Şener Erol, “  Her dosya bizim için çok önemli.Üyenin haklarını savunmak asli görevlerimizden. Olaylara tarafsız ve objektif bakarız, dosyayı bilgi ve belgeye dayanarak ayrıntılı inceler ve karar veririz. Seçimlerin ardından geniş çaplı disiplin harekatı sürecinde  bize gelen ilk dosya Bergama eski İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan’ın ihracına yönelikti…Yazılı ve sözlü olarak savunmasını aldık. Her bir üye sorularını sordu cevabını aldı. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla dosyada bir suç unsuruna rastlanmadığı kararı alındı. Karar gerekli yerlere tebliğ edilecek” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.