Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'ye 'İnce' mesajlar!

Güzelbahçe'ye 'İnce' mesajlar!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Radyo Ege Postası’na konuk oldu. Geçtiğimiz dönem ilçede imar yasaklarına uyulmamasından dolayı belediyenin kestiği cezalar nedeniyle hedef haline gelen İnce, “Ben gecekondu yapmak için belediye başkanı olmadım. Ben gecekonduya neden olan sebepleri ortadan kaldırıp onları huzurlu sağlıklı evlerde yaşatmak için başkan oldum. Bu konuya herkes dikkat etsin. Taviz vermeyeceğim” dedi. Belediye çalışanlarına mesaj gönderen İnce, “Çalışmak isteyen kimseye dokunmadım.Yeni dönemde randımanlı olmayan bize inanmayan arkadaşlar bu kadronun içinde yer alamaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2014 - 12:12
EGE POSTASI - Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Radyo Ege Postası’na konuk oldu. Başkan İnce, ilçenin sorunlarından gerçekleştireceği projelere kadar açıklamalarda bulunurken, siyasi mesajlarda verdi.

ZOR ZAMANLARDA DOST ELİ ÖNEMLİDİR AMA...
Yerel seçimlerde aldığı yüzde 51’lik oy oranıyla  ipi göğüslese de koyduğu yüzde 56’lık hedefe ulaşamayan İnce, gerekli muhasebeyi öz eleştiriyi yaptığının altını çizdi. İnce, hedeflediği oy oranına ulaşamamasının nedenlerinin en başına parti içi kırılmayı koydu. İnce, “15’te 15 yapacağız yüzde 56’nın üstünde alacağız dedim. Bunun özeleştirisini yapacağım. Sorgulamasını sandık bazında yapıyoruz. Bir çok neden var böyle olmasında. Seçim sonrası bir ziyaretçim 15’te 15 yaptınız dedi. Bizden ayrılan DSP’Lileri CHP’li kabul etti. Bizim zor zamanlarımızda dost eli çok önemlidir. Zor zamanlarda dost eli itilmez. Seçim öncesi partililere ilçelilere ‘Güzelbahçe bir bütün olacak. Kim aday olursa olsun onun arkasında gidecek’ dedim. Bunun mahcubiyetini yaşıyorum. Başkaları adına söz verdim. Hedefe ulaşamamamızda kendimize düşenlerde var ancak bir toplumda huzuru bozan ilk şey aileden başlıyor. Biz de de öyle. Aileden başlıyor. Aday adaylığı süreci uzun zaman aldı.En çok bizi yıprattı. Muhalefette sizin üstünüze geliyor kendi partinizin aday adayı da…Sonuç olarak görüldü ki ben şunu yapacağım diyenler karlı çıktı. Birilerini eleştirenler kaybetti. Bu seçimler Güzelbahçe’de iki kanat haline dönüştü. Karşıma bir halk hareketi olarak çıkıldı. CHP’den iki dönem belediye başkanlığı yapmış bir aday, CHP kadrolarından ayrılmış bir çok isim, mevcut meclis üyeleri içinde iki tane AKP’li üye karşımızdaydı.Birbirleriyle anlaşamayan ancak ortak menfaatler doğrultusunda bir araya gelmiş kitle. Sürekli pankart yırtan sürekli yüksek sesle tansiyonu arttıran kitle. Sokakta söylemelerimizde dikkat ettik. Ben CHP’li belediye başkanından 2009’da görevi devraldım. Hiçbir yerde eski belediye başkanıyla ilgili dosya açmadım. Barış ve huzur içinde süreci götürdüm üstüme gelinmesine rağmen.Şimdi güzel bir kadromuz var. Örgütümüzle bir sorunumuz yok. İyi işler yapacağız” dedi.

BİZLER İSİMİZ ESAS OLAN CHP
İlçe başkanıyla uyum içinde olduğunu ifade eden İnce, “ İlçe örgütüyle kavgam etmedim. İlçe başkanım bir gün kendisi için bir bardak çay istemedi. Partide çalışanlar için istedi. Ben bunu normal karşılıyorum. Bizler birer isimiz esas olan CHP’dir. Biz bu anlayışla hareket eden iki kişi olduğumuz için çatışmıyoruz”dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYENE DOKUNMADIM!
Eski belediye başkanı Ertan Avkıran’a yakın isimlerin işten çıkarıldığına yönelik iddialar için ise İnce, “Yeni bir dönem yeni bir beklenti var halkta. Bize inanan bizimle birlikte çalışacak arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Belediyede hep işçimin yanında oldum. Yeni dönemde randımanlı olmayan bize inanmayan arkadaşlar bu kadronun içinde yer alamaz. Kanunun verdiği hükümler doğrultusunda ekipten ayrılanlar oldu. Bunun sayısı diğer belediyelerle kıyaslanmaz bile. Çalışmak isteyen kimseye dokunmadım. Bu barışın içinde olacaklarla çalışacağım bundan sonra…”dedi.



TAVİZ VERMEYECEĞİM
Geçtiğimiz dönem ilçede  imar yasaklarına uyulmaması sebebiyle belediyenin kestiği cezalardan dolayı  stresli bir dönem  geçirdiğinin altını çizen İnce, “ O dönem yaşadım stresi bir ben bilir bir de ailem…Hepsini düzeltiyoruz. Belediyeler bölgelerinde mimari yapıları denetlemek zorundalar.Temel görevlerinden biri ruhsat vermektir. Sakın ola vatandaşlar belediyenin onayladığı bir şey dışında hareket etmesin. Herkes kendi bildiğince ev dükkan yaparsa kent bozulur hiyerarşi bozulur. Ben ilçemi güzelleştirmek için görev aldım. Ben gecekondu yapmak için belediye başkanı olmadım. Ben gecekonduya neden olan sebepleri ortadan kaldırıp onları huzurlu sağlıklı evlerde yaşatmak için başkan oldum. Güzelbahçe’yi mimari dokusuyla kanuni her norma uyan bir kent yapmak için mücadele etmeye devam edeceğim. Bu konuya herkes dikkat etsin. Taviz vermeyeceğim”ifadelerini kullandı.

İLÇEYE HASTANEYİ KAZANDIRACAĞIM
İlçede kronik sorun haline gelen hastane konusunda imza hareketi başlatan İnce, yakın zamanda Ankara’da girişimlere başlayacağını söyledi. İnce, “ Hastane ile ilgili 2010’dan beri mücadele veriyorum. Halkın çalışmalarımızdan haberi olsun diye imza hareketiyle onları da işin içine kattık. Bir hastane olacak ilçede. Güzelbaheçilere hastaneyi kazandıracağım. Merak etmesinler …Kamu hastanesi yapılmasını istiyorum. Bakan Güzelbahçe’ye yakın yerde hastane hizmeti veriliyor öyle bir yatırımımız yok  demiş ve uygun görmemiş.  Bir hayırsever bina yapılacak kadar bağışı yapıyor. Bakanımıza  binayı da biz yapacağız diyeceğim. Bakanlık olarak devir alırmısınız diyeceğim. Yatırım yapmayacaklarsa biz burada kamu hastanesi yapamayacağımız için özel hastane yapmaya izin verin diyeceğim. Bakan bu konuda anlayışlı olacaktır. İzmir’de çok örnekleri var. Bu konuda çok teklif var. Yurt dışından beri görüşmeler yapıyorum. Bu hastaneyi yapacağım. Ama büyük bir hastane ama 50 yataklı hastane…Teklif çok ama ben bir kamusal alanın halkın kullanamayacağı bir yatırımla karşı karşıya gelmesini istemiyorum.Destek vermek isteyen herkese kapımız açık”ifadelerini kullandı.

ÇAMLI BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ
Menderes, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan Çamlı Barajının önemine değinen İnce, “ Bakanlığın yaptığı planlarda baraj gözükmüyordu. İtirazımı yaptık. Hala tarımsal bir bölge…Çamlı’da önemli bir su rezervi var. Islah edilecek deniz kıyısına kadar dere var. DSİ yetkililerinin elinde  şu kadar metreküp yer alacak bir suyun ekonomik bazda olmadığına yönelik raporlar var. Bize sunuyorlar. Ben  bir çiftçi çocuğuyum. En iyi su arazindeki sudur. Taşıma suda sorunlarla karşılaşırsınız. Yarımada geleceği vizyonu açısında bu baraj önemli. Büyükşehir Belediye başkanımızın başlattığı çalışmada Çamlı önemli… Bir altın madeni ruhsatı konusu var. Çamlılı köylüler ne bahçesine dikebiliyor ne zeytine bakıyor. Madene sıcak bakmıyoruz. Maden konusunda mücadelemizi eylemimizi yapacağız”dedi.

FESTİVAL
24-25-26 Güzelbahçe Deniz Festivali’ni gerçekleştireceklerini hatırlatan İnce, “ Birinci balıkçı barınağında çeşitli etkinliklerle başlatacağız. Deniz ürünlerinde halkımız da yarışacak. Restoranların şefleride katılacak.Deniz, Balık ve Güzelbahçe konulu fotoğraf yarışması olacak. Denizcilik yarışmaları olacak. Tüm İzmirlileri davet ediyorum” dedi.

MESİR ALANI YAPACAĞIZ
Başkan İnce, Güzelbahçe’de 5 yıllık dönemde gerçekleştirmek istediği projeleri şöyle anlattı; “Seçim bildirgemizde çok güzel projelerimiz var. Kadın dostu belediye yapmak istiyoruz. Belediyeden pazara kadını ön plana çıkartmak istiyoruz. Tenis kulübü kuracağız. Tematik park oluşturacağız. Anıtkabir ve Aslanlıyol’u yapmak istiyoruz. Yarımada’nın ağzında bir ilçe. Nüfus 30 bin. Gelecekte 250 bin öngörülüyor. Hafif raylı sistem ve vapurlarla zenginleşecek bir bölge. Bu bölgede İzmirlilerin hafta sonu gelip piknik yapacağı dinleneceği bir rekreasyon alanı yapmak istiyoruz. Büyükşehir belediyemizle büyük bir mesire alanı kazandırmak istiyorum ilçeye…Bunu da ilçelileri rahatsız etmeyecek şekilde yapacağım. Kimseyi mangal kokusuna boğmayacağız. Uygun bir yerimiz var. Kıyı planlamamız var. Teraslarımız yapılmaya başlandı. Köylere yatırımlarımız olacak. Spor sahaları pansiyon düşüncem var. İlçenin ekonomisine destek olacak. Hiçbir gün durmamamız gerek. Her gün çalışmamız gerek”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.