Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Ödemiş'te karara itiraz tarihte değişiklik

CHP Ödemiş'te karara itiraz tarihte değişiklik

CHP İzmir İl Yönetiminin toplanan imzalar nedeniyle olağanüstü kongre kararı aldığı Ödemiş’te gerekçeli kararın kendilerine ulaşmasının ardından İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Genel Merkeze itirazda bulundu. Güriş yazılı dilekçesinde usul hatası yapıldığını Ankara’ya bildirdi. Öte yandan 5 Temmuz yapılacağı duyurulan kongre tarihi, ilçe yönetiminin il başkanlığına “KPSS sınavı” nedeniyle başvuruda bulunmasının ardından 6 Temmuz olarak değiştirildi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2014 - 17:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin gerisinde kaldığı Ödemiş’te İlçe Başkanı Hikmet Güriş’e yönelik imza hareketi başlamış ve olağanüstü kongre için yeterli imza sayısının 205 olduğu ileçde  247 imza toplanmıştı.

İlçe başkanlığı imzaları usule uygun olmadığı için kabul etmezken, İzmir Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Erol Soyuer öncülüğünde toplanan imzalar il başkanlığına getirilmişti. İl yönetimi ilk yönetim kurulu toplantısında Ödemiş için 5 Temmuz’da kongre kararı almıştı.

TARİH DEĞİŞTİ
Gerekçeli kararın kendisine ulaşmasının ardından Ödemiş İlçe Başkanı Güriş Genel Merkeze itirazda bulundu. Güriş, itiraz dilekçesinde usul hatası yapıldığını dile getirdi. İlçe yönetimi, il başkanlığının kongre için aldığı 5 Temmuz tarihine de itirazda bulundu. İlçede aynı gün pazarın kurulması ve KPSS sınavının  olması nedeniyle kongreye katılımın az olacağını düşünen ilçe başkanlığı il başkanlığına konuyu dile getirdi. İl Başkanlığı da kongre tarihini 6 Temmuz olarak değiştirdi.

USUL HATASI VAR
İlçe Başkanı Güriş, “ İl Başkanlığı bizim kararı kaldııyor olağanüstü kongre yapılmasını kabul ediyor. Genel Merkeze itiraz ettim. İmzalar usule uygun getirilmedi. Noter tarafından getirilmedi. Yetkili olmayan 5 kişi elden getirdi. Noterlik yönetmeliği ne diyor. Yetili olmayan kişşler belge götüremez. Usul uygun değil dedik. Tarih olarak 5 Temmuz kararı  almışlar ancak Ödemiş’in pazarı var.KPSS sınavı var. Bunu dile egtirdik. 6 Temmuz olarak değişti.İtirazımız değerlendirilecek biz de kongre hazırlıklaırmızı sürdüreceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.