Dolar 34,1101
%0.28
Euro 38,1385
%0.22
Altın 2.868,320
%1.38
Bist-100 9.934,00
%-0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de rozet şov! Kim ne mesaj verdi?

CHP İzmir'de rozet şov! Kim ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği törenle partiye yeni katılan 450 üyeye rozetleri takıldı. Törende yeni üyelere seslenen CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, birlik, beraberlik ve iktidar mesajları verdi.

  • Ege Postası
  • 05.02.2022 - 14:41

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Başkanlığı, partiye katılacak yeni üyeler için rozet takma töreni düzenledi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlene törene CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir’in Aliağa’daki hizmete geçirdiği masal evi ve kreşin açılışı nedeniyle törene katılamadı. Soyer’i temsilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu törendeki yerini aldı.

YÜCEL: GEÇMİŞTE HANGİ PARTİYE OY VERDİĞİNİZLE İLGİLENMİYORUZ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partiye katılan yeni isimlere “CHP üyesi olmak bir taraftan bir onur, bir taraftan size ve bize çok önemli bir sorumluluk misyon yükler. CHP köklerinin Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, milli mücadeleyi örgütleyen, tam bağımsız Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan bir siyasi partidir. Çok partili sistemin önünü açarak demokrasiyi hayata geçiren her zaman eşitlik, özgürlük ve demokrasiden yana ve demokrasinin hayata geçmesinden yana bir partidir. Ekonomik kriz hepinizi etkiliyor. Her yerde hissediyorsunuz. Bütün halkımız çok küçük bir azınlık haricinde fakirleşti. Bu bir kader değil, tesadüf değil. Ülkeyi yönetenlerin yönetme biçimidir. Huzuru, barışı, adaleti, demokrasiyi hoşgörüyü getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede başarılı olacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Geçmişte farklı siyasi partilere oy vermiş olabilirsiniz. Bunlarla hiç ilgilenmiyoruz. Bizi bir arada tutan ortak değerler var. Bizim kırmızı çizgimiz var. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ve bayrağımız bizim kırmızı çizgimizdir. 84 milyon vatandaşımızla birlikte mutlu, huzurlu, barış içinde yaşayacak bir Türkiye kuracağız. Sizlerin de katılımıyla birlikte çok daha güçlü ve umutluyuz. Aramıza katılan tüm dostlarımıza hoş geldiniz diyorum” diye seslendi.

BÖKE: BU KARANLIĞI AŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, “Toplumu kimlikleri üzerinden ayrıştıran, birbirine düşman eden, iktidar siyasetinin karşısında kim olursa olsun, bu ülkenin vatandaşı olmaktan gelen bir hakla hepimizin eşit olduğu, dayanışmayla var olabileceği bir CHP’yi büyüten varlığınız için size teşekkür ediyorum. Bize dayatılan bu karanlık işte bu umut ışıklarıyla aşılacak. Nasıl bugün sizler ilk adımını attıysanız şu andan itibaren göreviniz henüz katılmamış olanlara ‘adres burası’ demektir. Demokrasiyi birlikte var etme sorumluluğu ve görevi artık sizin omuzlarınızda. İktidarın yıkıcı siyasetinin ortaya koyduğu sonuç derin buhran, işsizlik, her akşam yeni zamların artık haber değerini yitiren hayat pahalılığını evlerinizin en derinlerine kadar soktuğu bir karanlıkla karşı karşıyayız. Bu karanlığı aşmak , demokrasiyi var etmek için farklı sesleri hep birlikte söylemeye, özgür alanları büyütmeye ihtiyacımız var. Bugün bu buluşma işte o daha eşit, daha adil, daha refah içinde bir geleceğin ilk adımları olduğunuz için hem size teşekkür ediyor, hem de hoş geldiniz diyorum” dedi.

SALICI’DAN ‘PUDRA ŞEKERİ’ GÖNDERMESİ

CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise da yeni üyelere seslenerek, “Sizlerin CHP’ye gelmiş olmanızdan mutluluk duyuyoruz. Biz sizlere ‘nereden geldiniz?’ diye sormuyoruz. İktidara yürüyen CHP’ye geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizler nasıl siyasi partiye geldiniz? Birincisi burası beşli çeteye uzak olanların partisi. Devletin ihalelerini hesapsız kitapsız birilerine verilmesi için ihale kanununu 100’den fazla değiştirenlerin partisi değil. Burası pudra şekerini pudra şekeri olarak tanıyanların partisi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuvayimilliye’den beri getirdiği birikimi temsil edenlerin partisi. Birbirlerinin inançlarına saygı duyanların, laikliğin temsilcisi olan parti. Burası Türkiye’de herkesin barış, içinde özgürce yaşayabilmesini, eşitliği savunan insanların partisi. Burası dayanışmayı savunanların partisi. Birisi açken tok yatamayanların partisi. Burası pandemi döneminde askıda fatura diye bir uygulamaya koyan, vatandaş soğukta kalmasın diye birbirlerinin faturalarını ödeyenlerin partisi. Halk Ekmek üzerinden vatandaşa ekonomik ve hijyenik ekmek ulaştırabilmek için bu iktidarla mücadele edenlerin partisi” diye konuştu.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ”

Salıcı ayrıca, “Biz yoksullukla gurur duymuyoruz. Biz ülkenin varlıklı olmasını istiyoruz ama bu varlığın adil şekilde bölüştürülebilmesini istiyoruz. Siz İzmir’de CHP’ye katılıyorsunuz. İstanbul’da, Van’da, Hakkari’de Diyarbakır’da da CHP’ye katılan yol arkadaşlarımız var. Adil bir şekilde bölüşebileceğimiz, varlığı kucaklayabilecek bir ortam olsun diye mücadele ediyoruz. İktidara yakınız. Hem CHP Genel Merkezi, hem parlamento grubumuz, hem il ve ilçe örgütleri olarak gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Politikalarımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu sıkıntılı durumdan nasıl çıkacağımızı ifade ediyoruz. Örgütlerimiz sahada daha fazla vatandaşımızla buluşabilmek için çalışıyoruz.2022 yılında hala Samsun’da Atatürk’ün ilk adımı attığı yerde anıtı ve Atatürk’ü sindiremeyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bunların provokasyon olduğunun fakrındayız. Provokasyona gelmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk herkesin gönlünde. Bu ülkenin ortak değeri olan Atatürk’e semboller üzerinden saldırabilirsiniz ama onu kimsenin gönlünden çıkaramazsınız” dedi.

ÖZUSLU: CHP’NİN ÜYESİ OLMAK ONURDUR

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki emanetim var demişti. Biri CHP, diğeri de Türkiye Cumhuriyeti’dir. CHP’nin üyesi olmak onurdur. CHP’nin iktidarına, hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesine, Millet İttifakı’yla birlikte karabasan, baskı, faşist, gerici uygulamaları yırtıp atıp Türkiye Cumhuriyeti’ni gerçekten laik ve demokratik yapıya ulaştırma mücadelesine katkı vermek adına adım attığınız için can-ı gönülden alkışlıyorum. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından rozet takma merasimine geçildi. Partiye üye olan 450 kişiye rozetleri takdim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.