Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yüksel felaket bölgesinde

CHP’li Yüksel felaket bölgesinde

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Tire’nin Peşrefli Mahallesi’nde (Köyünde) meydana gelen dolu felaketi sonrası ürünlerinin tamamını kaybeden çiftçileri ziyaret etti. Vatandaşların sorunların dinleyen ve tarlaları gezen Yüksel, “Çiftçi perişan. Ürünün yüzde 100 gitmiş. Hükümet çiftçiye yardım etmek için daha ne olmasını bekliyo? Hükümet üreticiye adeta destek vermemek için bir kanun çıkarmış. Bunun biran önce değişmesi gerekiyor. Çiftçinin zararını devlet karşılamalı” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2014 - 10:50
İZMİR- Her fırsatta çiftçinin, köylünün yanında olan ve onların sorunlarıyla yakından ilgilenen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Tire’nin Peşrefli Mahallesi’nde yağan dolu sonrası tarladaki ürünlerinin tamamı zarar gören çiftçileri ziyaret etti. CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın hazır bunduğu ziyarette Yüksel, Peşrefli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yiğit’ten yaşananlar ve meydana gelen zararla ilgili bilgi aldı.

DEVLETE OLAN GÜVENİMİZ AZALDI
Vatandaşlar, devletin kendilerine el uzatmasını isteyerek, “Burada şimdiye kadar görülmemiş biçimde dolu yağdı. Köyümüzden geçen dere taştı ve tarlalarımızı sel götürdü. Dolu o kadar şiddetliydi ki tarlada toplanmayı bekleyen fasulye 27 yerinden darbe-zarar gördü. Tarladaki karpuz, kavun, domates, buğday, mısır’ın tamamı gitti. Ağaçtaki zeytin de gitti. Kimsenin sigortası yok. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz ama ne giden ver ne gelen. Devlete olan güvenimiz azaldı. Kimse bize sahip çıkmıyor” dedi. 

HÜKÜMET ÇİFTÇİYE YARDIM ETMEMEK İÇİN BU KANUNU ÇIKARDI!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa’da da benzer bir felaketin yaşandığını hatırlatarak, “Tarladaki ürünün yüzde 100’ü gitse de sadece borçlar ertelenebiliyor. Kanunda afet bölgesi ilan etmenin şartları var. Devlet ‘sigorta yoksa yardım edemeyiz’ diyor. İkincisi afet bölgesi ilan edilmesi durumunda ise tüm tarımsal varlığının yüzde 40’ını kaybetme şartı aranıyor. Ancak bu olursa devlet size yardım ediyor. Zaten hükümet yardım etmemek için bu kanunu çıkardı! Devletin asıl çiftçiye destek vermesi gerekiyor. Bizde maalesef tam tersi oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuştum, kendisi, ‘destek olmak istiyoruz ama kanunlar bizi sınırlandırıyor. Ancak Peşrefli ile ilgili yapılması gerekeni yasalar çerçevesinde yaparız’ dedi. Bizler sizin yanınızdayız” diye konuştu.

YAPILMASI GEREKENLER VAR
CHP’li Yüksel, mevcut kanunda bazı değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, “Devlet meydana gelen zarar sonrası sadece Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’nden alınan borçları erteleniyor. Peki çiftçi başka bankadan kredi çektiyse ne olaca? Bunun bütünü kapsaması gerekiyor. Ayrıca üreticinin mazot, ilaç borcu da oluyor. Bunlarla ilgili de düzenleme yapılması şart. Senin ne kadar ürünün zarar gördüyse devlet seni o oranda desteklemeli. Yasa, tarladaki ürünü zarar görüp ancak borcu olmayanları cezalandırılıyor. Onlarla ilgili bir şey yok. Bu ülke üretmezse gelişemez. Buranın afet bölgesi ilan edilmesi için daha ne olması gerekiyo? Tarladaki ürünün yüzde 100’ü gitmiş. Hala gelmiş, ‘mal varlığının yüzde 40’ı zarar görmesi lazım’ deniyor. Bunun acilen değişmesi gerekiyor” dedi. Yüksel, bu konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi vermeye hazırlandığını sözlerine ekledi.

TARLALARI GEZDİ
CHP’li Yüksel daha sonra tarlaları gezerek, meydana gelen felaketi yerinde inceledi. Milletvekili Yüksel, “Felaketin boyutları çok büyük. Hükümet çiftçilere yardım etmek için daha ne olmasını bekliyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.