Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila'yla A'dan Z'ye

Atila'yla A'dan Z'ye

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Radyo Egepostası’na konuk oldu. Atila, ilçenin sorunlarından projelerine, seçim sürecinde yöneltilen eleştirilerden siyasete kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.06.2014 - 12:56
EGE POSTASI -30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Bornova Belediye Başkanı seçilen Olgun Atila, Radyo Egepostası’na konuk oldu.

20 BİN GERİDEYDİK 25 BİN FARK ATTIK
 Yerel seçimlerde istediği oy oranını aldığını ifade eden Atila, “ Hiçbir zaman oran vermedim. Alabileceğimiz en yüksek oyu almak istedim. 2009 ve 2011’e göre en yüksek oyu aldık. Bornova’daki artış küçümsenmeyecek bir artış…Bornovalılara teşekkür ediyorum. 2011’de Altındağ-Çamdibi dediğimiz bölgemizde 20 bin oy fark gerideyken 25 bin artıya geçtik. Bu yüzden mutluyuz. Örgüte de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

GEÇEN DÖNEM İYİ BİR STAJ OLDU
2009-2014 yerel yönetim döneminde Büyükşehir ve Bornova’da meclis üyeliği görevi üstlenmesinin kendisi için iyi bir staj dönemi olduğunu söyleyen Atila, “ Faydalı bir 5 yıldı. Yüksek lisans doktora tezi gibi oldu. Divan’da yer aldım. Bütün meclis üyelerini tanıdım. Evraklar hakkında bilgi sahibi oldum. Sadece Divan olmaz katkıda bulunayım dedim grup sözcüsü oldum. Komisyonlarda yer aldım. Devleti tanıma meclisi tanıma işleyişi görme fırsatı yakaladım” diye konuştu.

BORNOVA BİZİM EVİMİZ
Bornova’da geçmiş yıllara göre daha sokakta olan bir belediye başkanı olacağının altını çizen Atila, “ Sürekli alandayım. Bu sayede kendimizi daha dinamik tutuyoruz. Sahada belli şeyleri tespit edip sorunları ivedilikle çözme imkanı sağlıyor. Vatandaşın da uzun zamandır böyle bir beklentisi vardı.Sürekli halkın içinde çalışarak dertlerle dertlenerek mutlulukları paylaşarak bir süreç yaşamak istiyoruz.Müdürlerimize bürokratlarımıza da sorumluluk düşüyor. Onların da böyle çalışmasını istiyoruz. Bornova bizim evimiz. Sloganımız bu. Hedeflerimizin projelerimizin hepsi bu slogan doğrultusunda.Evimizde yaşayan ailemiz nasılsa bizim için yurttaşlarımızda öyle…Amacımız evimize en iyi hizmeti vermek”dedi.

TURİZM KENTİ OLACAĞIZ
Yeni dönemde ağırlık vereceği projeler hakkında bilgi veren Atila şunları söyledi; “ Belediyeciliğe olsak ta olmasak ta 5- 10 yıl olarak bakmıyoruz. Projelerinizin öncelikle  uygulanabilir olması lazım. Bazı projelerinizin uygulanmasa bile 10 yıl sonra sizden sonra düşünülebilir olması gerek. Bunun için hazırlıklarınızın olması gerek. Beni en çok heyecanlandıran Bornova’nın turizm kenti olması.Zaten Üniversite kentiyiz. Üniversitelerden yeteri kadar faydalanılmamış.Üç üniversite ile birlikte Bornova'nın bütün alanlarını kampüs alanı olarak değerlendirilmesini istiyoruz.Üniversite kenti olan Bornova’da öğrencilerin daha iyi şartlarda daha ekonomik bir yaşam sürdürmelerini istiyoruz. Dost kart projemiz var. Amacımız Bornova’da birlik beraberlik içinde üniversitelerle bütünleşmek. Projemiz Büyükşehir’in abla ağabey kardeş projesiyle desteklenmeli. Yurtlar projesini daha aktif hale getireceğiz. Konforlu büyük bir yurt yapmak istiyoruz. Üniversite kimliğini çok önemsiyoruz. Bunun yanında turizmde gelişmek büyüme istiyoruz.12 köy mahalle oldu. Buralarda yerinde kalkınma hedefliyoruz. Buralarda tanzim satış yeri olacak. 12 köyün özelliklerini öne çıkaracağız. El emekleri vatandaşlara ekonomik katkı olarak dönecek.Su sporlarının yapılamasını sağlamak istiyoruz. Bunlar ilçenin turizmine katkı koyacak.”

MECLİS LİSTEMİZ ÇOK İYİYDİ
Meclis listesinin uyum içinde hazırlandığını ifade eden Atila, “ Pek çok şeyi mükün olduğunca planlayarak yapıyoruz. Eğilim yoklaması oldu. Sonuçlara bire bir uyduk. Desteklemiş desteklememiş tartışmadık bile. İlke kararına uyduk. Belediyelerde çalışanların meclis üyesi olmaması ilkesine uyduk. Atama yapılacak yerlere bize yakın ona yakın demedik mahalle bazında dikkate aldık. Kadın genç uyumunu sağladık. Tablo da başarı var. Listeler açıklandı. bazı yerlerde karmaşa vardı. Bizde yoktu. Liste açıklandıktan 2 saat sonra meclis üyeleriyle toplantı yaptık.Sırasını beğenmeyen mutlaka olmuştur ancak onlarda oldun davrandı. Meclis listemiz çok iyiydi. Seçimde faydasını gördük. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum”dedi.



BABAM HİÇ TAVLA OYNAMADI
Yerel seçim sürecinde babasının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yakın arkadaşı olması nedeniyle “ Kocaoğlu tavla arkadaşını aday yaptı” eleştirilerine maruz kalan Atila, “ Konak eski belediye başkanının da bu yönde açıklaması oldu. Üstüme alınmadım. Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Babam hayatı boyunca tavla oynamamıştır.Herkes bilir. Yapılan eleştiriler doğru olmadığı için cevap verme ihtiyacı duymadım. Benim kötü bir özelliğim var eleştiri yapılınca daha çok çalışıyorum. Bunlar bizi daha da motive ediyor. Siyasette değişim kolay değil. Siyasetin gençleştirilmesi kolay değil. Sorumluluğumuz büyük. O yüzden bu duraklarda takılmıyorum. Aksine çalışacağız çalışacağız. Eleştirilerden ders çıkaracağız. Yaptıysak düzelteceğiz. Yapmadıysak yapmamaya devam etmek için dikkat edeceğiz”dedi.

5 DÖNEM YAPACAĞIM
Bornova’da iki dönem  üstü üst üste belediye başkanlığı yapan bir ismin olmadığının hatırlatılması üzerine Atila, “ Espri yapıyorum bazen  5 dönem üstü üste yapacağım diye. Nasip.Sağlığımız imkanlarımız el verirse halkımızda memnun olursa…Bornova’ya hizmet etmek bizim için en büyük mutluluk”dedi.

ÖĞRETMEN GİBİ GÖRÜYORUZ
Kocaoğlu’nun Bornovalı olmasının kendisi için avantaj mı dez avantaj mı olacağı sorusuna ise Atila, “Karışır  kaygım yok. Başkanımız çok demokrat. Büyükşehir meclis üyesiyken hangi talebi götürdüysek bize hep detsek verdi. Her zaman yapıcı ve koruyucu oldu. Şehir planlamacısı gibi kent için hassasiyetleri var. Bu İzmir için avantaj. Bornova’yı çok iyi biliyor olması bizim için çok önemli.Biz öğretmen gibi görüyoruz böyle algılıyoruz. Çok adaletli. Her ilçeye hizmet götürüyor” diye cevap verdi.

AYRI İLÇE OLMASI DOĞRU DEĞİL
Altındağ, Pınarbaşı, Çamdibi ve Işıkkent gibi ikinci bölgeyi oluşturan mahallelerin yeter hizmeti alamadığı ve bu bölgenin ayrı bir ilçe olması fikrinin ortaya atılmasıyla ilgili olarak Atila, “ Ayrı ilçe kurmak bunlar doğru değil. 2008’de hatalı bölünme oldu. Hala yazışmalarda bu mahallelerde insanlar Bornova yazıyor.  Altındağ, Çamdibi Pınarbaşı bütünleşmiş durumdayız. En güzel hizmeti vermek istiyoruz. Kentleşmeden dolayı sanayinin çarpıklaşmasından dolayı çarpık işler olmuş olabilir. Planlı bir şekilde büyümemiz lazım. Bu bölgelerde kentsel yenileme yapacağız. Altındağ Spor Kompleksi projesini bitireceğiz. Uluslar arası maçların yapılacağı bir salon olacak. Doğanlar’a stat yapıyoruz. Her bölgemize eşit hizmet götürüyoruz. Sorunlar olabilir ama samimiyetle halkı da işin içine katarak çözeceğiz”dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ
İlçe için önemli bir yeri olan Homeros Vadisi’ne yönelik çalışmaların devam ettiği ifade eden Atila, “ Homeros önemli proje. Kentin belleğine katkı koyacak. Projemiz Büyükşehir tarafından devam ediyor. Fiziki yatırımların yüzde 80’i bitti. Amacımız farkındalık yaratmak. Doğa sporlarını yaptırmak. Çocuklarımızın sadece alışveriş merkezlerinde olmamasını sağlamak. Hayal ediyoruz. Hayal ettikçe projeler büyüyecek. Tabi ki Çanakkale’ye gideceğiz. Ankara’ya gideceğiz ama ben Bornovalıların önce  ilçenin köylerini gezmesini Homeros’a gitmelerini sağlamak istiyorum. Her yıl yüzbinlerce turist getirmemiz lazım. Amaç güzelliklerin herkes tarafından bilinmesini sağlamak”ifadelerini kullandı.

ÇEVREYE DUYARLI HER TÜRLÜ PROJEYE VARIZ
İlçede bir ara kurulması gündeme gelen ve eski Başkan Kamil Okyay Sındır’ın tepki gösterdiği çöp transfer istasyonuna yeşil ışık yakan Atila, “ Geri dönüşüm çok önemli. Korkmamak lazım. Dünyada örnekleri var. Depolama alanları transfer istasyonlarından kaynak yaratılıyor. Sağlıklı bir kullanım şekli mümkün. Bilimsel teknik çevreye duyarlı her türlü projeye varız. Kime sorarsanız adında çöp geçen bir şeye karşı çıkar insanlar. Doğru anlatılması gerek. Çöpü birlikte üretiyoruz. Birlikte çözmeliyiz. Çözüm bulmadıkça problemler artar”dedi.

ÖRGÜTE MÜDAHALE OLMAMALI AMA…
Belediye başkanı olarak örgütün işlerine karışmak gibi bir düşüncesinin olmadığı ancak dönemin koşullarına göre hareket edeceğini ifade eden Atila, “ Yaşanan olaylar o günkü olaylarla daha sağlıklı değerlendirilir.Şuan tabi ki belediye başkanının örgüte müdahalesi olmamalı Olmalı diyen biri yoktur. Mecburen taraf olmalar istenmese de olabilir. En doğrusu belediye başkanının kendi işini ilçe başkanının kendi işini yapması.İlçe başkanı belediye başkanı açılışlara kol kola gitmeli. Amaç Bornova’ya hizmet olmalı. Ben ilçeme en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağım.İlçede delege seçimini kongre seçimini yapacak. İlçe başkanımızla, il başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla uyumlu olmak zorundayız. Amacımız tartışma yaratmak değil, hizmet yapmak takipçi olmak”dedi.

YARIŞ PİSTİ BİR AN ÖNCE BÜYÜKŞEHİR’E VERİLMELİ
İl Özel İdare malları konusuna da değinen Atila şunları söyledi; “ Ağaçlıyol süreci yaşadık. Bu alanlar kamusal alanlar. Yeşil alanlar. Buranın imara açılmasını doğru bulmuyoruz. Bu belediyede olmuş karayollarında olmuş önemli değil. Önemli olan bu alanların toplumun yararına kullanılması. Yaşanmış bir realite var. Tarihi Havagazı örneği, Kadifekale Kent Ormanı, Ahmet Adnan Saygın Kültür Merkezi örneği var. Buraları belediye yaptı. Bir tarafta da özelleştirme var. Bu alanlar doğru elllere verilmeli. Pınarbaşı’nda yarış pisti var. Bir an önce Büyükşehir’e verilmeli. Kentin büyükşehir başkanı var. Onun önderliğinde yerelde kalkınma hedeflenmeli. Yerel inisiyatifin ayağa kalkması gerek”

AMACINI AÇIKLADI
Atila programın sonunda siyasetteki hedefini şu sözlerle anlattı; “  Ben Bornovalıların birlikte olmasını istiyorum.Sanayicinin işçisini savunduğu işçinin sanayiciyi savunduğu hepimizin bir lik beraberlik içinde aynı türküyü söylemeliyiz. Mahallelerin hizmette birbirlerini örnek göstermesini istiyorum. Amacım bu tabloyu yaratmak”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.