Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çatı adaya İzmir bakışı

Çatı adaya İzmir bakışı

CHP ve MHP 'çatı aday' için anlaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye aday önerilerinin İslam Konferansı Örgütü'nde (İKÖ) 9 yıl genel sekreterlik yapan Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu iletti, Bahçeli de "Bu isim üzerinden çalışacağız" diyerek destek verdi. Uzlaşmanın duyurulmasının ardından İhsanoğlu ismi Türkiye'nin gündemine oturdu.İzmir’de CHP ve MHP kanadından İhsanoğlu ismine ilk yorumlar geldi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2014 - 14:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP ve MHP cumhurbaşkanlığı için 'Çatı aday' olarak İslam Konferansı Örgütü'nde (İKÖ) 9 yıl genel sekreterlik yapan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıkladı. Uzlaşmanın duyurulmasının ardından Ekmeleddin İhsanoğlu ismi Türkiye'nin gündemine oturdu.İzmir’de CHP ve MHP kanadından İhsanoğlu ismine ilk yorumlar geldi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray: “ Türkiye ilk defa halk tarafından bir Cumhurbaşkanı seçecek. Kimin seçileceği kadar yeni bir demokrasi geleneği oluşturulması çok önemliydi. En baştan beri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  ve Sayın Devlet Bahçeli bu süreçte gittiğimiz STK’lar ve siyasi partiler seçilecek Cumhurbaşkanının birtleştirici, bütünşleştirici, laik ve demokrat, milletin değerlerine saygılı ve bağlı kavgadan uzak insanlara huzur verecek birikimleri olan bir kimlik olmasını söylediler. Bir çok isim vardı bu özellikleri taşıyana ama büyük uzlaşı sayın İhsanoğlu üzerinde tecelli etti. Kendisi uluslar arası ödüller almış, 2000 yılında Bülent Ecevit döneminde devlet şeref madalyası almış, Türk milletinin gurur duyacağı insanlardan biri..Memleketimiz için hayırlısı olsun”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin: “ Genel Başkanımız bir müddeetir toplumun çeşitli kesimleriyle görüştü. Görüşmenin sonunda aldığı bilgi ve öneriler doğltusunda bir isim oluştu. Ekmeleddin Bey kariyeri,  uluslararası tecrübesi olan, hem doğu hem batıyla iletişimi olan, siyasi tansiyonu düşürecek partimiz adına siyasi alanı genişletecek bir isim… Olumlu buluyorum”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: “Milli değerlere hassasiyeti bulunan ve herkesi kucaklayacak bir aday arayışındaydık. Genel Merkezimiz resmi açıklamayı yaptıktan sonra detaylı olarak yorumumuzu yaparız”

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen: “Şaşırdım doğrusu benim için sürpriz oldu”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam : “PM’nin aldığı bir karar. İhsanoğlu'nu çok fazla tanımıyorum ve bilmiyorum. Eleştiri hakkım saklı kalmak koşuluyla PM’nin kararına saygılıyım”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel: "İhsanoğlu'nun adını ilk kez 10 gün önce konuştuk. Çatı adaydır. Çatı adayda zaten partili olamazdı. Herhangi bir partiyi temsil eden bir aday değil, tüm Türkiye'yi kucaklayabilecek bir aday. Bizden farklı düşünen kesimleri de rahatsız etmeyecek herkesin cumhurbaşkanı olabilecek bir aday. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağır şaibe altında olması, hakkında çok ciddi yolsuzluk iddialarının bulunması, otoriter ve totoriter bir yaklaşım içinde olması Türkiye'de herkesi Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmemesi için biraya getirdi. Öyle olunca da çok yaygın bir çatı aday talebi vardı. O istek doğrultusunda belirlendi."

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: “Çok tanıdığım bir isim değil. Benim adayım değildi.Parti böyle bir karar aldı. Benim için sürpriz oldu”

CHP İzmir Mİlletvekili Mustafa Moroğlu, “ Partinin adayı benim için her zaman en iyi adaydır. Tartışılacak bir yanı yok. Gerekli araştırmalar sonrası karar verilmiştir. Her partilinin görevi alınan kararı en iyi karar olarak kabullenmek ve başarılı olması için çalışmaktır"




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.