Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de memur eyleme çıkıyor

Büyükşehir'de memur eyleme çıkıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları toplu sözleme görüşmesinde sosyal denge tazminatının aynen sürmesi ancak ulaşım, yemek ihtiyaçlarının ayrı karşılanması başta olmak üzere taleplerine olumlu yanıt alamayan memurlar eylem yapacak.

  • Ege Postası
  • 17.06.2014 - 17:26
İZMİR - Büyükşehir Belediye'sinde örgütlü Tüm- Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır ve yönetim kurulu üyeleri, toplu iş sözleşmesinde anlaşamadıkları için eylemlere başlayacaklarını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Bozkır, 2011-2014 dönemi sözleşmesinin Mart 2014'de tamamlandığını, yeni sözleşme için Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle iki kez görüştüklerini söyledi. Bozkır, ilk taleplerinin Sosyal denge tazminatı adı verilen mevcut nakdi iyileştirmenin (itfaiyeciye brüt 890TL, güvenlikçiye 830 TL diğer memurlara 775 TL) devam etmesi, yanı sıra yemek ve ulaşım sorunun çözülmesi olduğunu söyledi. Bugüne kadar nakdi iyileştirmenin içinde verilen yemek ve ulaşım bedellerinin ayrılması, yemek sorununun yemekhanenin yeniden açılması, ulaşımın ise 60 binişlik kart verilmesiyle çözülebileceğini önerdiklerini belirten Bozkır kreş ve emzirme odalarının kurulması, 40 gün üstü sağlık raporlarından yapılan kesintilerin kaldırılması, iş sağlığı ve güvenliği önemlerinin alınması, işyerlerinde yoğun bir şekilde hissedilen mobbinge karşı mobbingle mücadele masası istediklerini açıkladı. 

Büyükşehir yönetiminin ise İtfaiye personelinin aldığı brüt nakdi ödemeden 140,00 TL, güvenlik personelinden 80,00 TL, diğer personelden 25,00 TL kesinti yapılması karşılığında (yani herkese brüt 750,00 TL verilmesi karşılığında) 46 binişlik ulaşım kartı verilmesini veya kart istemeyen personele brüt 832,00 TL verilmesini önerdiğini söyledi. Bozkır, “Yemek kartı uygulaması düşünmüyorlar. İlk etapta itfaiye ve hastane personelinin yemek ihtiyacının karşılanmasına yönelik yerinde yemek vermek üzere ihaleye çıkacaklar. Diğer bütün birimlerdeki personel için ise mevcut hizmet binalarındaki fiziksel şartlar tamamlandığında veya yeni hizmet binası faaliyete geçtiğinde yemekhane kurarak sorunu çözmeyi planlıyorlar. Kreş açmayacaklarını, emzirme odası açılabileceğini, Mobbing masası ile ilgili olarak sendikaya bir oda verilebileceğini belirttiler. 40 günlük sağlık raporlarından yapılan kesintilerin 15 güne indirilmesi karşılığında uzun süreli hastalıklar (kanser vb.) nedeniyle tedavi gören çalışanların iyileştirme zamlarından kesinti yapılmayacağını, bu kabul edilmediği takdirde eski sözleşmedeki kesintiye neden olan maddenin aynı şekilde kalmasını istediklerini de dile getirdiler“ dedi. 

Belediye yönetiminin teklifinin ulaşım ve yemek başta olmak üzere acil sorunlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Bozkır, hakları olanları almak için mücadele edeceklerini açıkladı. Bu kapsamda ilk olarak 18 Haziran Çarşamba günü saat 12.00'de belediye önünde kamu emekçileri dayanışma sofrası kuracakların açıkladı. Bozkır, “19 Haziran Perşembe saat 16.00'da ise yine belediye önünde ulaşım hakkı eylemi gerçekleştireceğiz. Taleplerimize yönelik somut adım atılmazsı gelecek hafta iş bırakma eylemi de yapacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.