Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay'dan temayül sürecine bakış:

Akay'dan temayül sürecine bakış:

AK Parti İzmir’de yeni başkanın kim olacağı sorusu yanıt ararken, Genel Merkezin isteğiyle istifa eden eski başkan Ömer Cihat Akay, Ege Postası’na temayül sürecini değerlendirdi.Akay, “Çok daha farklı isimlerin aday olarak çıkmasını bekliyordum. Şuanda çok farklı isimler yok”dedi.İstifa etmeden önceki süreçte Genel Merkeze, ilçelere yönelik revizyon talep ettiklerini ifade eden Akay, yeni gelecek başkanın da revizyon ve teşkilatları seçime hazırlamanın öncelikli mesaisi olması gerekiğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 18.06.2014 - 14:43
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin Genel Merkezin isteği doğrultusunda  istifa etmesinin ardından İzmir'e gelen koordinatör vekiller, yeni il başkanının kim olacağı konusunda ayrıntılı araştırma yaptı. Başkanlık için adı geçen Atilla Kaya, Uğur Türkan, Kerem Ali Sürekli, Rahmi Taştan, Fevzi Bayram, Yıldırım Ulupınar, Cemal Öztürk, Bülent Delican, Bilal Doğan, Levent Peşker, Murat Unganer, Kerem Baykalmış, Çağlar Ay, Tansu Kaya ile birebir görüşen iki vekil, teşkilatla, AK Parti'ye yakın işadamlarıyla, sendika ve STK temsilcileriyle de konuştu.

FARKLI İSİMLER BEKLİYORDUM
AK Parti İzmir’de  yeni başkanın kim olacağı sorusu yanıt ararken, benzer bir süreci daha önce yaşayan eski başkan Akay, Ege Postası’na temayül sürecini değerlendirdi. Akay, “ Koordinatör vekiller 2 defa benle görüştüler. Kamuoyundan duyduğum kadarıyla 10’a yakın isim il başkanlığı için zikrediliyor.  Gerekli inceleme ve istişareler sonucu 3 veya 5 isim ön plana çıkacaktır. Bu isimler Başbakanımıza arz edilecektir. Başbakanımız da son kararı verecektir. Çok daha farklı isimlerin aday olarak çıkmasını bekliyordum. Şuanda çok farklı isimler yok. İl yönetiminde beraber görev yaptığım isimler gündemde… Onların dışında vekaleten koltukta oturan arkadaşımız var. Grup Başkanvekili arkadaşımızın ismi geçiyor. Çok daha değişik isimler olabilir mi diye düşünmüştüm” dedi.

MECLİS ÇALIŞMALARI NEDENİYLE UZADI
Kendisinin de temayül süreci sonrası başkan seçildiğini hatırlatan Akay, “ Ben 15 gün içinde atanmıştım ancak meclis çalışmaları nedeniyle sürecin uzadığını düşünüyorum en kısa sürede isim netleşir. İzmir için en doğru olanı seçilecektir. Bizde o arkadaşın arasında dimdik duracağız. Yeni başkan ve yönetim destek istedikleri yardım istedikleri sürece biz de onların yanlarında duracağız. Bütün adaylara eşit mesafedeyim. Kim il başkanı olarak atanırsa elimizden geldiğince estek olacağız” dedi.

YENİ BAŞKANA REVİZYON MESAJI!
İstifa etmeden önceki süreçte Genel Merkeze,  ilçelere yönelik revizyon talep ettiklerini ifade eden Akay, yeni gelecek başkanın da revizyon ve teşkilatları seçime hazırlamanın öncelikli mesaisi olması gerekiğitini ifade etti. Akay, “ Bizim ilçelerle ilgili revizyon talebimiz olmuştu.Bunlardan başlayacaklardır. Göreve başladıklarında revizyon yapılacak ilçelerde çalışma yapacaklardır.Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Teşkilatların hazır hale getirilmesi de önemli. Teşkilatlarla önce tanışılması gerek sonra revizyonda olabilir. Önce revizyon yapılıp sonra seçim çalışması da yapılabilir. İl başkanı karar verecek. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.